Grafisk Design: Ordliste Beginnings Tips

Akromatisk

Udpegende farve opfattes at have nul mætning og derfor ingen nuance, såsom neutrale gråtoner, hvid eller sort. Dette udtryk især vedrører værdiskalaer at bestemme lysstyrken af ​​et område.

Artwork

Enhver form for billeder, der er af en tilstrækkelig høj standard, der skal gengives.

Volumen

Udseendet eller virkelighed højde, bredde og dybde i en masse. I to-dimensionelle arbejde, er dette defineret som en illusion af højde, bredde og dybde i formen. I tre-dimensionelle arbejde, er dette mere rammende defineret med den faktiske form af stykket.

Grafisk Design Jargon

En lille, men kortfattet liste over visse udtryk og vendinger i forhold til det område, Grafik til at hjælpe andre og visse novice Graphicos med deres undertanding.

Beskæring Ls

L-formet sikringsanlæg peices af papir eller pap, der anvendes af designere til at placere på fotografier eller transparenter til at hjælpe i beslutningsprocessen af ​​beskæring.

Pjece-syet Binding

En håndsyet metode til binding, hvor stingene er skjult. Syninger kan gøres på forsiden eller bagsiden af ​​hæftet, off rygsøjlen kant. Knuden, der fastgør tråden sædvanligvis skjult i inderside midten, men kan flyttes til ydersiden af ​​bogen at tilføje et attraktivt design element.

Corrugate

En type pap med riller og kamme (fløjter). Det kommer i single-væg eller dobbelt-væg styrke. I single-væg corrugate er fløjter eksponeret på den ene side; dobbelt væg har to stykker smeltede sammen med riller på indersiden. Fantastisk at bruge på scanneren ikke-traditionelle former for baggrunde teksturer.

Bogtryk

En metode til udskrivning, der involverer støbt metal type eller plader på hvilke områder, der skal udskrives, er hævet over de områder, der vil gå utrykte. Ink valser rører kun de hævede områder, og derefter metalpladerne påføres papiret. Indtrykket efterladt af de støbte metalplader er skarp og klar, selvom mere subtile (og billigere) end prægning. Den ældste metode til udskrivning, kan det bruges til aviser, blade, bøger, emballage og specialpapir.

Bitmap

Fremgangsmåde til kodning af et grafisk billede (tekst eller billede) som et gitter kort af pixels eller trykte rektangler.

Bromid

Papir med en lysfølsom belægning, der bruges, når et billede skal reproduceres fotografisk.

Ryghæftning

En bindende proces, hvor en hæfteklamme eller sadel tråd, føres gennem midten af ​​folden for at holde siderne sammen; denne proces er normalt bruges til tynde stykker, såsom pjecer og små brochurer.

Japansk Syet Binding

En type binding, som består af tråd, garn, snor, bånd, raffiabast, sejlgarn, tovværk, wire eller andet materiale håndsyet gennem et mønster af huller. Materialet sløjfes og bundet gennem huller i et kontinuerligt mønster. Dette skaber en løsere binding end en maskine-syet binding. Meget tidskrævende og dyre type indbinding.

Symbol

Dette er et element af design, der repræsenterer og / eller kommunikerer en idé eller en besked. De oprindelige symboler i hulemalerier blev måske brugt til kommunikation eller dekoration. Dagens symboler kan findes i logoer og branding.

Visual Texture

Dette er tekstur, du kan ikke røre, men det er gjort, så du kan "føler" formen med din hukommelse af denne taktil form eller form. Detaljeret visuelle tekstur anvendes i genstande, der er tættere på betragteren end objekter i det fjerne.

Capitals

De store, store bogstaver i en skrifttype, som adskiller sig fra små bogstaver.

Krop Copy

Det vigtigste, lige tekst til forskel fra overskrifter, underpositioner, fodnoter mv

Tactile Texture

brugen af ​​materialer til at skabe en overflade i to- eller tredimensionelt værk, der rent faktisk kan mærkes. Dette er tydeligst i arkitektur og skulptur, men man kan også se det i collage.

En

Udtrykket bruges til at betegne en 6-punkts foranstaltning; det er halvt så bred som en "EM" i den samme type.

Spectrum

Dette er den række af synlig farve du ser, når hvidt lys passerer gennem et prisme. Denne farve kan ikke reproduceres med maling, da maling er et objekt, som også reflekterer lyset.

