Grå stær i Hunde

Grå stær i Hunde
Denne hund har modne grå stær.

Det er ikke helt usædvanligt at se grå stær hos hunde, især i ældre hunde. Der er forskellige typer af katarakt, og de danner mange grunde. Find ud af, hvad der forårsager dem, og hvordan de bliver behandlet.

Om Katarakter i Hunde

En grå stær er hovedsagelig en uigennemsigtig eller uklar område, der dannes, når der er en opdeling af fibrene i linsen af ​​en hunds øjne. Afhængig af sin størrelse, kan denne fordeling skjule en hunds vision til en vis grad. Mennesker og dyr kan både udvikle grå stær, og grå stær er klassificeret ud fra mængden af ​​obstruktion de forårsager.

 • Begyndende - Dette er en meget lille katarakt, som kun dækker en lille del af linsen og kan endnu ikke påvirke en hunds syn.
 • Umodne - Denne type grå stær dækker lidt mere af linsen og normalt forårsager mindst lidt sløret syn.
 • Ældre - denne grå stær dækker hele linsen og virkelig blande os med en hunds syn.
 • Hypermature - Denne type grå stær udvikler sig fra en moden katarakt, og objektivet faktisk begynder at visne. Der kan være et par klare områder på linse, der tillader hunden at se lidt, men dette afhænger af, hvor meget funktion efterlades i øjet.

Årsager

Der er mange årsager til grå stær hos hunde. Her er nogle af de mest almindelige grunde til, at de udvikler.

 • Aging - Det er ikke usædvanligt for en ældre hund til at have en vis grad af kataraktdannelse. Men nogle gange, hvad et kæledyr ejer tror kunne være en grå stær viser sig at være et tilfælde af nukleare sklerose. Denne betingelse forårsager en grånende af linsen, der typisk ikke påvirker hundens vision og ikke kræver behandling.
 • Skade - Enhver type skade, der sprænger linsen kan føre til en grå stær. Søg din dyrlæge hjælp straks at fastslå omfanget af skaden, og om behandlingen er nødvendig for at redde hundens øje eller ej. Venstre ubehandlet, kan det angrebne øje udvikle en infektion inde, som måske ikke blevet klart for uger.
 • Mangler ved kosten - en mangel på essentielle aminosyrer phenylalanin og arginin kan føre til kataraktdannelse. Brug hvalp modermælkserstatning udelukkende, således som det er tilfældet med forældreløse unger, når der ikke er en lakterende tæve rådighed, kan også føre til udviklingen af ​​disse grå stær. Heldigvis den uklarhed ofte rydder når ordentlig ernæring er genoprettet.
 • Diabetes - Diabetes kan forårsage grå stær til at danne meget hurtigt, så du skal kontakte din dyrlæge med det samme, hvis du pludselig opdager en grå stær dannelse.
 • Arvelige faktorer - Nogle racer, såsom afghanske Hounds, Bichon Frises og Cocker Spaniels, er disponeret for at udvikle grå stær.
 • Medfødt faktorer - Denne type grå stær er sædvanligvis til stede ved fødslen, men det er ikke generelt anses nedarvet. Det kan være forårsaget af en infektion, der sker, mens pup stadig i livmoderen.
 • Andre øjensygdomme - betingelser såsom progressiv retinal atrofi, glaukom og uveitis (infektion relateret til skader) kan forårsage grå stær til at danne.

Behandling

Med undtagelse af grå stær, der skyldes en ernæringsmæssig mangel og de klare områder, der kan udvikle med hypermature grå stær, behøver grå stær ikke gå væk på egen hånd. Når linsen bliver uklar, vil det forblive på den måde, medmindre grå stær kirurgisk fjernes. Cataract kirurgi udføres under generel anæstesi og indebærer åbning af adgang til linsen og fjerne den uklare væv. En udskiftning linse er derefter sat på plads, og absorberbare suturer anvendes til at lukke snittet.

Skulle du have din hund 's Cataract fjernet?

Da grå stær er ikke livstruende, er det ikke absolut nødvendigt at fjerne dem, medmindre de virkelig hæmmer en hunds livskvalitet. De fleste hunde stole mere på deres lugtesans end deres syn. Der er klare risici for enhver form for kirurgi, der kan opveje enhver potentiel stigning i synet. Dyrlægen først undersøge din hund grundigt for at vurdere hans vision. Hvis dyrlægen mener din hund kan virkelig drage fordel af operation for grå stær, vil han køre yderligere prøver for at vurdere din hunds generelle sundhed og afgøre, om han er en god kandidat til operation. Når du har alle de fakta og din dyrlæge anbefaling, kan du træffe en informeret beslutning om, hvorvidt du virkelig vil have din hund til at få operationen.

Mulig Forebyggelse

Selv om det ikke kan være helt muligt at forhindre din hund fra nogensinde at udvikle en grå stær, er kosttilskud høj i antioxidanter, der er designet til at forbedre sundheden for dit kæledyr øjne. Hvis din hund har en højere end gennemsnittet chance for grå stær udvikling på grund af diabetes, en øjensygdom eller arvelige faktorer, tale med din dyrlæge om situationen og få hans henstilling om, hvorvidt et kosttilskud kan være gavnligt for dit kæledyr.