Gratis Digte for børn at læse

Gratis Digte for børn at læse


Finde gratis digte for børn at læse, kan være en god måde at udvide din søn eller datters litterære horisont.

Typer af Digte

Da de er korte og gøre brug af livlig sprog, digte er en fantastisk måde at tilskynde modvillige læsere til at opbygge deres forståelse færdigheder. Mens traditionelle Rhyming vers er oftest forbundet med børns poesi, der er mange andre typer af digte dit barn kan udforske så godt. For eksempel:

  • ABC digt: En ABC digt benytter bogstaverne i alfabetet at lave et digt med et tema, såsom at bruge ordene æble, banan, og gulerod som de tre første linjer i et digt om livretter.
  • Acrostic digt: Også kendt som et navn digt, det er et digt, hvor det første bogstav i hver linje ekspliciterer en persons navn eller et bestemt ord.
  • Haiku: En form for japansk poesi, et haiku har tre linjer og 17 stavelser. Det betyder ikke rimer. Hvis du er interesseret i at lære mere om denne type poesi, så tjek vores artikel om Haikus at læse til børn.
  • Limerick: limericks er korte digte med fem linjer. Den første, anden og femte har syv til ti stavelser og rim med hinanden. Den tredje og fjerde linjer har 5-7 stavelser og også rimer med hinanden.

Classic Børns Poetry

Hvis du gerne vil introducere dit barn til klassisk poesi, Barnets Garden vers og digte Every Child bør vide er gode steder at starte.

Barnets Garden of Verses

Barnets Garden of Verses af Robert Lewis Stevenson er en af de mest berømte samlinger af børns poesi nogensinde udgivet. Den blev først udgivet i 1885 under navnet Penny fløjter og har siden været igennem flere udgaver.

I dag Barnets Have Vers er tilgængelig i sin helhed gratis på Bartleby site, så du kan dele digte som "udenlandske børn", "The Lamplighter," "The Land of counterpane," og "Swing" med din barn. Projekt Gutenberg har også denne titel tilgængelig som en gratis e-bog download.

Digte Every Child bør vide

Digte Every Child bør vide er en samling af klassiske børns digte, herunder favoritter som "The Raven", "My Shadow" og "The Village Blacksmith". Antologien blev første gang udgivet i 1904. I dag kan det konstateres som en gratis e-bog om Project Gutenberg websted eller en gratis lydbog på Librivox hjemmeside.

Websteder, der tilbyder gratis Digte for børn at læse

Hvis du er interesseret i moderne poesi, internettet er en stor ressource for at finde digte for børn at læse. For at komme i gang med din søgning, foreslår LoveToKnow Børnebøger besøger følgende nyttige hjemmesider:

  • Poetry 4 Kids: Den Poetry 4 Kids hjemmeside tilbyder gratis sjove digte for børn at læse, lektioner for børn interesseret i at skrive digte, skrive konkurrencer, poesi podcasts og poesi spil at spille.
  • Æbler 4 Lærer: Dette websted for lærere har et pænt organiseret over digte for børn at læse, også digte med dyr, historie, ferie, og sæsonbetonede temaer.
  • Poetry Corner: Denne søde websted indeholder mere end 100 gratis digte for børn at læse, som dækker humoristiske emner som en snorken bedstemor, miste din første tand, og hvad de skal gøre, når dine foretrukne cookies mangler.
  • Sjov 4 Børn: The Fun 4 Børn websted har et sortiment af digte skrevet af børn, der dækker en bred vifte af emner. Håbefulde digtere kan også indsende deres arbejde, der skal medtages på sitet.
  • Digte til børn: Digte for børn er en samling af digte skrevet af Nicolas Gordon i perspektivet af en voksen taler til et barn. Hvis du leder efter en inspirerende digt at dele med din søn, datter, barnebarn, barnebarn, niece, eller nevø, dette site er en fremragende ressource.

Mange websteder, der tilbyder gratis printable bøger for børn og gratis online bøger for børn har også afsnit om at frigøre digte for børn at læse.