Guide til Garden Groundcovers

Guide til Garden Groundcovers

Godt haven design er en tre-dimensionel affære. Selvom husejere ikke kan være bevidst om det, de mest tiltalende landskaber er dem, hvor træerne, busk lag, og jordoverfladen beplantninger er planlagt som en sammenhængende helhed. En tilgang, der kan dække store områder er at bruge groundcovers, som er planter, der vokser vandret, roddannelse i jorden, da de spredes.

Rolle Garden Groundcovers

Groundcovers har både funktionelle og æstetiske roller i haven.

Guide til Garden Groundcovers

Erosionsbeskyttelse

En årsag er det vigtigt at dække jorden er at beskytte jorden under kraftige regnskyl. I modsætning til andre planter, groundcovers slå rødder i hele et stort område af jord, holde den på plads som torrents vand løber over det - især vigtigt på skrånende arealer.

Bladene reducerer også virkningen af ​​voldsomme regnskyl, så vandet passere forsigtigt til jordoverfladen. Skravér jorden med groundcovers holder jorden fra at udvikle et rock hard, uigennemtrængelig skorpe på overfladen, når det tørrer. Jord dækket af vegetation er mere svampelignende i kontrast.

Omkostningsstyring

Groundcovers dække en masse af jorden for pengene brugt. En en-gallon staude - ligesom solhat, for eksempel - kan koste $ 8 eller $ 10 på planteskolen og dækker kun én kvadratmeter. På den anden side, en hel lejlighed med groundcovers normalt går for $ 20 til $ 25 og kan have nok plantemateriale til at dække 100 til 200 kvadratmeter, afhængigt af arten.

Sea of ​​Green

Der er miljømæssige problemer med bar jord, men det er også en skamplet for byen at se på. Selvfølgelig kan du sætte ned muld til at dække det, men det er normalt pænere at se på en frodig, grøn landskab frem for brune eller kunstigt farvet barkflis. Groundcovers er som en levende barkflis - de ikke smuldrer eller vaske væk og aldrig skal udskiftes, så længe planterne forblive raske.

GroundCover Styles

Ligesom træer, buske og stauder, der er en bunddække derude til at passe enhver landskabspleje ansøgning (fra store skovklædte skråninger til små stenbede) eller miljømæssige begrænsninger (sol, skygge kolde hårdførhed, varme tolerance, vandbehov etc.)

Blomstrende

I det hele taget er groundcovers ses som blade planter, mens stauder er kendt for deres dramatiske blomst viser. Der er en vis sandhed i dette begreb, men der er snesevis af groundcovers der skaber blændende tæppe af farve, når de er i blomst. Et par gode muligheder omfatter:

Guide til Garden Groundcovers

  • Krybende phlox er dækket i enten pink, lilla, blå eller hvide blomster i forsommeren, afhængig af sorten, og er et godt valg til rock haver med sin fine, mos-lignende løv.
  • Yarrow kommer i gul, hvid og rød sorter og vil sprede bredt for at skabe en eng-lignende græsplæne, der kan endda tåle mund trafik.
  • Roser kan tage form af høje groundcovers og er et godt valg til store solrige områder, herunder stejle skråninger; kigge efter sorter som lille Wonder og vores Rosy Tæppe til tæppe jorden med den klassiske skønhed og duft af roser.

Sukkulenter

Disse er andre lave vand havearbejde applikationer, herunder rock haver en stor mulighed for en ørken tema eller.

Guide til Garden Groundcovers

  • Sedums kommer i en forbløffende matrix af farver, former og størrelser; de er næsten uforgængelige og har ofte farverige løv, blomster eller begge.
  • Ice plante er hård som søm og vil dække store områder på et budget, navnlig de kystnære klitter og stenet terræn. Det har invasive tendenser i nogle områder, men.
  • Hen og kyllinger er en minimal sukkulent bunddække, dimensioneret til de mindste rock haver, samt plante- og terrarier.

Ornamentale græsser

Teknisk set kan græsplæner betragtes som en bunddække, men de mangler den visuelle appel af ornamentale græsser, som er kendt for deres klumper af fint løv og dekorative frø stilke.

Guide til Garden Groundcovers

  • Blå svingel har en cool blå-grå farve og kan plantes i skår som kontrast til grønne groundcovers.
  • River havre danner en stå op til to eller tre meter høj og er et godt valg i fugtige områder, såsom i vandløbsnære arealer eller sammen en vand-funktion, hvor dens strømmende løv og vuggende frø hoveder passer bevægelsen af ​​vand.
  • Japanske skov græs er en af ​​de mest skygge tolerante ornamentale græsser, og vil hurtigt sprede sig til at danne en koloni af gyldne blade i skov haver.

Brug Groundcovers

I det mindste, groundcovers er nyttige til blot at udfylde det tomme rum i landskabet og forhindre ukrudt i at kolonisere jorden. Men de er en vigtig del af designerens palet, udlån unikke teksturer og farver, hvor det er nødvendigt.

Groundcovers er uovervindelig som fyldstoffer, besætter rummet mellem knudepunkter i landskabet med en konsekvent motiv. Korte groundcovers er nyttige græsplæne erstatninger, mens høje groundcovers lave en flot overgang mellem flerårige grænser og højere buske. Eller brug dem som brede penselstrøg på haven lærred, maleri bølgende skår af forskellige groundcovers i en kunstnerisk mønster over landskabet.

Guide til Garden Groundcovers

Indkøb

Det betaler sig at købe groundcovers i de mindste mulige containere. De vil hurtigt vokse til deres fulde omfang, alligevel. Nogle er tilgængelige i rektangulære lejligheder snarere end potter, i hvilket tilfælde jord / rødderne vil blive trukket fra hinanden i små klumper til udplantning. Andre kommer i små potter, selvom større træagtige groundcovers, ligesom næsegrus roser, sandsynligvis kun findes i en eller fem gallon beholdere.

Plantning

Groundcovers bør altid plantes på en diagonal grid, snarere end i parallelle rækker, for at sikre lige dækning. Kontroller afstanden på etiketten og om noget fejle på siden af ​​afstand dem tæt sammen, da målet er at skabe et sammenhængende skår af løv, snarere end forekomsten af ​​de enkelte anlæg.

Vedligeholdelse

En årsag til plantning groundcovers er, at de er næsten altid meget lav vedligeholdelse beplantninger. De fleste groundcovers behøver ingen vedligeholdelse overhovedet, bortset kunstvanding at få dem etableret og trække ukrudt, der stikker gennem måtten af ​​løv.

Guide til Garden Groundcovers

Nogle, som røllike, kan klippes, hvilket hjælper med at holde plantning søger friske og grønne - selvom modsætning græs, er det kun nødvendigt én gang årligt, typisk i efteråret. Andre, som ornamentale græsser, bør skæres tilbage med havesaks i slutningen af ​​vækstsæsonen for at holde dem ser pænt og ryddeligt.

Nem og Simplicity

Groundcovers er let på øjet i forhold til forskellige, larmende karakter af flerårige beplantninger; de er komplementære metoder, hver med sin plads i den samlede landskab design. Groundcovers er også let på tegnebogen og frigøre tid til at fokusere på andre områder af haven. Brug dem til at dække de største områder i landskabet for at skabe et levende kulisse for træerne, årlige senge og flerårige grænser, er spredt ud en velplanlagt havedesign.