Gennemgribende udviklingsforstyrrelser

Definition

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser er en gruppe af neurologiske lidelser, der omfatter autisme (autisme), Aspergers syndrom, barndom disintegrative disorder, Retts syndrom og GUA (PDDNOS). Disse lidelser er kendetegnet ved forsinket udvikling i funktionelle, socialisering, og kommunikationsevner.

Beskrivelse

Udtrykket gennemgribende udviklingsforstyrrelser blev første gang brugt i 1980'erne til at beskrive en klasse af neurologiske lidelser, der er involveret værdiforringede sociale og kommunikative færdigheder og gentagne adfærd.

På grund af vanskeligheder i nøjagtigt beskriver disse lidelser bruge udtrykket gennemgribende udviklingsforstyrrelser, har nogle neurologiske og psykiatriske specialister foreslåede nye terminologi til at beskrive denne klasse af sygdomme, herunder autistiske spektrum forstyrrelser og multi-systemet neurologiske lidelser.

Aspergers syndrom

Aspergers syndrom er karakteriseret ved vanskeligheder med sociale relationer og færdigheder og med dårlig koordinering og begrænset vifte af interesser. Børn med Aspergers syndrom har generelt en normal til over gennemsnittet intelligens niveau og tilstrækkelig viden om ordforråd og grammatik, men dårlig koncentration og evne til at forstå sproglige finesser, såsom humor. Aspergers syndrom er ofte fejlagtigt omtalt som "højtfungerende autisme."

Autisme

Autistisk sygdom, også omtalt som autisme, er kendetegnet ved moderat til svær kommunikation, socialisering, og adfærdsmæssige problemer, og i nogle børn, mental retardering.

Barndom opløsende Disorder

Barndom disintegrative lidelse er yderst sjældent, i forhold til de andre gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Børn med denne lidelse udvikle sig normalt indtil mindst to år, hvorefter en indlysende regression i flere funktionelle færdigheder forekommer, herunder blære og tarm kontrol, evne til at bevæge sig, og sprogkundskaber.

GUA (PDDNOS)

Børn er diagnosticeret med PDDNOS om deres symptomer ikke passer nogen af ​​de andre fire typer og / eller de har ikke graden af ​​forringelse af de øvrige fire typer. PDDNOS indebærer udviklingsmæssige funktionsnedsættelser, som kommunikation og sociale færdigheder, og gentagne adfærd, som ikke kan henføres til en bestemt udviklingsmodel lidelse eller personlighedsforstyrrelse. Normalt har børn med PDDNOS ikke udviser symptomer, indtil tre år eller fire.

Retts syndrom

Rett syndrom forekommer primært i pigebørn og er kendetegnet ved en normal udvikling i de første seks til 18 måneder, efterfulgt af en mærkbar forandring i adfærd og tab af nogle evner, især motorik. Efterhånden som barnet aldre, betydeligt tab af tale, håndbevægelse og ræsonnement udvikler sig. Børn med Rett syndrom normalt gentage bestemte bevægelser og fagter, især hånd vride eller håndvask. Rett syndrom er den sjældneste af de gennemgribende udviklingsforstyrrelser.

Demografi

Omkring en ud af 1.000 børn født i USA er diagnosticeret med autisme, og det er fire til fem gange hyppigere hos drenge. Retts syndrom er blevet diagnosticeret primært i piger. Selvom autisme er den mest kendte af disse lidelser, PDDNOS er mindst dobbelt så almindelig hos børn.

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser årsager og symptomer

Som i 2004, årsagerne til disse lidelser var ukendt. Mens genetik menes at spille en primær rolle, nogle børn i familier med en historie af gennemgribende udviklingsforstyrrelser ikke en lidelse. Medicinske forskere mener, at genetisk modtagelighed plus yderligere faktorer bidrager til udviklingen af ​​en af ​​disse lidelser. Faktorer, der undersøges som en årsag til disse lidelser omfatter immunsystemet problemer, allergier, medicin, miljøforurening, og infektioner. Obduktionsundersøgelser af personer med gennemgribende udviklingsforstyrrelser har vist, at hjernen cellestruktur er forskellige, især på hjernestammen område. Hertil kommer, fordi mange personer med gennemgribende udviklingsforstyrrelser også påvirkes af anfald "elektrisk forkert trådforbindelse" af hjernen kan også bidrage til disse lidelser. Forskere har anvendt magnetisk resonans billeddannelse (MRI) og positronemissionstomografi (PET) for at finde subtile forskelle i hjernens struktur og funktion af børn med disse lidelser.

