Fyringer Medarbejder rettigheder

Fyringer Medarbejder rettigheder


Med antallet af fyringer, arbejdstagerrettigheder er et varmt emne i løbet af uslebne økonomiske tider. Medarbejder rettigheder varierer fra stat til stat, men der er et par ting du kan gøre for at komme til kernen af, hvad du fortjener, når du mister dit job.

Hvad er de fritstille Medarbejder rettigheder

Først, hvis du havde en kontrakt med din arbejdsgiver, skal du kontrollere, at for at se, hvad de anførte rettigheder. Du kan også vælge at kontakte din virksomheds personaleafdeling, hvis der er en. Selv hvis du bliver afskediget, kan de stadig besvare eventuelle spørgsmål, du har, og eventuelt give dig bedre nyheder end forventet.

Eventuelle dagpenge, du modtager, vil afhænge af:

  • Din statens love og eligibilities
  • Hvor længe du var med selskabet
  • Det var ikke din skyld, du var sluppet
  • Hvor meget du gjorde, da du var med din arbejdsgiver

Fil hurtigt, når du er afskediget, fordi det nogle gange tager et par uger for de fordele at starte.

Love ved State

Hvis du bor i Mississippi, kan der være et andet sæt fritstille medarbejdernes rettigheder end dem, for en person, der bor i New York, for eksempel. Hvis du har tjekket din kontrakt og talt med en person fra din virksomheds HR-afdeling (eller du bare ikke har en), kan du gå til din statens arbejdskraft afdeling for at finde ud af mere om dine rettigheder som arbejdstager, der har været der off.

For at komme til netop din tilstand hjemmeside, kan du normalt indtaste http: //www.state.yourstate'sabbreviation.us. For eksempel en person søger fritstille medarbejdernes rettigheder i Florida ville skrive "http://www.state.fl.us." Du kan også besøge Department of Labor Location Map for yderligere hjælp.

For generelle amerikanske forespørgsler, kan du besøge det amerikanske Department of Labor hjemmeside.

Advarsel

Du har måske hørt rygter hvirvlende om en fritstille kommer snart, men har du fået officiel advarsel? Blev du selv forpligtet ved lov til at få en? Måske, måske ikke. Hvis din arbejdsgiver har 100 eller flere ansatte, og det er en masse fritstille, har du ret til mindst en 60-dages advarsel i henhold til WARN (Worker Justering og omskoling Notification) Act, så du har tid til at finde og uddanne sig til et nyt job . Stillingsbetegnelse er ligegyldigt, om du er blevet betalt time- eller var en leder, der har modtaget en løn. Du har ret til dine ydelser og betale gennem denne 60-dages periode, medmindre du starter et nyt job i mellemtiden.

Forsikring

Selv hvis du ikke havde ret til WARN loven, fordi din arbejdsgiver ikke har nok medarbejdere, kan du være berettiget til forsikringsdækning kaldet COBRA. Har din arbejdsgiver give en gruppe forsikring plan? Har arbejdsgiveren har mere end 20 ansatte? Du og din familie kan være berettiget til udvidede forsikringsydelser ved en (undertiden) højere pris, end du betalte før, men til en lavere pris, end du ville betale for en privat plan. Hvis du er berettiget, skal du sørge se nøje på COBRA før du tilmelder dig, men gør det hurtigt, fordi du kun har 30 dage efter dine andre forsikringsydelser køre ud for at tilmelde dig.

Afsluttende og fratrædelsesgodtgørelse

Du bør ikke vente længe for at få din endelige lønseddel. Du bør få det den dag, du forlader eller meget hurtigt efter, som regel ikke mere end 30 dage, selv om de specifikke krav varierer fra stat til stat. Det er ikke kun at inkludere din løn eller timeløn for den tid, du har lagt i indtil den sidste dag i beskæftigelse. Hvis din arbejdsgiver skylder dig for overarbejde, bonus, bekostning refusioner, eller noget andet, der er en del af den "endelige løn« og skal udstedes eller ved samme tid.

Ikke alle vil få fratrædelsesgodtgørelse. Hvis det var inkluderet som en del af din kontrakt, så skal du modtage den, men ikke alle arbejdsgivere giver fratrædelsesgodtgørelse.

Et sidste ord

Du kan føle helt håbløs, når fritstille meddelelse ankommer. Men der er fritstille medarbejdernes rettigheder på de føderale, statslige og virksomhedsniveau at tage noget af brodden af ​​de dårlige nyheder. Sørg for at undersøge dine rettigheder grundigt på alle niveauer og ansøge om ydelser hurtigt efter din fritstille.

.