Giv din pizza en sund Makeover

Når du billede en skorpe proppet med ost og pepperoni, et bjerg af toppings og en fedt plet på din plade, er det svært at tænke pizza kunne passe ind i en sund kost. På en ernæringsmæssig karakterskala, kan pizza opnå nogen grad fra en A + til en mangel, katastrofal F. Ved at vælge en sund skorpe, sauce, ost og tilføje en række ernæringsmæssigt tætte toppings, kan pizza være en ernæringsmæssig jackpot! En standard hjemmelavet pizza kræver fire hovedingredienser; skorpe, sauce, ost og toppings. Fødevareindustrien har gjort hjemmelavede pizzaer lettere i årenes løb med introduktionen af ​​forbagte pizza skorpe og dåse pizza saucer. Imidlertid kan anvendelse af disse forarbejdede fødevarer betyder sænkning ernæringsmæssige kvalitet. En 12 tommer pizza lavet med 1 krukke (14 ounce) af pizza sauce og 1 kop revet ost indeholder 840 kalorier og 118 gram kulhydrater pr halve. Ved at vælge dine ingredienser med omtanke, kan du lave en pizza med halvdelen af ​​kalorier plus tilføjede fiber, vitaminer og mineraler.

Giv din pizza en sund Makeover

Crust

Go fuldkorn! Stop købe det forbagte hvidt mel pizza skorper og lave en simpel skifte til fuldkorn. Kontrollér altid, og sørg for fuldkorn er opført som den første ingrediens. Hvis tiden tillader det, kan du prøve at lave en hele korn skorpe hjemme ved hjælp af 100% fuldkorn mel mix eller en kombination af mel lavet med havregryn, kartoffel, soja, ris, boghvede eller garbanzo bønner.

Sauce

For at reducere konserveringsmidler, natrium og sukker, bruge friske tomater og puré dem eller købe "ingen natrium tilføjet" dåse tomat sauce. Derefter blandes begge disse muligheder med basilikum, oregano, hvidløg og sort peber. Tomat-baserede saucer er normalt mere ernæringsmæssig end hvid sauce; imidlertid findes fedtfattige Alfredo saucer.

Ost

Brug altid fedtfattig eller fedtfri ost, som eliminerer store mængder af total fedt og mættet fedt, mens det stadig giver calcium. Praksis portion kontrol og bruger kun halvdelen af ​​den normale mængde ost. Prøv at bage pizza uden ost og derefter drysse parmesanost på toppen, før du spiser. Ved at tilføje en lille smule af madlavning spray til pizza før bagning, vil osten smelter hurtigere og mere jævnt.

Kød Toppings

Grøft standard pepperoni og pølse og bruge fjerkræ krydret med oregano og basilikum. For en endnu sundere switch udnytter bønner eller tofu som proteinkilde. Sørg for at tilberede kød og bønner, før du tilføjer dem til pizza.

Vegetabilske Toppings

Her er din chance for at få kreative. Tilføj de grøntsager, du ønsker; mulighederne er uendelige. Spinat, svampe, peberfrugter, broccoli, squash og mange, mange flere er alle store valg. En grøntsag indlæst pizza vil fylde dig op hurtigt, byder på masser af ernæring og vil hjælpe med at kontrollere portioner og kalorier.

Når forberede din pizza, altid holde portion kontrol i tankerne. Der er ingen grund til at oprette et bjerg af usunde toppings såsom højt fedtindhold kød og ost. Tilføj lige nok til at dække pizza. Også fokusere på kontrol med antallet af skiver, du indtager. Indarbejde en salat fyldt med veggies og en spritz af dressing til en fyldning, starte lavt kalorieindhold. Så langsomt ned, nyde hver skive og evaluere efter hver skive, hvis en anden er nødvendig eller bare overdrive det!