Gardenia Beskæring

Gardenia Beskæring

Gardenia beskæring forvandler tjavset planter i pænt formede buske eller potteplanter. Tackle gardenia beskæring på det rigtige tidspunkt og med de rette værktøjer til at sikre succes.

Gardenia Beskæring

De fleste mennesker beskære gardeniaer at forme dem eller fjerne uskøn dødt. Gardenias faktisk har brug for meget lidt beskæring, og de fleste beskæring sker af æstetiske grunde. En gang hvert andet år er formentlig ofte nok, med mindre dit anlæg vokser så kraftigt det virkelig skal trimmes tilbage at opnå en behagelig facon. Gardenia kurve, topiaries og andre stueplanter kan have brug for hyppigere trimmer til at holde deres smukke form.

Gardenia beskæring kræver en behændig touch og tålmodighed. Ved trimning Gardenia planter, aldrig trimme kortere end 4-6 inches fra bunden af ​​planten. Skæring gardeniaer kortere end dette ikke forlader anlægget med tilstrækkelig vækst til at støtte sig.

Værktøjer af handelen

For vellykkede gardenia beskæring, er det vigtigt at bruge de rigtige haveredskaber. Selvom du kan have beskæringssaks i garagen eller potning skur, ved hjælp af kedelige, rustne, eller spinkle beskæringssaks skader gardenia s woody stilke. Woody stængler omfatte anlæggets karsystemet og transport vand og væsentlige elementer i hele anlæggets system. Hvis det er beskadiget, kan din gardenia ikke trives. Brug af skarpe beskæringssaks sikrer en pæn, jævn klipning uden at knuse delikat tissues.Most håndsakse er enten bypass eller Anvil beskæresakse. Bypass beskæresakse fungerer som en saks, med de to blade forbundet med en skrue. Anvil beskæresakse fungerer som en kniv mod et skærebræt. De øverste klinge skiver nedad onto en papirvarer bund klinge. Mens begge typer af beskæreren arbejder for deadheading og forme planter såsom gardenias, for gardenia beskæring, eksperter anbefaler en bypass saks. De renere snit heler hurtigere og forårsage færre problemer end de mere knusning-type aktion af ambolten beskæreren.

Gardenia Beskæring

Nogle store beskæresakse at prøve omfatter:

 • FELCO beskæresakse: gartnere sværger ved FELCO beskæresaks. Den lette følelse og silkeagtig skæring indgreb gardenia beskæring en leg. FELCO beskæresakse kommer i mange forskellige størrelser, angivet med et tal. Vælg beskæresakse baseret på diameteren af ​​den gren, du nødt til at skære. FELCO 2 beskæresakse giver en solid, jævn snit til udendørs Gardenia grene og andre buske med grene tre fjerdedele af en tomme eller mindre i størrelse. FELCO 300-serien klip og saks kan være alle, der er nødvendig for Gardenia stueplanter. Popular Mechanics Magazine testede 12 beskæreren brands, og Felco 2 beskæresakse var det bedste mærke blandt dem, de testede.
 • Fiskars grensakse: Fiskars producerer grensakse, sakse og lignende genstande. Fiskars grensakse er nemme at finde i de fleste hjem og havecentre, og giver solid konstruktion stål og fremragende beskæring evne.

Hvornår skal Prune Gardenias

Time gardenia beskæring til at falde sammen med plantens blomstring cyklus. Det bedste tidspunkt at beskære gardeniaer er lige efter den er færdig blomstrende, men før knopper for næste år har sat. Vent indtil allersidste blomster falde naturligt fra gardenia, og derefter beskære det til den ønskede form. Dette sker som regel i slutningen af ​​sommeren eller i det tidlige efterår i de fleste havearbejde zones.If du beskære din gardenia for tidligt, vil du ødelægge hvad blomster forbliver på planten. Beskæring for sent ødelægger næste års blomster, da det fjerner de nydannede knopper.

Sådan at beskære

At trimme Gardenia stueplanter, se på dit anlæg omhyggeligt fra alle vinkler og sider. Har du bemærker nogen grene, blade eller stængler stikker ud på usædvanlige vinkler? Brug små hånd saks eller beskæresakse, omhyggeligt trimme off grimme stykker. Fjern stilke uden vækst, da disse er formentlig døde. For en udendørs gardenia busk, skridt tilbage og vurdere, hvordan det ser ud i landskabet. Er formen behageligt? Er der nogen døde grene? Er anlægget forstyrre vigtige strukturer, såsom et vindue, telefonlinje, elmåler, eller parabol? Beskære forsigtigt væk dødt træ, og bruge dine beskæresakse at forme gardenia. Husk ikke at skære det ned for meget. Efterlad mindst fire til seks inches på en stilk for at sikre gardenia forbliver sund.

Omsorg for beskæring værktøjer

Korrekt pleje af dine haveredskaber sikrer, at næste gang du når til dem for gardenia beskæring, vil de være klar og venter. Følg disse tips til at holde værktøj i god form og forhindre redskaber i at sprede plantesygdomme.

 • Rene beskæringssaks efter hver brug. Slange dem ud og lade dem i solen for at tørre, eller brug en ren klud til at tørre dem.
 • Opbevar kun tørre redskaber. Våde værktøj fremmer rustdannelse.
 • Brug en svag blegemiddelopløsning at desinficere værktøj. Hvis dine gardeniaer har problemer som støbeforme eller svamp, beskæring en inficeret gardenia og bruger den samme værktøj på en sund plante kan sprede infektionen. Opret en svag blegemiddelopløsning og dip eller suge beskæresakse at dræbe smitstoffer.
 • Slib knivene ved hjælp af en wetstone.
 • Fjern nicks i bladet ved at indgive dem glatte.
 • Undgå rust. Fordyb værktøjer i en spand med sand til at forhindre rustdannelse på vingerne.

Ressourcer

 • Texas A & M University tilbyder omfattende information om beskæring teknikker.
 • Lær mere om gardenia beskæring på Havearbejde Know How.
 • Undersøgelse gardenia pleje grundlæggende at sikre en samlet plan for at holde dit havearbejde smukke.
 • Gardenia problemer plager selv den mest erfarne gartner. Lær at tackle Gardenia problemer, før de skader dit anlæg.