Grafisk Design: Color Tips

Making Light of Neutrals

Neutrale produceres i Tilsætningsstof Color System ved at blande rødt, blåt og grønt lys. Lige store mængder af disse tre farver producere hvidt lys. Grå og sorte er produceret af lige dele rød, grøn og blå lys forskellige niveauer af intensitet. Mindre intensitet af disse tre farver frembringer en neutral med mindre lethed.

Varme Farver

Varme farver er de farver på farvehjulet som "synes" varm. Hvis du tænker på farven på solen, røde og appelsiner og gule farver, så du tænker varm. På farvehjulet, disse farver spænder fra rødviolet igennem til gul.

Den primære liste

Rød, blå og gul er de tre primære farver på farvehjulet. Rød er på 12:00, gul er 4:00 og blå er på 8:00. Rød og gul betragtes som "varme" farver og blå betragtes som "cool."

De lette primærvalg for tilsætningsstoffet farvesystem er røde, blå og grøn.

I en Dither?

Hvis du er stegt på at forsøge at matche farverne fra et selskab brochure til virksomhedens websted, kan du prøve dithering 02:58 webfarver at udføre din opgave. En af de bedste værktøjer på internettet til at hjælpe dig med dette er Colormix. Her kan du vælge en farve ved prøve eller RGB og vakle en eller to websikre farver for at få en kamp. Du kan registrere for at gemme dine prøver, også.

Hvad er Black?

Sort er en farve uden nuance, med nul mætning og af meget lav værdi (lyshed).

I alt grafisk arbejde, er det vigtigt at huske, at sort er en farve. Den sorte kan betegnes "pitch" black, at betegne den laveste værdi, mætning og nuance, men når de placeres på farvet papir i visse grafiske processer, kan sort tage på varme eller kolde toner.

Tetrad Split Supplerende

Fire farver. Sættet består af to par; hvert par er modsat hinanden, som i en supplerende farveskema. De to par er blot én farve fra hinanden på farvehjulet. For at være simpelt, bruger du to komplementære farver, der er lige én farve fra hinanden i hver ende og krydsede i midten, som du ville et "x".

Triadisk farvesammensætning

Tre farver jævnt fordelte til at danne en trekant på din farvehjul er et triadisk farveskema. Der er fire grupper til at bruge: RYB, ORV, RO-YG-BV og YO-BG-RV. Brug disse farvekombinationer at skabe design, der vil "vibrerer". Brug dem med balance og enkelthed for plakat design.

Web-Safe Color

I øjeblikket er den eneste måde, du kan sikkert se farver, du ønsker på tværs af alle platforme af browsere er at bruge nogen af ​​de 216 "Web-Safe" farver. Dette udtryk betegner farverne inden for en hexidecimal formel, som kaldes "RGB" for rød, grøn og blå. Den nemmeste måde for mig at huske farverne er at blande to af nogen af ​​disse to-nummer / bogstavkombinationer sammen:

00, 33, 66, 99, CC, FF

Så for sort, ville du bruge "# 000000"; Der er ingen RGB (rød, grøn, blå). For en mørkeblå, ville du bruge "# 000033".

Forecasting Color

Har du brug for en krystalkugle for farve prognoser? Nej - alt hvad du behøver er nogle store links og nogle vidunderlige netværk. Hvis du er forberedelse materiale i februar for "tilbage til skolen" kampagner i august og september, så tag et kig på de farver, forudsagt for næste års temaer. Du `ll blive bemærket som" hip "," fremadrettet "og" klog! "

Hvor er The Purple?

Hvis du blander ulige mængder af rød, blå og grøn lys, du begynder at udvikle de sekundære og tertiære farver.

Hvis du tager tre lommelygter, den ene med grønt lys, en med blåt lys og en med rødt lys og glans dem på væggen, får du hvidt lys. Hvis den røde og blå lommelygte er stærkere end den grønne lommelygte, vil du få et lilla lys.

Additive Primary

De tre LIGHT primærvalg af rød, blå og grøn er defineret som primærvalg kun ved brug af additive farvesystem. Hvis du skinne tre lommelygter, en rød, en blå og en grøn, på en væg, vil du få et hvidt lys på væggen. Det er kun, hvis du bruger en lige stor del af hver farve.

Det modsatte er også sandt. Newton beviste dette med sit prisme: Når du tager hvidt lys fra solen, fluorescerende lys eller wolfram, vil det hvide lys adskilt som en regnbue - med de lyse primære farver er rød, grøn og blå.

Sekundære Color Formler

De tre sekundære farver er orange, grøn og violet. Formlen for blanding er P + P = S, eller primær + primær = sekundær. Grøn og violet betragtes som "cool" farver og orange betragtes som "varm".

