Green Card og skilsmisse

Green Card og skilsmisse

En person med et grønt kort har ubetinget, permanent resident status i USA Dette opholdsstatus tillader den enkelte at leve i nationen, men betyder ikke, at USA Citizenship and Immigration Services Office ser ham eller hende som en amerikansk statsborger. Derfor kan en skilsmisse mellem ægtefæller, hvor den ene er i USA den grønne kort status påvirke denne ægtefælles modtager status fuldt statsborgerskab.

Grønne kort og skilsmisse

Skilsmissen af ​​ægtefæller, hvor den ene ægtefælle kom til USA i henhold til en green card kan resultere i indvandrer ægtefælle bevarer deres juridiske indvandrer status eller i deres deportation. Selvom skilsmisser håndteres af statslige retssystemer, de faktiske ægteskabet og elementer af skilsmisse betydning for, hvordan Immigration Services håndterer indvandrer ægtefælles fremtidige statsborgerskab. Generelt, når en stat domstol udsteder en skilsmisse dekret, ikke længere eksisterer ægteskabet for indvandring lov formål.

Undtagelse fra reglen

Nogle gange, Immigration Services finder en separation som i slutningen af ​​et ægteskab. Dette kan forekomme, når ægteskabet varede kun en kort tid. Denne regel er til for at forhindre, at ægtefæller i at leve hver for sig i en længere periode, før officielt skilt, så den ene ægtefælle kan bevare deres grønne kort. Normalt er dette tilfældet i proformaaegteskaber, hvor ægtefællerne gifte udelukkende at opnå en green card.

Generelle regler for skilsmisser Inddragelse grønne kort

Immigration Services har en to års reglen for ægteskaber: ægteskaber indgået i to år, før en ægtefælle indgiver en anmodning om en green card betragtes ikke proformaægteskaber. Når et green card anmodning er indgivet mindre end to år i ægteskabet, agenturet stiller betingelser for ægteskabet. Disse betingelser kræver, at ægtefællerne forbliver gift i tre år under green card status før ægtefællen kan komme i betragtning til statsborgerskab.

Effekten af ​​en skilsmisse på en indvandrer status i USA afhænger af, om skilsmissen fandt sted før eller efter et grønt kort er udstedt. Generelt:

Skilsmisse Før Green Card Udstedelse

Hvis skilsmissen er afsluttet inden et grønt kort er udstedt, kan den indvandrer ægtefælle ikke modtage et grønt kort er baseret på, at de blev gift med en amerikansk statsborger. Dette skyldes, at skilsmissen afsluttede den betingede permanent opholdstilladelse, der var baseret på at de er en ægtefælle til en person bosat i USA. Derfor ville ægtefællen ikke modtage et grønt kort, og vil ikke være i stand til at blive en amerikansk statsborger. Denne regel primært eksisterer for at forhindre personer i at indgå proformaægteskaber og skilt, mens et grønt kort ansøgning er under behandling.

Skilsmisse anmodninger indgivet inden udløbet af den periode, kan ikke medføre, at indvandrer ægtefælles modtage et green card. Dog kan ægtefællen indgive en dispensation anmodning. For at opnå en dispensation, skal ægtefællen vise:

  • Ægteskabet blev indgået i god tro inden skilsmissen blev afsluttet. En god tro ægteskab kan bevises ved at vise, at parret havde et barn, og at parret ejede ejendom.
  • De vil gennemgå ekstrem modgang, hvis deporteret eller,
  • Tilstedeværelsen af ​​ekstrem grusomhed eller misbrug af amerikansk statsborger ægtefælle mod indvandrer ægtefælle.

En kopi af den endelige skilsmisse dekret skal ledsage denne påstand. Ægtefællen kan også blive interviewet.

Skilsmisse Efter Green Card Udstedelse

En bosiddende ægtefælle, hvilket betyder, at ægtefællen i USA har grønne kort status, som skiller deres naturaliseret-borger ægtefælle mindre end tre år efter at have giftet må vente yderligere to år, før der ansøges om fuld amerikansk statsborgerskab.

Få hjælp til din Green Card Skilsmisse

Fordi en skilsmisse involverer et grønt kort har betydelige indvandring konsekvenser, overveje at søge juridisk rådgivning. En advokat vil gennemgå de faktiske omstændigheder i dit ægteskab og din eller din ægtefælles indvandrer status og diskutere med dig, hvordan vi kommer videre.