Gravid med tvillinger

Gravid med tvillinger
Du vil måske bemærke flere symptomer med en tvillingegraviditet

Du har lige fundet ud af du er gravid med tvillinger! Tillykke. Tag en dyb indånding og derefter en anden for dine babyer. Du er ved at gå i gang med en meget speciel og unik rejse.

Typer af Twins

Der er to typer af tvillinger: enæggede og dizygotic.

  • Enæggede tvillinger er identiske tvillinger. Disse er tvillinger, hvis DNA er nøjagtig den samme. Identiske tvillinger ske, når et befrugtet æg deler sig, omkring 1-14 dage efter befrugtningen. Ofte enæggede tvillinger deler en placenta med to navlestrenge. Ved fødslen kan de være forskellige størrelser og vægt afhængig af ernæring inde i livmoderen. Identiske tvillinger er altid det samme køn. Eksperter er stadig uklart, om, hvorfor opstår enæggede tvillinger. Det synes at være fuldstændig tilfældig, og der er ingen genetiske prædisposition er blevet bestemt for at blive gravid tvillinger.
  • Dizygotic tvillinger er tveæggede tvillinger og de ​​mest almindelige. Tveæggede tvillinger er tvillinger dannet af to separate befrugtede æg. Ja, når du har ægløsning du kan frigive flere æg! Tveæggede tvillinger er også den slags tvillinger set når fertilitet der gøres forsøg. Tveæggede tvillinger har ikke samme DNA og er så ens (eller uens) som to søskende kunne være.

Symptomer på graviditet med tvillinger

Fordi din krop producerer mere af graviditeten hormon hCG når du har tvillinger, kan du have mere udtalte graviditet symptomer, end hvis du var gravid med en baby. Du kan føle sig mere træt, har dårligere graviditetskvalme, og din mave kan være større end den bør være baseret på din forfaldsdagen. Du kan også være få mere vægt og føler dine spædbørn bevægelser tidligere end med en singleton graviditet. Der er undtagelser selv - jeg havde ingen symptomer på tvillingegraviditet og ingen idé, jeg var gravid med tvillinger, indtil min første ultralyd.

Hvis du beslutter at have en alfa-fetoprotein test, vil du få et positivt resultat. Deres læge vil planlægge andre tests, og hvis du ikke allerede kender, vil du hurtigt finde ud af du er gravid med tvillinger!

Prænatal Care Når du er gravid med tvillinger

Forventer at have flere aftaler og tests, hvis du er gravid med tvillinger. Din læge vil se dig oftere. Du vil sandsynligvis have flere ultralyd til at kontrollere dine babyer sundhed, placenta funktion, og for at kontrollere mængden af ​​fostervand, især i de sidste uger af graviditeten. Du vil også have flere test og kan sendes til arbejdskraft og levering til overvågning, for at sikre alt går godt. Vær tålmodig og har planer om at bringe en bog til hver aftale.

Gravid med tvillinger
Twins betyde en masse arbejde, men med gode afkast.

Du vil være på et meget højere risiko for tidlig fødsel og fødsel. Din behandleren vil diskutere symptomer med dig, og hvad du skal gøre, hvis du går ind i tidlig fødsel. Hvis du bemærker arbejdskraft symptomer før 37 uger, skal du kontakte din behandleren med det samme!

I løbet af de sidste par uger af graviditeten, kan du blive begrænset til sengeleje. Prøv at holde din spiritus op, hvis du er på sengeleje. Hold travlt med projekter, du kan gøre i sengen (eller på sofaen). Inviter folk til at besøge og prøve at huske, at det ikke vil være meget længere, før du kan opfylde dine babyer.

Ernæring Når du er gravid med tvillinger

Når du er gravid med tvillinger, kan du forvente at brug for mere nutritiously. Det betyder ikke, du skal spise hvad du vil, selvom du vil ønsker at spise omkring 600 flere kalorier om dagen. Du kan blive ordineret en prænatal vitamin, som du bliver nødt til at tage hver dag, indtil du stopper amning.

Det er dobbelt vigtigt nu, at du drikker masser af vand. Du skal tage i mindst otte glas vand om dagen (64 ounces). For at sikre, at du drikker dette beløb, måle otte glas vand i en kande om morgenen og drikke det hele i løbet af dagen. Drikke masser af vand vil bidrage til at give nok fostervand for dine babyer, filter affald ud af kroppen og forebygge tidlig fødsel.

Du vil også nødt til at øge din calcium, jern og folinsyre indtag. Prøv at opdele din calcium og jern indtag; for meget calcium påvirker din jernoptagelsen. De fleste kvinder gravide med tvillinger bliver anæmiske, hvilket betyder at de udvikler en jernmangel. Hvis du er anæmisk, vil din behandleren har forslag til at øge jern i din kost eller vil ordinere et supplement.

Hvad betyder en tvillingegraviditet Mean ved fødslen?

Du kan have en mere indgriben-tilbøjelige fødsel end med singleton babyer. Du vil også have større risiko for tidlig fødsel og et kejsersnit fødsel.

Hvis du vil have en naturlig fødsel med tvillinger, er det stadig muligt, men du bliver nødt til at arbejde for det.

Hvad hvis jeg er ikke glad for at få tvillinger?

Det er okay. Det er skræmmende og ubehagelig, når du finder ud af i stedet for en baby, du er ved at have to. Det ændrer din graviditet, din fødsel, dine økonomiske forventninger, din succes på amning, og muligvis din karriere forventninger. Du er ved at have dobbelt tøj, fordoble ble regninger, det dobbelte af vugger, gynger og andre baby habengut.

Men efter at have tvillinger er også meget speciel. Når du tager dine tvillinger hjem fra hospitalet og se dem kæle sammen, vil du indse, hvor det værd at være gravid med tvillinger var. Dine tvillinger vil have en øjeblikkelig bedste ven, en instant legekammerat. De vil have nogen, der vil forstå dem helt, nogen til at skabe et hemmeligt sprog med, nogen, der ikke vil blive træt af peek-a-boo og synger intetsigende sange (ligesom vi voksnes kan).

Hvis du er virkelig ked af og bekymret for at blive gravid med tvillinger, kontakte en tvilling støttegruppe i dit lokale by. De vil hjælpe dig igennem dine bekymringer og få tips til, hvordan man kommer igennem de første uger. De vil også hjælpe dig med forældrerollen teknikker, når dine børn er ældre.

Andre ressourcer

  • Mayo Clinic
  • March of Dimes
  • Baby Center.com