Freuds teori om drømmetydning

Freuds teori om drømmetydning


Freuds teori om drømmetydning refererer til Sigmund Freuds studier af psykoanalysen i slutningen af ​​det 19. og tidlige 20. århundrede. Freud blev født i 1856. Han studerede til læge, men specialiserede da en psykiater. Mens moderne psykiatri og psykologi spørgsmålstegn Freuds arbejde, hans arbejde er stadig en vital komponent inden for drømmetydning.

Forståelse Freuds teori om drømmetydning

Freud mente, at drømme var nøglehullet hvorigennem mennesket kunne forstå deres underbevidsthed. Freud brød det menneskelige sind og bevidsthed til egoet, over-jeg'et og id. Under den antagelse, at frygter, angst, lidenskab og andre stærke følelser er sublimeret som en del af dagligdagen, drømme var det menneskelige sind måde at håndtere dem.

Freuds teori om drømmetydning nedbryder drømme som:

  • Opfyldelse af ønsker
  • Gratis Association
  • Stress Behandling
  • Hukommelse Exploration

Sigmund Freuds forskning i psykoanalysen afhang i høj grad af fri association. Han anvendte denne teknik til sine studier af drømme og drømmetydning. Gratis forening krævede drømmeren til at tænke mindre om den direkte indhold i drømmen og detaljer, hvad drømmen gjorde han eller hun føler og tænker. I sin mest grundlæggende, fri association betyder at sige det første, der kommer til at tænke. Det kan være så simpelt som at reagere på ord, detaljer og mere.

For eksempel, hvis en person drømmer om at sidde i deres stue med hvalpe vrikke og spille, hvad ville Freud gøre denne drøm?

Han ville ikke se på indholdet af de hvalpe så meget som, hvordan hvalpene gjorde drømmeren føler. Hvis drømmeren oplevet dyb tilfredshed og glæde, så hvalpene kan betyde tilfredshed med de nuværende omstændigheder. Hvis drømmeren oplevet angst, frygt eller ubehag, så hvalpene kunne repræsentere drømmeren er overvældet af dag-til-dag begivenheder.

Hvad betyder en Dreamer ønske?

At være i live er at vide frygt, smerte, glæde og håb. Freud mente, at bare fordi en person har oplevet følelse ikke betyde, at de var klar over det, og at drømme var den eneste måde at afsløre denne frygt, ønsker og følelser. Dreams var en form for opfyldelse af ønsker om det var et ønske, at drømmeren ønskede stærkt eller et ønske om, at en drøm ønsket desperat at undgå.

Det var Freuds tro på, at disse meddelelser var afgørende for en persons selvforståelse, især fordi han troede, at sindet forsøgte at undertrykke oplysninger fremskaffet ved drømme. Konflikten af ​​ønsker og undertrykke disse ønsker var i centrum for mentale forstyrrelser, der kan påvirke det bevidste sind og dermed den daglige liv i drømmeren.

Freuds teorier Take Time

Uanset indholdet af de drømme, Freuds teorier om drømmetydning tage tid til at udforske, katalog og analysere. Som med alt andet i Freuds arbejde, drømme analyse er ikke enkel. For at klare det, Freud menes at være sindets behov for at afvise drømme og deres tilknyttede følelser, analyserede han drømmen komponent ved komponent.

Han ville hjælpe drømmeren ved at tage det et element ad gangen og begynde fri association. Fordi drømme kan have så mange komponenter, kan Freuds teorier og applikationer tage en stor del af tiden i praksis. For eksempel vil en drøm, der finder sted i en park indebærer fri sammenslutning af placeringen, typen af ​​parken, bænke i parken, folk i parken, vejret rundt i parken og meget mere.

Læs mere om Freud og hans teorier om Dreams

  • Fortolkningen af ​​Dreams: The Complete og endelige tekst
  • Sigmund Freud og hvorfor har vi drømmer
  • Teorier om, hvorfor vi drømmer
  • Drøm Forskning