Gældssanering vs Konkurs

Gældssanering vs Konkurs


Når man sammenligner gældssanering vs konkurs, skal overvejes, før du foretager en beslutning en række faktorer. Gældssanering giver dig mulighed for at betale mindre, end hvad du skylder, men for nogle, konkurs er det bedst mulige økonomiske beslutning for deres situation.

Fokus på gældssanering

Gældssanering er processen med at kontakte din långivere og præsentere et tilbud om forlig fuldt ud for din gæld til dem for mindre end hvad du rent faktisk skylder. Selv om det er muligt at skære gæld ned med 20 til 40 procent (eller mere) det er ikke altid en nem proces. Overvej nogle af de gode og dårlige aspekter af gældssanering.

  • Der er ingen garanti for, at en långiver vil arbejde med dig for at nedbringe gælden, du skylder. De er ikke forpligtet til at gøre det.
  • Nogle långivere vil i stedet sagsøge dig for gæld, du skylder, især hvis de mener, at du har midlerne til at indfri gælden.
  • Gældssanering er ikke nær så problematisk på din kredit rapport som konkurs er. Negative konti bør fjernes fra din kredit rapport inden for syv år.
  • Gældssanering kan være dyrt. Du skal have penge på forhånd at afgøre med långivere. Nogle vil måske tage månedlige betalinger, men ikke alle vil gøre det.
  • Det gør reducere det beløb, du betaler tilbage til din långiver, men du kan blive nødt til at betale et gebyr til en advokat eller organisation, som du bruger til at hjælpe dig med at få de långivere at bosætte. Husk, at det er muligt at afvikle din gæld uden bistand fra en tredjepart.

Overvej Konkurs

Der er to primære former for konkurs er forbundet med forbrugere: kapitel 7 og kapitel 13. I et kapitel 7 konkurs, er de fleste gæld udledes, hvilket betyder at du ikke behøver at tilbagebetale det. I kapitel 13 er gælden omlægges for at gøre det lettere for dig at tilbagebetale over en periode på tre til fem år, afhængigt af din særlige situation.

  • Under kapitel 7 konkurs, er du sandsynligvis ikke til at tilbagebetale nogen penge til din usikrede långivere, herunder kreditkortselskaber. Du vil opgive eventuelle aktiver, som ikke er beskyttet af konkurs undtagelser, således at retten kan sælge dem til at tilbagebetale din långivere.
  • Med kapitel 13 konkurs, vil du betale tilbage en minimal mængde af usikret gæld, hvis nogen, men du vil tilbagebetale eventuelle sikrede gæld i fuld, herunder din bil lån. Kapitel 13 er ideel for dem, der har værdifulde aktiver, de ikke ønsker at tabe i konkurs.
  • Konkurs er en negativ mærke på din kredit rapport, som vil forblive der i op til ti år.
  • En kurator gør de endelige beslutninger om, hvorvidt du skal tilbagebetale din gæld. Hvis din gæld er afladet, kan långiverne ikke længere forfølge dig om tilbagebetaling.
  • De fleste mennesker bliver nødt til at betale en advokat til at håndtere deres konkurs sag.

Sammenligning gældssanering vs Konkurs

Overvej din egen situation. Hvordan gældssanering vs konkurs påvirke dig? Hvis du ikke har penge til at betale dine långivere op foran -som er nødvendig for gæld settlement- konkurs kan være en god mulighed. På den anden side, hvis du har midlerne til at indfri gælden, kan bundfældning være den bedste vej at gå.

For dem, der allerede har en meget dårlig kredit score, er usandsynligt, at gøre meget mere skade arkivering konkurs. Faktisk for mange mennesker, det giver dem mulighed for at komme ud af gælden hurtigere. De fleste konkurssager tage tre til seks måneder til fil. Efter den tid, kan du arbejde for at genopbygge din kredit ved at gøre kloge finansielle beslutninger. Hvis gældssanering vil tage dig år at gennemføre, mens du arbejder gennem et lån til den næste, kan det være klogt at overveje konkurs i stedet.

Hvis du stadig er usikker, hvilken løsning der passer til dig, tager sig tid til at tale med en nonprofit forbrugerkredit rådgivning organisation. Disse organisationer kan hjælpe dig med at afgøre, hvad din bedste løsning er baseret på din månedlige indkomst, gæld og dine evner til at tilbagebetale gæld hurtigt.