Symptomer på gennemgribende udviklingsforstyrrelser kan være synlige så tidligt som barndom; Men den typiske alder debut er tre år. Selv om hver af de fem typer har nogle karakteristiske symptomer, generelt, tidlige symptomer på en gennemgribende udviklingsforstyrrelse omfatter følgende:

.

  • værdiforringede sprogkundskaber
  • vanskeligheder i forbindelse med personer, genstande eller aktiviteter
  • usædvanlig spil
  • gentagne kropsbevægelser eller adfærdsmønstre
  • vanskeligheder, der håndterer ændringer i rutine eller omgivelser
  • usædvanlige reaktioner på sensoriske stimuli, ligesom høje lyde og lys

Hvornår skal ringe til lægen

Forældre bør se en læge, så snart de opdager udviklingsmæssige problemer eller forsinkelser i deres spædbarn eller barn.

Diagnose

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser er diagnosticeret ved hjælp af DSM (DSM), der opstiller kriterier for læger at diagnosticere den specifikke type. Diagnose af en gennemgribende udviklingsforstyrrelse er vanskeligt, fordi der ikke er nogen specifik medicinsk test, ligesom en blodprøve eller imaging test, der kan bekræfte diagnosen. Nogle læger kan tøve med at diagnosticere meget små børn med en bestemt type gennemgribende udviklingsforstyrrelse.

Diagnose af disse lidelser normalt kræver høring og vurdering af en specialist i barndommen udviklingsforstyrrelser, såsom et barn psykiater, pædiatrisk neurolog, neuropsykolog, eller udviklingsmæssige børnepsykolog. Disse specialister vurderer laboratorieundersøgelser medicinske tests, neurologiske tests og psykologiske tests; interviewe forældre og børn; og observere og vurdere adfærd. Kan også udføres pædagogisk færdighed test, kommunikation vurdering, og motor dygtighed vurdering. Medicinske tests, der kan udføres for at udelukke andre medicinske tilstande omfatter elektroencefalografi, MRI, og blodprøver.

Når først en gennemgribende udviklingsforstyrrelse diagnosticeres, skal diagnosen blive indsnævret til en af ​​de fem typer, hvilket opnås ved hjælp af forud fastlagte DSM kriterier, der forklarer de vigtigste forskelle mellem typer. For eksempel, for barndommen disintegrative lidelse, der skal diagnosticeres, symptomer skal ske efter mindst to år ved normal udvikling og indtræden af ​​tilbagegang og regression skal ske før alder 10 år.

Behandling

Som i 2004, fandtes ingen kur mod disse lidelser, og ingen specifik behandling virker for alle personer. Behandlingen afhænger af sværhedsgraden af ​​lidelsen og består af specialiserede behandling, specialundervisning, og medicin til at løse specifikke adfærdsmæssige problemer. Medicin, der kan ordineres til behandling af specifikke symptomer omfatter anti-depressiva, anti-angst medicin, anti-krampagtige og anti-beslaglæggelse medicin, og stimulanser. Terapeutiske interventioner omfatter anvendt adfærdsanalyse (den Lovaas metode) auditive integration uddannelse, adfærd modifikation programmer, spille terapi, erhvervsmæssige og fysisk terapi, Terapidyr, kunst / musik / dans terapi, sanseintegration, og taleterapi.

Alternativ Behandling

Alternative behandlinger for gennemgribende udviklingsforstyrrelser fokus på ernæring. Nogle beviser har vist, at vitamin terapi med vitamin B6 og magnesium tilskud kan hjælpe børn med autisme og PDDNOS. Fordi nogle børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser har fødevarer følsomheder eller fødevareallergi, allergi test og senere ændringer i kosten kan hjælpe. I fødevareproducerende allergiske børn, har visse fødevarer vist sig at øge hyperaktivitet og autistisk adfærd. Anti-gær terapi er også blevet foreslået, fordi børn med autisme og PDDNOS undertiden har højere gær niveauer i deres krop. Administrerer anti-gær medicin er faldet negative adfærd i nogle børn. Før forældrene henvende sig til alternativ behandling, bør de konsultere en læge for at sikre det ikke forstyrrer eller interagere med andre medikamenter.

