Græske gud for søvn

Græske gud for søvn


Den græske gud for søvn er mest tæt forbundet med Hypnos der var personificeringen af ​​søvn, men hans søn Morpheus, også en gud søvn og drømme, er et mere velkendt navn i populærkulturen. I sandhed, både Hypnos og Morpheus er guder søvn.

Hypnos: Græsk gud søvn og drømme

Hypnos er søn af den græske gudinde Nyx. Nyx er gudinde for natten og mørket. Hendes søn, Hypnos er gud for søvn. Hypnos siges at have far til tre sønner kendt som Oneiroi: Morpheus, Phobetor og Phantasos. Morpheus, ligesom sin far, blev tæt forbundet med søvn og drømme. Et besøg fra Morpheus hentyder til behagelige, søde drømme eller drømme en konge, afslappende og givende.

Ifølge Spartan myte, de krigeriske folk tilknyttet guden Hypnos tæt sammen med sin tvillingebror Thanatos. Thanatos var den græske gud for død. Hypnos styret den "lille død" "eller søvn, hvorfra du kan vågne og Thanatos styret søvn, hvorfra du aldrig vågen.

Edith Hamiltons mytologi detaljer en legende, der er tæt forbundet med Hypnos og kan være, hvad der førte til etymologi af ordet hypnose. I myten, Endymion er en hyrde, der dybt beundrer nattehimlen og månen gudinde Selene. Selene forelsker sig i den smukke dreng og ofte våger over ham, mens han sover. Selene bønfalder Zeus for at bevare hendes kærlighed. Zeus kommandoer Hypnos at sætte Endymion i en dyb søvn for Selene, så han kan forblive evigt ung. Det siges, at Hypnos adlyder Zeus 'kommando, men at han forlader Endymion i søvn med åbne øjne, så han kan altid se på skønheden i sin kærlighed: Selene.

Sove med dine øjne åbne er en almindelig sætning er forbundet med hypnose.

Morpheus: Søn af Hypnos

Morpheus og hans brødre er portrætteret som smukke mænd med brede vinger upon ryggen. Nogle illustrationer antyder deres engleagtige udseende var en vigtig del af deres visitations ind og ud af drømme. Morpheus vogter sit rige med to skabninger i stand til at blive mareridt. Morpheus, sammen med sine brødre Phobetor og Phantasos delte de typer af drømme, de håndteres. Phobetor leveret bange drømme og er kilden til ordet fobi, mens Phantasos bragte fantastiske drømme eller fantasier. Morpheus leverede drømme for alle, men har især med drømme konger og helte.

Navnet for morfin skylder også sin entomologi til Morpheus grund af den medicin evne til at gøre folk søvnig.

Sleep in Pop Culture

Gud søvn er populær i moderne kultur, der eftermonteres som Sandman i tegneserier, reklamer og film. I science fiction, fantasy tv-program Xena: Warrior Princess, Morpheus gør en udseende som gør mange andre græske guder. Forfatter Neil Gaiman skriver om Morpheus som princippet karakter i sin tegneserie: Sandman. I filmen trilogien Matrix, Morpheus er tegnet af Laurence Fishburne spiller der vækker mennesker ligesom Keanu Reeves 'Neo fra deres "drøm-lignende" tilstand i matrixen.Mens Hypnos er personificeringen af ​​søvn, er hans søn Morpheus mest tæt forbundet med titel af græske gud for søvn i moderne kultur.