Varm farve

En farve (farvetone), som synes at være tættere på den gul-røde side af farvehjulet. Varme farver betegne varme, spænding, lysstyrke. Disse farver synes også at "komme videre" i modsætning til at afkøle farver, som synes at aftage.

Flat Color

Farve eller nuancer af farver, der ikke indeholder kontinuerligt graduerede toner.

Acrylmateriale

En holdbar, plast-lignende materiale med 30 gange slagstyrken af ​​glas. Akryl kommer i forskellige tykkelse og farver og kan nemt skæres, indgraveret eller silketryk. Lucite og plexiglas er almindelige typer af akryl.

Format

Størrelsen og formen af ​​en publikation på papir, web, tv osv

Surrealisme

Dette er en kunstnerisk stil, der er mest almindelig i fantasy kunst. Billederne dannes i fantasien eller underbevidsthed og dannet i to eller tre-dimensionelle arbejde. Den surrealistiske bevægelse ofte repræsenteret disse værker i en realistisk teknik til at give mere tiltro til billederne.

Triadisk

Farveskema der bruger tre equqlly fordelte farver på et farvehjul. Denne ordning anvendes til høj kontrast.

Airpressing

Processen med at binde et materiale til et andet ved hjælp af et klæbemiddel og tvungen luft.

Silk-screening

En trykproces, hvor en maske ramme og en stencil anvendes, sammen med en gummiskraber at anvende blæk til en overflade. Blækket udskriver mesh områder, men de stenciled områder ikke. Stort set enhver flad overflade kan udskrives ved hjælp af denne proces. Der er nogle ulemper, da denne proces kan være tidskrævende, især hvis du anvender mere end en blæk farve til det samme stykke. Denne proces gør ikke detaljer godt, enten. Hvis du bruger finere skærm og tyndere blæk, får du et skarpere billede og tørretiden vil blive mindre.

Binding

Udtrykket anvendes oftest, når udskrevne sider er fastgjort i en ydre dæksel.

Typograf

Den person, der, i trykprocessen, der anvendes til at arrangere skrive i en opsætning maskine. Stillingen er erstattet af computere og desktop publishing, eller opsætning.

Value-Contrast

God kontrast refererer til forholdet mellem områder i mørke og lys. Den gennemsnitlige øje kan skelne omkring fyrre variationer i værdi. Når områder er tæt på hinanden i værdi, er "lav-værdi" kontrast. En hvid og sort placeret ved siden af ​​hinanden ville være en "høj værdi" kontrast.

Blind Prægning

Dette er en prægning metode, der ikke er udskrevet med en blæk farve før prægning.

Melt-kalandreringsproces

En fremgangsmåde til fremstilling af akryl, hvori akryl ekstruderes fra en maskine og valset mellem rustfrit stål bælter under høje temperaturer.

Shape

En form er en to-dimensionel masse. Dette er dannet ved omslutter en linje, eller ved farve eller værdiændringer, der definerer kanter. Sidstnævnte teknik danner, hvad der kaldes en "passiv linje".

Bleed

Et billede, der udskrives til kanten af ​​papiret. En fjerdedel inch overlap er normalt tilladt for trimning. Det er ikke muligt at udskrive nøjagtigt til kanten af ​​papiret. For at denne effekt, udskriver printeren på et større stykke papir og klipper kanter til at skabe denne effekt.

Termografi (Hævet udskrivning)

En trykning proces, hvor ikke-tørrende blæk bruges til at udskrive og derefter støves af med en pulver forbindelse. Billedet er derefter placeret under varme, som sikringer blækket og pulveret. Denne proces skaber og effekt, der er magen til gravering, men billigere. Almindeligt brugt til papirvarer og visitkort.

Center Spread

En doublepage spredning indtager en central position i et magasin eller en anden publikation.

Tegn

Ordet bruges i typografi til at beskrive bogstaver, tal, tegnsætningstegn eller andre symboler.

Nuance

Dette udtryk refererer til enhver farve blandet med en vis mængde af sort til en mørkere nuance. Brug denne teknik i monokromatiske farver.

Nedadgående

Slaglængden, at små bogstaver, strækker sig under den vigtigste del af brevet.

Spånplade

Et materiale, der almindeligvis anvendes til emballering. Normalt lavet af genbrugspapir og træ skrot pulp. Kan bruges til midlertidige lærreder.

