Granit køkkenbordet Vedligeholdelse

Granit køkkenbordet Vedligeholdelse

Granit bordplader er en investering i dit hjem. For at sikre, at de fortsætter med at se godt ud og forbedre værdien af ​​dit hjem i årevis, skal du følge en ordentlig vedligeholdelsesplan. At lære de bedste måder at fjerne pletter, forsegle stenen og rense det på daglig basis vil holde din granit i sin lige installeret tilstand.

Granit køkkenbordet vedligeholdelse Tips

Daglig granit køkkenbordet pleje er så let som rengøring med en mild sæbe som Murphys Oil sæbe eller et mildt opvaskemiddel. Hvis det er nødvendigt kan du bruge en syntetisk skrubbe pad til at rense din granit tæller. Med den rette vedligeholdelse, granit bordplader ophold nye udseende i lang tid. Her er enkle trin til at følge:

  1. Tør spild op med det samme
  2. Brug mild sæbe og vand
  3. Skyl
  4. Brug en blød klud til at tørre

Pletfjerning

Desværre vil en boede i køkkenet til sidst oplever en plet eller to selv på din granit tæller. Sådan fjerne pletten vil afhænge af, hvad der forårsagede pletten. Brug de forslag, der findes på følgende skema:

Hvordan man behandler Pletter på granit bordplader
Stain Behandling Sådan bruges
De fleste Stains 1 kop mel, 1-2 T mild opvaskemiddel, skabe en tyk pasta ved at blande med vand Anvend på pletten, dække natten over med plast wrap, i morgen skrabe blandingen fra pletten med træ redskab og skyl.
Oliebaseret pletter 1 kop mel, 1-2 T mild hydrogenperoxid, danner en tyk pasta ved blanding med vand Anvend på pletten, dække natten over med plast wrap, i morgen skrabe blandingen fra pletten med træ redskab og skyl.
Organiske pletter Kombiner 12 procent hydrogenperoxid med 2-3 dråber ammoniak Dette skulle bidrage til at fjerne pletter som kaffe og te.
Blæk på mørk granit Lakfortynder eller acetone Anvend på pletten.
Blæk på lys granit Hydrogenperoxid Anvend på pletten.
Vin Lav en blanding af støbning gips og blegemiddel, indtil det bliver en pasta Anvend på pletten i 30 minutter, fjerne og skyl.

Genforseglingsevne granit bordplader

Før du forsegle dine granit bordplader, skal du kontakte producenten eller installatøren for at være sikker på det er nødvendigt. De fleste granit tællere behøver at være re-forseglet på årsbasis, men ikke alle af dem kræver dette.

Men for dem, der kræver forsegling at bevare farve og klarhed i granit bordplade, er det nødvendigt at forsegle tælleren hver sjette måned til to år. Spørg din installatør for at finde, hvad de anbefaler. Hvor meget du bruger dit køkken vil spille en rolle i, hvor ofte det skal re-forseglet. Når du gør re-segl, skal du sørge for at vælge en ikke-giftig sealer, da tællere anvendes til tilberedning af mad.

To typer af Sealere

To typer af fangere kan findes på markedet. En gennemtrængende sealer trænger ind i stenen. Den anden, en topisk sealer ikke trænge men i stedet frakker toppen af ​​tælleren overflade.

  • Penetrerende fangere: Beskyttelse af strukturen af natursten, en gennemtrængende sealer absorberer ind i granit til tre eller fire minutter. Når næsten tør, tilsættes lidt mere sealer til tælleren og gnid med en blød, tør klud. Anvend på en sektion ad gangen. Vent to timer, og anvende et andet lag. Når du køber din sealer, kigge efter en, der siger det er en olie afvisende imprægnering, som vil hjælpe med at stoppe olien i at sive ind i stenen.
  • Aktuel fangere: Disse fangere danne en film designet til at beskytte bordpladen overflade. Normalt lavet af en form for naturlig voks, akryl, og andre plastprodukter forbindelser. Aktuel fangere kommer i to typer: afrivning og permanente. Afrivning fangere er lavet til at blive frataget eller fjernes fra sten bordplade med lidt arbejde. Oftest er ofte permanente fangere anbefales ikke til granit. Følg producentens anbefalinger, når de beslutter, hvilken type sealer er det rigtige for dine tællere.

Vand Spill Test

Når du har lukket din counter, teste det for at være sikker på, at det er tilstrækkeligt forseglet. Som en test, spilde lidt vand på køkkenbordet og lad det indstillet. Efter 30 minutter tørre det op. Hvis vandet efterlader din counter formørket, er granit ikke er tilstrækkeligt forseglet.

Advarsler og forsigtighedsregler for Countertop Vedligeholdelse

Fordi granit er så holdbart, er det nemt at tro, du kan bruge noget på den. Men dette er ikke tilfældet, hvis du virkelig ønsker at holde dine tællere i god stand. Undgå produkter med ingredienser, der omfatter citron, eddike eller andre syrer. Faktisk er det en god ide at bruge coastere at beskytte din counter under glas med sure drikke som alkohol eller citrussaft.

Og som en sidste bemærkning om granit køkkenbordet vedligeholdelse, husk at selvom du kan bruge hårdere kemikalier til at rense din counter, Dette kan kedelig eller endda etch tælleren finish. Stick med mildere løsninger og fastholde det naturlige skønhed, du blev forelsket i det første sted. Når du har anvendt et aktuelt sealer, din vedligeholdelse virkelig skifter til vedligeholdelse af sealer.