Gratis Fertilitet Kalender

Gratis Fertilitet Kalender

Hvad er en gratis Frugtbarhedskalender?

En gratis frugtbarhed kalender hjælper dig med at spore de dage, hvor du er mest sandsynligt at blive gravid. En kvinde er frugtbar for kun et par dage i løbet af hver menstruationscyklus. Hvis du forstår din cyklus, og hvordan din krop forbereder sig til graviditet, vil du være i stand til tid samleje til dine mest frugtbare dage. Det er ikke til at sige, at du ikke kan øve i resten af ​​måneden, men en frugtbarhed kalender kan hjælpe dig med at få gravid hurtigere.

Hvis dine perioder er regelmæssig, er det sandsynligt, at dine æggestokke frigiver et æg om gang hver fjerde uge. Dette kaldes ægløsning. Hvis ægget er befrugtet, kan det begynde at udvikle sig til en baby. Hvis ikke, vil det blive tabt fra kroppen i løbet af din menstruation omkring to uger senere. Læger mener, at dag eller to før ægløsning er det bedste tidspunkt at forsøge at blive gravid.

Hold styr på fertilitet

Der er flere måder at kontrollere for frugtbarhed. Disse omfatter:

 • Basal kropstemperatur (BBT). Din temperatur vil stige med cirka en grad på tidspunktet for ægløsning.
 • Cervikal slim. Slim frigivet fra livmoderhalsen bliver klar og elastisk et par dage før ægløsning.
 • Perioder. De fleste kvinder ægløsning ca. 14 til 16 dage før en periode starter, afhængigt af længden af ​​cyklussen.
 • Hormon ændringer. Over-the-counter overvågning kits kan gøre dig opmærksom på de hormon ændringer, der følger ægløsning. En stigning i luteiniserende hormon (LH) forekommer en dag eller to før ægløsning.

Du kan lære mere om at overvåge din fertilitet ved at læse LoveToKnow Graviditet artikel om tegn på ægløsning.

At finde en gratis Frugtbarhedskalender

Gratis fertilitet kalendere er tilgængelige på mange graviditet-orienterede websteder. Pålideligheden af ​​disse steder er blandet. Nogle vedligeholdes af læger, jordemødre eller andre graviditet eksperter. Andre tilbyder oplysninger, der er forvirrende eller forkerte. Nogle er til for at sælge fertilitet eller graviditet produkter og tilbyde en gratis frugtbarhed kalender til at trække dig i.

Kalendere fra eksperter

Følgende kalendere er fra websteder, vedligeholdes og overvåges af eksperter:

 • The National Women Health Information Center har en enkel Ægløsningsberegner baseret på datoen for din sidste periode.
 • Den Malpani Fertilitet Center er en fertilitetsklinik i Indien. Deres hjemmeside har links til en lommeregner og flere forskellige fertilitet værktøjer, alle tilgængelige gratis.
 • Institut for Reproduktiv Sundhed på Georgetown University har en gratis frugtbarhed kalender, du kan downloade, sammen med instruktioner om, hvordan man bruger det.
 • The National Women Health Resource Center tilbyder en downloades BBT diagram.

Kalendere fra andre websteder

Hver af disse steder tilbyder en hjælpsom gratis frugtbarhed kalender, men også fremme produkter, opkræve et gebyr for at bruge andre site tjenester, eller tilbyde ubekræftede oplysninger.

 • Fertilitet Friend tilbyder mange forskellige tjenester til at hjælpe dig med at spore din fertilitet. Der er et gebyr for fuldt medlemskab, men den grundlæggende frugtbarhed kalender er gratis at bruge. Det hjælper dig med at kortlægge oplysninger, herunder datoen for din sidste periode, længden af ​​din cyklus, og din basale kropstemperatur.
 • JustMommies har en downloades frugtbarhed diagram med plads til basal kropstemperatur, cervikal slim, og andre tegn. JustMommies er en ad-tung site med masser af links til fertilitet produkter.
 • Fertilitet Plus har en gratis frugtbarhed kalender, der er downloades i flere formater, herunder PDF og Excel. Det siger, det er en BBT kalender, men det omfatter plads til masser af andre oplysninger, også. Dette ikke-for-profit site har masser af artikler om frugtbarhed og undfangelse, men det gør forsigtighed, at den er skrevet "af patienter, for patienter", og at oplysningerne ikke er blevet verificeret af medicinske eksperter.

Nøjagtigheden af ​​Fertilitet kalendere

Nøjagtigheden af ​​en kalender afhænger af, hvor regelmæssig din cyklus er, hvor ofte du har perioder, hvilke metoder, du bruger til at kontrollere for frugtbarhed, og hvor god du er til disse metoder. Det afhænger også til en vis grad på chance. Det er ikke umuligt at få ægløsning på en uventet tidspunkt.

Gratis frugtbarhed kalendere kan være sjovt og interessant, men for en masse kvinder, de ikke er nødvendige. Mange læger anbefaler blot at have regelmæssig samleje, mindst hver anden dag, når du har besluttet, du ønsker at blive gravid. Stadig, hvis du føler du har brug for lidt ekstra hjælp, hvis du er bekymret for manglende dine frugtbare dage, eller hvis du bare den slags kvinde, der kan lide at have alt planlagt ud, en frugtbarhed kalender kan være et nyttigt redskab.