Genoplivningsudstyr

Genoplivningsudstyr

Definition

Genoplivningsudstyr (CPR) er en procedure for at støtte og vedligeholde vejrtrækning og cirkulation for et spædbarn, barn eller teenager, der er holdt op med at trække vejret (respirationsstop), og / eller hvis hjerte er stoppet (hjertestop).

Formål

CPR udføres for at genoprette og opretholde vejrtrækning og cirkulation og give ilt og blodtilførslen til hjertet, hjernen og andre vitale organer. CPR kan udføres af uddannede lægfolk eller sundhedspersoner på spædbørn, børn, unge og voksne. CPR bør foretages, hvis et spædbarn, barn eller teenager er bevidstløs og ikke trækker vejret. Respiratory og hjertestop kan være forårsaget af allergiske reaktioner, en ineffektiv hjerteslag, kvælning, vejrtrækning passager, der er blokeret, kvælning, drukning, lægemiddelreaktioner eller overdoser, elektrisk stød, udsættelse for kulde, alvorlige stød, eller traumer. I nyfødte, den mest almindelige årsag til hjertestop er respirationssvigt skyldes vuggedød (SIDS), luftvejsobstruktion (normalt fra inhalation af et fremmedlegeme), sepsis, neurologisk sygdom, eller drukning. Hjertestop hos børn over et år er mest almindeligt forårsaget af stød og / eller respirationssvigt som følge af en ulykke eller skade.

Beskrivelse

CPR er en del af akut hjertebehandling system designet til at redde liv. Mange dødsfald kan forebygges ved hurtig anerkendelse af hjertestop og meddelelse af akut medicinsk system (EMS), efterfulgt af tidlig CPR, defibrillering (som leverer en kort elektrisk stød til hjertet i forsøg på at få hjertet til at slå normalt), og avancerede kardiale liv støtteforanstaltninger. Når der udføres af en lægmand, er CPR til formål at støtte og opretholde vejrtrækning og cirkulation indtil akut medicinsk personale ankommer og tage over. Når udføres af sundhedspersonale, er det bruges sammen med andre grundlæggende og avancerede liv støtteforanstaltninger.

CPR skal udføres inden for fire til seks minutter efter ophør af vejrtrækning at forhindre hjerneskade eller død. CPR består af kunstigt åndedræt, der leverer ilt til offerets lunger og eksterne brystkompressioner, der hjælper cirkulere blod gennem hjertet til vitale organer.

CPR teknik er forskellig for spædbørn, børn og unge. The American Heart Association og det amerikanske Røde Kors, de to organisationer, der tilbyder CPR uddannelse og retningslinjer, skelner spædbørn, børn, og unge med henblik på CPR som følger:

  • "Infant" omfatter nyfødte (dem i de første 28 dage af livet) og strækker sig til en alder af et år.
  • "Barn" omfatter småbørn i alderen et år til børn i alderen otte år.
  • "Voksen" omfatter børn i alderen otte år og ældre.

Fordi spædbørn og børn under en alder af otte har mindre øvre og nedre luftveje og hurtigere puls end voksne, CPR teknikker er anderledes for dem end for ældre børn og voksne. Børn og unge i alderen otte år, og ældre har nået en kropsstørrelse, der kan håndteres ved hjælp af voksne CPR teknikker og er således klassificeret som voksne til levering af CPR og liv støtte. CPR er altid begyndt efter at have vurderet offeret og kontakte EMS.

Udførelse CPR På et spædbarn

For et spædbarn, redderen åbner luftvejene ved hjælp af en blid hoved tilt / hage løft eller kæbetryk, placerer deres mund over barnets mund og næse derefter leverer blide vejrtrækninger, så barnets bryst stiger med hvert åndedrag. Brystkompressionerne leveres ved at placere to fingre på den ene hånd over den nederste halvdel af spædbarnets brystben lidt under brystvorten linje og trykke ned omkring en halv tomme til en tomme. Kompressioner leveres med en hastighed på 100 gange i minuttet, hvilket giver fem brystkompressioner efterfulgt af en redning ånde i en række etaper.

Udførelse CPR På et barn i alderen et til otte

For et barn i alderen 1-8 år er kompression sats er den samme-fem kompressioner og en redning ånde. Rescue vejrtrækninger leveres ved hjælp af en mund-til-mund segl, i stedet for mund-til-mund-og-næse. Brystkompressionerne leveres ved at placere hælen af ​​en hånd over den nederste halvdel af brystbenet og nedtrykning ca. en til en og en halv inches pr kompression.

Udførelse CPR På et barn på otte og Ældre

For et barn på otte år og derover, og for større børn under otte, er to hænder bruges til kompressioner, med hælen af ​​den ene hånd på den nederste halvdel af brystbenet og hælen på den anden hånd oven på den hånd. Brystet komprimeres omkring en og en halv til to inches pr kompression. Rescue vejrtrækninger leveres med en mund-til-mund forsegling. Kompressionen sats er 80 til 100 per minut leveres i cyklusser af 15 kompressioner efterfulgt af to indblæsninger.