Udstansning

En metode, der bruger skarpe metalværktøj til at skære særlige og unikke former fra trykt eller utrykte materiale. Dette kan gøres på flatbed eller roterende presser. Die-skæring kan være et godt design værktøj til projekter lavet med spånplader, akryl, bølgede eller andet materiale stift nok til at stå op til processen. Lykønskningskort bruger denne proces ofte.

Bembo

Navnet bruges til en bestemt skrifttype.

Trompe L'oeil

Franske udtryk betyder "at narre øjet." Objekter gengives med omhu, skarpt fokus og med realisme at narre seeren til at tro det objekt malet er reel. Denne teknik bruges ofte i indretning.

Halvtone

gengivelser af en kontinuerlig tone billede gennem en kontakt skærm, som konverterer billedet i prikker i forskellige størrelser og tone. Bogtryk og offset producere billeder uden tonegradation, derfor gør det nødvendigt at konvertere kontinuerlig tone værdier, så de kan ses. Resultatet er faktisk en optisk illusion, hvilket gør den trykte halvtone se ud som om det blev trykt med varierende blæk tætheder og værdier.

Accordian Fold

Et papir fold, som er en række parallelle folder, der åbner i modsatte retninger til de foregående folder. Resultatet ligner en accordian. Oftest bruges i brochurer og foldere.

Flexo

En form for bogtryk på en web presse, der bruger fleksible, wraparound gummi plader og tørrer hurtigt blæk. Flexografi producerer strålende farver og er almindeligt anvendt til at udskrive emballage, gave-wraps og indkøbsposer. Denne proces er praktisk kun for store kørsler og designs med få detaljer på grund af dens tendens til at skifte under udskrivning.

Em

Udtrykket bruges til at betegne en 12-punkts foranstaltning; det dobbelte af den 6-punkts foranstaltning kendt som en "en."

Kolonne

Et arrangement af tekst på strækninger, den ene over den anden, hvor hver linje af omtrent samme længde.

Kraft Paper

Stærk papir, normalt brun, fremstillet af sulfatpulp. Kan bruges i skitsering, collage og som en ikke-traditionelt design materiale. Fungerer godt med bast.

Dybde-gauge

En regel til måling linjer af typen i forskellige punktstørrelser. Også kendt som dybde-skalaen.

Offset Litografi

En udskrivning metode baseret på princippet om, at olie og vand ikke blandes. Selvom både billede og ikke-billedområdet ligger på samme plan, det billede, der skal trykkes, er kemisk behandlet, så det får blæk, men afviser vand; ikke-billedområdet er behandlet for at afvise blæk. Til print er blækket overføres eller forskudt, til en gummidug derefter rulles på papir. Dette er den mest populære af grafiske processer, fordi det kan udskrive på en bred vifte af teksturer.

Silikone

En klar bindemiddel. På grund af sin åbenhed, der silicone almindeligt anvendt med akryl overflader så rester ikke vil blive set. Find det i en isenkræmmer.

Machine-syet Bindinger

En fremgangsmåde til binding, hvor en brochure er syet ned ad ryggen eller side-syet ned i venstre side på en kraftig symaskine. Da maskinen syninger er stram, processen kræver en stærk tråd. Machine-syet bindinger er billigere, da processen er hurtigere og kræver mindre håndarbejde.

Texture

Dette er kvaliteten af ​​genstande, der appellerer til følesansen overflade. I grafikken er dette defineret ved taktil arbejde i tre-dimensionelle arbejde eller taktile og visuelle tekstur i todimensional arbejde.

Perfekt Binding

En billig binding teknik, hvor sider er limet sammen i stedet syet. Denne metode anvendes primært til små manualer, paperback bøger, blade og tykkere brochurer.

Opstigende

Den slagtilfælde, at der i små bogstaver, stiger til over den vigtigste del af brevet.

Value Mønster

Variationen af ​​lys og mørke værdier uden brug af farve. Mønstrene og deres vilkår giver fingerpeg om omdrejningspunktet i et stykke samt kontraster. Hvis du tager et stykke, der indeholder farve og reducere brik til Grays, kan du bedre se værdimønstre involveret i arbejdet.

Flugtpunkt

Det er det punkt hvor parallelle linjer synes at konvergere i horisonten linje. Der kan være mere end én flugtpunkt, afhængigt af visningen. Dette værktøj er også anvendes til at skabe en retning for øjet at følge i både to- og tredimensionale arbejde.

