Gluten Ataksi

Gluten Ataksi

Nogle eksperter siger nu, alle patienter diagnosticeret med sporadisk idiopatisk ataksi bør evalueres for gluten ataksi. Dette er en tilstand præget af neurologisk skade som følge af en autoimmun reaktion på gluten intolerance. Hurtig diagnose og behandling med en glutenfri kost kan forbedre symptomer på ataksi og kan endda standse progression af yderligere neurologiske skader.

Symptomer på Gluten Ataksi

En undersøgelse fra 2003 undersøgte 132 patienter med sporadisk idiopatisk ataksi eller ataksi uden identificeret årsag. Op mod 40 procent af disse patienter blev testet positive for anti-gliadin antistoffer. Overraskende, selv de mest almindeligt anerkendte former for gluten følsomhed involverer mavetarmkanalen, blot 13 procent af disse patienter præsenteres de klassiske fordøjelsesforstyrrelser symptomer forbundet med cøliaki. Resten havde ingen tegn på fødevareintolerance. Nærmere undersøgelser hjernescanninger fandt, at 79 procent af disse patienter havde betydelig skade på lillehjernen, formentlig resultatet af flere års autoimmun angreb forårsaget af gluten følsomhed.

Ved første øjekast synes gluten ataksi at kunne skelnes fra andre former for ataksi. Almindelige symptomer omfatter:

  • Manglende koordination: Med gluten ataksi, manglende koordinering overvejende påvirker de nedre lemmer.
  • Hovedpine
  • Dysarthia eller ufuldkommen artikulation af tale
  • Øjensymptomer, såsom blik-fremkaldte ufrivillige øjenbevægelser
  • Dysmetria, eller manglende evne til at styre styrken eller hastigheden på din bevægelse
  • Brief, ufrivillig trækninger i en muskel eller gruppe af muskler
  • Sjældent, tremor af den bløde gane

Derudover en 2008 artikel i tidsskriftet "lillehjernen" angivet en statistisk signifikant andel af patienter diagnosticeret med gluten ataksi havde også andre autoimmune sygdomme, specielt hypothyreose, type I diabetes og perniciøs anemia.The nemmeste måde at skelne gluten ataksi fra andre ataksier imidlertid er ved tilstedeværelsen af ​​antigliadin antistoffer i blodbanen. Dette opnås ved en simpel blodprøve, og resultaterne er generelt tilgængelige inden for et par dage.

Behandling

I øjeblikket er de fleste årsager til ataksi har ingen effektiv behandling. Patienterne er kun i stand til at behandle den betingelse symptomatisk, for eksempel ved hjælp af ben seler eller specielt designet fodtøj til at kompensere for tab af motorisk kontrol i benene. Gluten ataksi, har imidlertid en let identificeres og tilgængelig behandling, Derfor specialister anbefaler alle patienter diagnosticeret med sporadisk idiopatisk undergår anti-gliadin antistof test.

En undersøgelse offentliggjort i "Journal of Neurology, Neurovidenskab og Psykiatri" i 2003 evalueret kosten behandling for gluten ataksi. I undersøgelsen blev 43 ataksi patienter, som havde testet positive for anti-gliadin antistoffer tilbudt en glutenfri kost som behandling, 26 af dem overholdt kosten i løbet af et år. Af disse fortsatte tre patienter for at teste positive for antigliadin antistoffer, mens de resterende 23 viste signifikant forbedring i ataksi symptomer og reduktion antigliadin antistoffer som følge af diætbehandling. Selv patienter, som havde ingen tegn på gastrointestinale symptomer forbedret efter kosten modifikation, hvilket indikerer kost terapi er en farbar vej for alle gluten ataksi patienter.

Prognose

Ligesom andre former for gluten følsomhed, gluten ataksi har en fremragende prognose, hvis patienterne nøje overholde en glutenfri diæt. Selvom kosten kan kræve en indledende tilpasningsperiode, er det en sund, effektiv, stoffri løsning uden bivirkninger og minimale omkostninger.

Hvis du har været diagnosticeret med sporadiske idiopatiske ataksi, er det værd at den tid og indsats, der skal evalueres for gluten følsomhed. En positiv diagnose kan åbne effektive behandlingsmuligheder, ikke kun at mindske symptomer, men også for at forhindre yderligere neurologisk nedbrydning. Tal med din læge om antistof test og om nødvendigt søge en second opinion at afdække årsagen til dette liv-ændre tilstand.