Glad Ægteskab Gene Fundet

Forskerne fra University of California i Berkeley og Northwestern University i Illinois har fundet, hvorfor nogle mennesker har en glad og varig ægteskab, mens andre ægteskaber mislykkes. Da det viste sig, pointen er i DNA. Genet, der er involveret i reguleringen af ​​serotonin, kan påvirke den periode at holde følelser i et forhold. Dette er rapporteret i scientistsâ € ™ pressemeddelelse.

Glad Ægteskab Gene Fundet

Eksperterne påpeger, at denne undersøgelse er den første til at afsløre forholdet mellem gener, følelser og tilfredshed i ægteskabet. Det har længe været et mysterium, hvorfor nogle ægtefæller bringe lethed, romantik, og positive følelser til forholdet, og andre simpelthen betaler ingen opmærksomhed på det. Ifølge en af ​​forfatterne, Robert Levenson, denne genetiske opdagelse gjorde det muligt for forskerne at forstå betydningen af ​​følelser i forskellige mennesker.

I løbet af 20-årig undersøgelse, som omfattede 150 par, forskerne opdagede en sammenhæng mellem forholdet og forskellige 5-HTTLPR genet (alleler). Hver person arver genet fra forældre. Deltagerne med to korte alleler var de mest utilfredse i ægteskabet (parret havde negative følelser, vrede, foragt), og dem, der havde en eller to lange alleler, følte gladere, de var venlige til partneren i forholdet.

Mennesker med to korte alleler er ligesom drivhus planter, blomstring i huset, hvor den følelsesmæssige stemning er god og tilintetgørende, når det er ugunstig. Men folk med en eller to lange alleler er mindre følsomme over for den følelsesmæssige klima. Ingen af ​​disse genetiske varianter er i sagens natur dårlige eller gode. Ifølge Claudia Haase, hver af dem har fordele og ulemper.

Forskerne bemærker, at forholdet mellem gener, følelser og ægteskabelig tilfredshed i ældre par er den mest mærkbar. Som R. Levenson udtrykker det, kan det faktum, at vi er mest modtagelige for virkningen af ​​gener i højere alder være en mulig forklaring på dette.

Den researchersâ € ™ undersøgelse blev offentliggjort i Emotion tidsskrift.