Guide til Coca Cola Collectibles

Guide til Coca Cola Collectibles

Coca Cola samleobjekter bære en af ​​de mest kendte logoer i verden, en, der er blevet næsten en forkortelse for USA forbrugerkultur. Den ændrede udformning af Coca Cola-flasker og etiketter er også en historie i miniature af forbrugsgoder design og forskellige elementer af Coca Cola memorabilia, såsom kalendere, bakker, og plakater er også en historie af reklamer. Blandt de mange samleobjekter rådighed, der er elementer i alle prisklasser, hvilket gør Coca Cola samlerobjekter et populært emne at indsamle.

Tidlig Coke Collectibles

Coca Cola Virksomheden startede i 1886 og blev først tjente som et patent medicin. I 1887 Asa Candler, en farmaceut og iværksætter, købte den hemmelige formel for Coca Cola og begyndte en aggressiv tilbud og reklamekampagne. Kampagner omfattede emner som bakker, kalendere og plakater, som regel skildrer en moderne kvinde i meget lyserød for sundhed, drikke et glas Coca Cola. Disse elementer næsten altid henvise til det som "lækker" og "forfriskende", og magasin-annoncer, især ofte tilføje entusiastiske påstande om dets evne til at lindre træthed. Lejlighedsvis, de annoncere prisen, fem cent. Nogle af disse tidlige Coca Cola samlerobjekter kan sælge for titusindvis. Samlinger kan omfatte små genstande såsom nåle, flasker, reklameskilte og Holiday samlerobjekter eller store emner såsom sodavand springvand, soda maskiner og endda levering lastbiler!

Sjældne og værdifulde Early Coca Cola Collectibles

Nogle samleobjekter fra selskabets tidlige periode er meget efterspurgt. Disse omfatter:

  • Hutchinson flaske: Før 1900, en særlig flaske form kaldet Hutchinson flasken transporteret Coca Cola til tørstige forbrugere. Vintage koks flasker er ikke specielt sjældne; Hutchinson flasken er en undtagelse. Sådan en flaske i fremragende stand kan sælge på auktion for over $ 2.000. Meget afhænger af den tilstand, dog.
  • Lillian Nordica reklame: Lillian Nordica var en berømt amerikansk operasanger i slutningen af det 19. århundrede. Hun var den pop ikon for hendes dag, og hendes billede pyntet reklamer, kalendere, bakker, og selv bogmærker reklame Coca Cola. Dette var en revolutionerende tilgang til reklame og branding, og samleobjekter featuring hendes image som efterspurgt af dem, indsamle opera memorabilia, reklame samlerobjekter, og selvfølgelig, Coca Cola samleobjekter.

Coca Cola Bottles

Fordi Coca Cola sælges i flasker næsten fra lanceringen af ​​produktet, utallige flasker fra alle årtier eksisterer. Den eneste virkelig værdifulde Coca Cola flaske er den førnævnte Hutchinson flasken. Slab sidede eller ligesidede flasker, også produceret tidligt i virksomhedens historie, såvel som ældre flasker i nuancer af Aqua, blå og andre farver, er lidt mere end andre værd, men ikke af meget. Mens Coca Cola flasker er en sjov samlerobjekt, de er ikke meget værd, og ikke stige i værdi.

1930'erne til moderne tid

Fra omkring 1935 Coca Cola lanceret nye Holiday reklame, der blev en meget efterspurgt samlerobjekt i dag. Andre punkter, der er fremstillet under Anden Verdenskrig som rationeringskort, vinylplader og noder, og endda spil og legetøj tiltrådte voksende vifte af samleobjekter produkter, der bærer virksomhedens logo.

  • Ferie samleobjekter: Fra omkring 1935 Coca Cola featured billedet af en jolly, buttet kinder Santa Claus i hans varemærke røde dragt skabt af kunstneren Haddon Sundbloom. Samlere Weekly bemærker, at de mest værdifulde Ferie samleobjekter har Sundbloom ikoniske artwork. Kig efter reklame prints, træ ornamenter og andre ferie tema samleobjekter stammer fra slutningen af ​​1930'erne til moderne tid.
  • Kalendere: Kalendere fortsatte deres popularitet, men omkring 1940'erne begyndte virksomheden at bruge fotografier snarere end tegninger eller malerier.
  • Spil og legetøj: I 1940'erne, Coca Cola et samarbejde med Milton-Bradley til at producere flere spil og legetøj med en Coca Cola tema. Mange af disse elementer er fortsat en overkommelig samlerobjekt. For eksempel kan en dart spil fra 1940'erne byder Coke logoet sælger for omkring $ 30 i dag.
  • Militære produkter: Under Anden Verdenskrig, Koks inkluderet militære temaer i sine reklamer hjemme og forudsat koks til amerikanske tropper i udlandet. Varer til at søge omfatte matchbook dækker med Coke logoet samt rationeringskort for Coca Cola.
  • Vinylplader og noder: Mange mennesker husker den ikoniske "bakketop" kommerciel med den uforglemmelige jingle Jeg vil gerne lære verden at Sing reklamer Coca Cola i 1970'erne. Records og noder fra denne gyldne æra er meget efterspurgt af samlere, men ældre sange nævne Coke, som Andrews Sister oprindelige indspilning af Rum og Coca Cola fra 1944 er også samlerobjekt.

Identifikation og værdi

Måske du fundet en gammel cola flaske i din mormors kælder eller et gammelt udseende serveringsbakke med ikonet Coke på loftet. Er det noget værd? Er det endda en ægte Coke element eller en kopi? Koks fortsatte med at producere alt fra wastebaskets emblazoned med sine gamle reklamebilleder til ferie ornamenter, så det er vigtigt at bekræfte en alder af objektet samt dets identifikation at fastslå værdi. En god samlerobjekt guide, såsom Petretti Coca Cola orienterings- og Encyclopedia, kan hjælpe dig med korrekt at identificere din vare og anslå dens alder og værdi. Bemærk tilstand elementet, også; ridser, buler, fading og skader betydeligt mindske værdien af ​​potentielle samleobjekter.

Coca Cola Indsamling Klubber

I dag er mange samlere af Coca Cola samlerobjekter nyder tilhører Coca Cola indsamle klub. Med mere end 40 lokalafdelinger over hele landet, organisationen også vært regionale og nationale arrangementer og konventioner samt regelmæssig og tavse auktioner. Coca Cola Collectors Club udgiver også et månedligt nyhedsbrev og deres hjemmeside indeholder artikler om fremhævede samlere.

En anden samlere klub for Coca Cola samlere er Cavanagh er Coca-Cola jul Collectors Society. Medlemmer af denne specialiserede klub indsamler Coca Cola Jul samlerobjekter og ornamenter.

Fokusering din samling

Med så mange vintage og moderne elementer til at indsamle, kan du ønsker at vælge et fokus for din samling, såsom indsamling kun elementer fra den tidlige periode eller indsamling kun Holiday tema elementer. Uanset hvad du vælger, Coca Colas varige arv og sjove samleobjekter gøre disse elementer en behandler til at indsamle, vise og nyde.