Prognose

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser er ikke livstruende, og påvirker ikke den normale levetid. Prognose afhænger af sværhedsgraden og typen af ​​uorden og effektiviteten af ​​tidlig indsats. Tidlig indgriben med specialiserede uddannelses- og adfærdsmæssige støtteprogrammer forbedrer livskvaliteten og funktionsniveau af børn med disse lidelser. Men på grund af deres værdiforringede kommunikation og sociale færdigheder, omkring 70 procent af personer med en gennemgribende udviklingsforstyrrelse er aldrig i stand til at leve på egen hånd.

Forebyggelse

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser er forårsaget af et komplekst samspil af genetik, neurologiske faktorer og miljøfaktorer. Som i 2004, var der ingen genetisk test til påvisning af disse lidelser, og der er ingen måde at forhindre deres udvikling.

Forældrekontrol Bekymringer

De fleste børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelse kræver specialundervisning tjenester. Ifølge loven skal offentlige skoler evaluere børn uden omkostninger og give specialundervisning tjenester til støtteberettigede børn med handicap. Nogle private eller alternative skoler kan være dedikeret til betjener børn med sådanne lidelser og tilbyde mere omfattende uddannelse og behandlingsmuligheder, men mod et ekstra gebyr til forældre.

Forældre børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser er vanskeligt og følelsesmæssigt krævende. Forældre og familier kan drage fordel af at deltage i en støttegruppe. Fordele ved forældre støttegrupper omfatter informationsdeling, følelsesmæssig støtte, og uddannelsesmæssige bistand.

Vigtige vilkår

  • Elektroencefalografi-Optagelsen af ​​elektriske impulser produceret af hjernens aktivitet via elektroder fastgjort til en patients hovedbund.
  • Magnetisk resonans imaging (MRI) -En billeddannelse teknik, der bruger en stor cirkulær magnet og radiobølger til at generere signaler fra atomer i kroppen. Disse signaler anvendes til at konstruere detaljerede billeder af kroppens indre strukturer og organer, herunder hjernen.
  • Positron emission tomografi (PET) -A edb diagnostisk teknik, der anvender radioaktive stoffer til at undersøge strukturer i kroppen. Når anvendt til at vurdere hjernen, den producerer et tredimensionelt billede, der viser anatomi og funktion, herunder oplysninger som blodgennemstrømning, iltforbrug, glucosemetabolisme, og koncentrationer af forskellige molekyler i hjernevæv.

Ressourcer

Bøger

Bashe, PR, og BL Kirby The Oasis Guide til Aspergers Syndrom Oakland, Californien:.. PAR Bookworks, 2001.

Myles, BS, og D. Adreon Aspergers Syndrom og ungdommen:. Praktiske løsninger til skole Succes Shawnee Mission, KS:. Autisme Aspergers Publishing Company, 2001.

Stockman Ida J. Movement og handling i Læring og udvikling: Kliniske Betydning for Pervasive Developmental Disorders Kent, UK:. Elsevier Science and Technology Bøger, 2004.

Volkmar, Fred R., et al Handbook of Autism og gennemgribende udviklingsforstyrrelser New York:.. John Wiley & Sons, 2005.

Tidsskrifter

Muhle, R., et al. "The Genetics for autisme." Pediatrics 113 (maj 2004): 472-86.

Szatmári, P., et al. "To år Resultatet af førskolebørn med autisme eller Aspergers syndrom." American Journal of Psychiatry 157 (december 2000): 1980-1987.

Organisationer

. Aspergers Syndrom Education Network-websted: http://www.aspennj.org/.

. Forsinket udvikling Resources websted: http://www.devdelay.org/.

National Alliance for Autisme Research 99 Wall Street, Research Park, Princeton, NJ 08540. websted tidligere på:. Http://www.naar.org/naar.asp.

National Institute of Child Health and Human Development. Bldg 31, Room 2A32, MSC 2425, 31 Center Drive, Bethesda, MD 20892-2425. Websted: http://www.nichd.nih.gov/Pages/index.aspx.

Websteder

"NINDS gennemgribende udviklingsforstyrrelser Information." National Institute of Neurologiske og Stroke, juli 2003. Tilgængelig online på http://www.ninds.nih.gov/health_and_medical/disorders/pdd.htm (adgang 27 oktober 2004).

Sanders Lisamarie. "gennemgribende udviklingsforstyrrelser: Hvad forældre behøver at vide", 2004. Tidligere tilgængelig online på http://toddlerstoday.com/resources/articles/pdd.htm (adgang 27 oktober 2004).