Gigt: Styring af din smerte Tips

Nonprescription medicin

Hvis du tager receptpligtig gigt medicin bør du altid tjekke med din læge, før du tager nogen nonprescription medicin. Der kan være lægemiddelinteraktioner, du ikke kender til.

Tylenol

Hold en flaske Tylenol eller anden form for medicin, der hjælper smerte, ved din seng. Den måde, hvis du nogensinde vågner op og er i så meget smerte kan du ikke holde det, du vil have pillerne lige der. Du bør også holde en flaske vand ved din seng.

Vide hvornår de skal stoppe

Når du deltager i en aktivitet eller laver dagligdags ting, og du begynder at have rigtig dårlige smerter, der er et tegn til at stoppe. Du er nødt til enten at stoppe og hvile eller bare afslutte det. Hvis smerten bliver værre, skal du straks kontakte din læge.

Synkebesvær

Der er masser af mennesker, der har svært ved at synke piller. Her er en metode, der kan hjælpe. Det kaldes to SIP metode. Hold pille i tænderne og tage to hurtige slurke af vand. Med den første tår, bare sluge vandet, men med den anden sip, sluge pillen.

Generisk medicin

Hvis dine har problemer giver din medicin, så spørg din læge eller apotek om en generisk mærke. De vil stadig hjælpe dig lige så meget som de andre, men vil ikke koste dig så meget.

En positiv holdning

Dit sind spiller en meget vigtig rolle i, hvordan du føler. Hvis du fortæller dig selv, at du ikke føler godt, så vil du ikke. Du er nødt til at holde en positiv holdning. Lad ikke din smerte tage kontrol over dit liv. Hvis du forsøger at bygge dit liv omkring din velvære i stedet for den smerte, vil du være meget bedre off. Har en sans for humor, og glem ikke at smile.

Pain Medicine

Hvis du er i masser af smerter, kan din læge være i stand til at skrive dig en recept på en kontrolleret smertestillende medicin. Selvom smerte medicin kan være meget nyttigt, når du er i smerte, så prøv ikke at tage for meget af det. Smerter medicin er meget let at blive afhængig af.

Gør som Told

Tag altid den rigtige dosis af medicin på den foreskrevne tidsplan, og altid tage den fulde løbet af medicin. Skift aldrig noget uden at tale med din læge.

Hot Tubs

Mange mennesker med gigt gavn af den varme vand. Hot badekar er en fantastisk måde at hjælpe smerter af gigt. Ikke kun varme, men også vibration af vand er en stor kilde til smertelindring. Spørg din lokale KFUM for at finde et offentligt boblebad i dit område, eller du kan selv ønsker at overveje at købe en, ville det være en stor investering.

Ugentlige Indehavere

Hvis du tager mange forskellige typer af medicin, overveje at købe en ugentlig pille holder. De kan hjælpe dig ikke glemme og tage for meget. Hver søndag, refill holderen.

Dwelling

Nogle gange er det svært at glemme alt om, hvor meget du er i smerte, men du er nødt til at prøve dit sværeste ikke at dvæle ved det. Hvis du hele tiden tænker over, hvor meget du er i smerte så er det ikke til at få det bedre. Prøv at finde noget at distrahere dig, ligesom en hobby, eller gå et eller andet sted. Prøv at fokusere dit sind på noget ud over dine smerter og tro mig, du vil føle sig bedre.

Medicin Labels

Når du tager over skranken medicin, såsom Tylenol, aspirin, eller anden medicin, du kan købe uden recept skal du altid læse etiketten meget nøje. Det er vigtigt, at du tager det beløb etiketten siger, og du skal også sørge for, hvor mange timer du skal være mellem doser. Hvis du ved, hvad etiketten siger det mere sandsynligt, at du ikke vil over narkotika selv.