Hue

Når folk taler om farven på noget, de taler om nuance. I den grafiske kunst, kan nuancer placeres i to kategorier: varme nuancer og kølige nuancer. Varme nuancer består oftest af røde, gule og appelsiner. Cool nuancer primært blues, greens og violer. Opret en stemning ved hjælp af en varm eller kold farve for de fleste af din brik, og placere en lille mængde af det modsatte nuance for kontrast og / eller en opfattelse af dybde.

Kølige farver

Kølige farver er de farver på farvehjulet som "synes" cool. Hvis du tænker på farven af ​​is på vand eller vinter himmel, så du tænker cool. På farvehjulet, disse farver spænder fra gulgrøn igennem til Violet.

Hvornår er det ikke en neutral?

I additive farvesystem, får du neutrale ved at blande lige dele af røde, blå og grønne lys. Når du anvender ulige mængder af rød, blå og grøn lys, du producerer andre end hvide, grå og sorte farver. Du kan ikke producere neutrale med blot to af de lette primærvalg, enten.

Formlerne

De seks mellemliggende farve formler er P + S = I eller primær plus en sekundær farve til lige mellemliggende farver i additive farvesystem:
Rød + appelsin = rød-orange
Gul + appelsin = gul-orange
Blå + violet = blåviolet
Gul + grøn = gul-grøn
Blå + grøn = blå-grøn
Rød + violet = rød-violet

Retning fra Hue

Nej, det er ikke en film sæt tutorial - Den neutrale betragtes midten af ​​farvehjulet. En nuance (farve) får sin relative retning fra neutral. For eksempel vil nogle røde æbler er rødere end andre røde æbler. Jo mindre rødt æble, jo tættere det er på den neutrale (grå, hvid eller sort) i farvehjulet.

Denne position kaldes "mætning". Den rødere æblet, jo mere mættede det er.

Additive Color

For at kunne se farverne som de er repræsenteret på farvehjulet, de har brug for at blive præsenteret i hvidt lys. Dette lys kan være solen, wolfram lys eller fluorescerende lys.

Når du blander rød, grøn og blå lys phosphers, producerer et hvidt lys. Du kan se dette i en tv-skærm, og det samme princip gælder for teater belysning og til internettet. Dette kaldes den additive farvesystem.

Analogt Scheme

Når du bruger tre farver ved siden af ​​hinanden på farvehjulet med en familie resemblence (orange, rød-orange og rød, for eksempel), bruger du en analog farveskema. Prøv at bruge den orange gennem rød ordning på et farvehjul på grøn papir eller baggrund for en høj kontrast effekt.

Monokromatiske farvevalg

Brug en monokromatisk farveskema i dit design eller inden for en web layout til at skabe en følelse af sammenhold i hele din besked. En monokromatisk farveskema bruger forskellige værdier af samme farve ved at anvende hvid, grå eller sort til den oprindelige farve. For eksempel, hvis du bruger en rød for den primære farve, har du toneområdet fra en varm sort til en rosa til brug i hele din brik. Du kan maksimere effekten ved hjælp af kun tre tonale værdier i hele designet.

Værdi i Neutrale

Hvide, akromatiske grå og sort er neutrale farver. Den eneste forskel i deres "rang" er i værdien af ​​nuancer. Det næste skridt op fra neutrale er de primære farver.

Split Supplerende

Tre farver. Opdelingen komplementære farveskema er én farve, og de to naboer i samme farve komplement. Hvis du vælger rød, ville de to andre farver være gul-grøn og blå-grøn.

Additive Sekundærdele

Tager lyset additive farvesystem, når man blander de lyse primærvalg af blå og grøn, får du Cyan. Dette er naturligvis en blå-grøn farve.

Når du blander lyset primærvalg i rød og blå, er resultatet Magenta. Dette er en blålig-rød.

Det tredje lys sekundære er gul. Denne sekundære udvikles når rødt lys og grønt lys blandes sammen.

Mætning af Color

Mætning er intensiteten af ​​en farve. Denne intensitet opnås ved tilsætning af gråtoner. En farve med mindre grå anses for at være meget mættet, mens en farve med mere grå er mindre mættet. Saturation påvirker ikke nuance - eller farve - af dit arbejde. De gråtonede røde er stadig rød. Det berører heller ikke værdien. Medmindre du tager væk alle farver, de tonale værdier forbliver upåvirket.

Brug mindre mættede billeder til at betegne en afslappende, fredelig stemning. Meget mættede billeder placerer med nedtonede billeder giver høj kontrast. Prøv dit arbejde med forskellige niveauer af mætning for at se, hvordan de påvirker dit arbejde.

Supplerende farvesammensætning

Når du anvender to farver overfor hinanden på farvehjulet, bruger du en supplerende farveskema. Ofte hvad du ender med, er en varm og kold farve, som er ideel til kontrast. Brug dette til din fordel, når du designer for en klient med et stramt budget.