Forberedelse

Før administration af CPR til et spædbarn eller et barn, bør lægfolk deltage i hands-on træning. Mere end 5 millioner amerikanere årligt uddannes i CPR gennem American Heart Association og amerikanske Røde Kors kurser. Ud over kurser undervises af instruktører, American Heart Association har også en interaktiv video kaldet Learning System, som er tilgængelig på mere end 500 sundhedsinstitutioner. Begge organisationer underviser CPR på samme måde, men de bruger forskellige udtryk. CPR uddannelse bør tages om hver to til tre år for at opretholde kvalifikationsniveau.

Forholdsregler

CPR bør ikke udføres på grundlag af oversigten i denne artikel. For at undgå overførsel af sygdomme under CPR, ansigtsmasker og ansigt skjolde er tilgængelige til at forhindre direkte kontakt under kunstigt åndedræt.

Efterbehandling

Akut lægehjælp er altid nødvendigt efter CPR. Når en persons vejrtrækning og hjerteslag har været kommer og taler positivt indtil fagfolk ankommer genoprettet, skal redningspersonen gøre den person komfortable og blive der, indtil akut medicinsk personale ankommer. Redderen kan fortsætte med at berolige den person, der hjælper og tage over.

Risici

CPR kan forårsage skade på en persons ribben, lever, lunger og hjerte. Dog skal disse risici accepteres, hvis CPR er nødvendigt for at redde personens liv.

Normale resultater

I mange tilfælde succesfulde CPR resulterer i genoprettelsen af ​​bevidsthed og liv. Spærring andre skader, en genoplivet person sædvanligvis tilbage til normale funktioner inden for et par timer for at blive genoplivet.

Unormale resultater omfatter skader afholdt under CPR og mangel på succes med CPR. Mulige steder for skader omfatter en persons ribben, lever, lunger og hjerte. Delvis succes CPR kan resultere i hjerneskade. Mislykkede CPR resulterer i død.

Forældrekontrol Bekymringer

Fordi de fleste hjertestop hos spædbørn og børn forekommer i eller omkring hjemmet og resultater fra SIDS, traumer, drukning, kvælning eller forgiftning, alle forældre og barn pårørende bør overveje at blive trænet i CPR. Træning er tilgængelig på lokale skoler og lokalcentre.

Vigtige vilkår

  • Hjertestop-Midlertidig eller permanent ophør af hjerteslag.
  • Kardiopulmonær-lovgivning om hjerte og lunger.
  • Defibrillering-En procedure for at stoppe den type uregelmæssig hjerterytme kaldet ventrikelflimmer, som regel ved hjælp af elektrisk stød.
  • Genoplivning-bringe en person tilbage til livet eller bevidsthed, efter at han eller hun var tilsyneladende død.
  • Ventrikelflimmer-An arytmi kendetegnet ved en meget hurtig, ukoordineret, ineffektiv række sammentrækninger i hele de nedre kamre i hjertet. Medmindre stoppet disse kaotiske impulser er dødelige.

Ressourcer

Bøger

Knoop, Kevin J., og Lawrence B. Stack. Atlas of Emergency Medicine, 2. udg. New York: McGraw Hill, 2001.

.. Larmon, Baxter, et al basal genoplivning Skills Toronto, ON: Prentice Hall PTR, 2004.

Tidsskrifter

Babbs, CF, og V. Nadkarni. "Optimering brystet kompression for at redde ventilation nøgletal i løbet af en-redningsmand CPR af fagfolk og lægfolk: Børn er ikke bare små voksne." Genoplivning 61, no. 2 (maj 2004): 173-81

Kern, KB, HR Halperin og J. Field. "Nye retningslinjer for genoplivning og akut hjertebehandling:. ændringer i forvaltningen af hjertestop" Journal of American Medical Association 285 (2001): 1267-1269.

Organisationer

American College of Emergency Physicians. PO Box 619911, Dallas, TX 75261 til 9911. Websted: http://www.acep.org.

American College of Osteopatisk Emergency Physicians 142 E. Ontario Street, Suite 550, Chicago, IL 60611. websted tidligere på:. Http://www.acoep.org.

American Heart Association, National Center 7272 Greenville Avenue, Dallas, TX 75231. websted:. Http://www.americanheart.org.

Websteder

"Kardiopulmonær genoplivning." American Heart Association, 2004. Tilgængelig online på http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4479 (adgang Oktober 29, 2004).

"CPR og Emergency Cardiovascular Care." American Heart Association, 2004. Tilgængelig online på http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=3011764 (adgang 29 okt 2004).

"Infant Førstehjælp til Choker og CPR:. En Illustreret Guide" BabyCenter, 2004. Tilgængelig online på http://www.babycenter.com/general/9298.html (adgang 29 oktober 2004).