Font Family

Alle relaterede stilarter og versioner af en skrifttype. For eksempel: Arial, Arial Narrow, Arial Bold, Arial kursiv, osv

Benday

En teknik involverer om en skærm af linjer, prikker eller andre teksturer oven på et billede for at få forskellige nuancer og toner; da denne reproduktion metode almindeligvis blev anvendt i den tidlige del af det 20. århundrede, er det ofte bruges til at opnå en "retro" look.

Fly Sheets (Fly Leaves)

I bogbinding, endpapers, der ikke er indsat på forsiderne af bogen.

Baseline

Den usynlige linje, hvor bogstaver står.

Sekundær Farve

En blanding af to primærfarver. Formlen fra farvehjulet er P + P = S. For eksempel, rød og blå = violet.

Format

Et format er enhver overflade, på hvilken elementer og principper for design anvendes til at skabe en besked. "Layout" eller "struktur" er den måde, disse elementer og principper er placeret på format. Din format vil ofte være dikteret af kundens budget, mediet af meddelelsen, mængden af ​​information, din målgruppe og den endelige anvendelse af produktet. Tag dig tid til at overveje alle de begrænsninger og oplysninger, før du begynder den kreative proces!

Dummy

En mock-up af en publikation før udskrivning.

Subtraktiv System

Dette er resultatet af at arbejde med farver i pigmenter. Da arbejdet er udført med en fysisk substans, kan dette kun kombineres for at skabe den visuelle følelse af farve. Den reflekterede bølgelængde farve fra pigmentet giver seeren percieved farve.

Value

Værdi er bare et andet ord for lysstyrken af ​​et område. Det er sådan, vi opfatter former. Hvis et værelse var kulsort, ville vi blive desorienteret, da der ikke ville være noget lys falder på områder for at give os visuelle fingerpeg om, hvor vi er, eller hvis andre genstande, hvor i rummet med os.

Pointillism

Teknikken til farveblanding baseret på sammenstillingen af ​​små stykker ren farve. Placeringen af ​​to farver ved siden af ​​hinanden giver ofte en illusion af en tredje farve.

Hånd-bundet Binding

En metode til bindende i hvilken tråd, snor, garn, bånd eller andet materiale er loopes rundt forsiden af ​​et hæfte og bundet i hånden, der kræver enten en lille mængde eller mange sæt hænder. Denne type binding er fleksibel og er almindeligt anvendt til restaurant menuer. Dette er en temmelig mister type binding ikke praktisk for hæfter med et stort antal sider.

Value Vægten

Ved brug af værdier i et arbejde, vil en høj kontrast levering giver et fokuspunkt. En høj nøgleområde indenfor en lav nøgleområde vil skille sig ud og synes tæt på beskueren.

Chicago Screw Indlæg

Fås i metal og plast, og består af to stykker, "mandlige og" kvinde ". Chicago skruer tilføje en industriel udseende til et stykke og er et godt valg for en fleksibel binding teknik. Vægten af ​​delene kræver en tykkere eller tungere stykke at arbejde vil som en bindende metode.

ASCII

ASCII står for American Standard Code for Information Exchange. Dette er et computergenereret alfanumeriske tegn program, som gør det muligt for en computer til at lagre tegn som tal.

Symmetry

Dette er et element af komposition, hvor der er en perfekt fordeling af elementer, farve, værdi eller balance inden for en to-eller tre-dimensionelle stykke arbejde.

Cell-Cast Process

En proces, hvor acryl foretages. Den acrylmateriale støbes mellem glasplader, derefter bages. Denne proces giver den højeste kvalitet akryl.

Silhouette

Dette er et lukket område, der er normalt i høj kontrast til områdets baggrund. Oftest brugt som repræsentant for et ansigt, træ, etc. Kan også bruges i symbolik, såsom et logo eller et brand.

Drop Shadow

En nuance eller ensfarvet lagt under, og til den ene side af et brev form eller illustraion at give virkningen af ​​en skygge.

Prægning

Prægning sker efter udskrivning med to metal prægning dør, et relief (ligesom et gummistempel) og det andet forsænket. Med ekstreme tryk og varme, er papiret placeres mellem de to matricer for at skabe en hævet billede. Former for prægning omfatter:

Blind: - prægning gjort på en un-sværtet område
Prægning - skaber et forsænket billede
Folie-prægning - prægning gjort med en folie overlay