French Social Told

French Social Told


Fransk sociale skikke er en vigtig nøgle til at forstå fransk kultur. Viden og praksis af disse skikke kan stave forskellen mellem en smuk oplevelse eller blive stemplet en bondsk besøgende.

French Social Told du skal vide

Generelt den franske værdi formalitet. Mens nogle udlændinge ser denne opmærksomhed på formelle detaljer som "uhøflighed", den franske ser dette som en nødvendig del af hverdagen, og anser det for uhøfligt at ikke være formel. Dette gælder især i Paris, men du vil finde den længere sydpå i det land, du går, jo mindre formelle folk er. Dog vil de fleste amerikanere stadig finde fransk kultur betydeligt mere formel end deres egen.

French Speaking Told

Måske den mest import franske sociale skik at huske er at bruge vous for i stedet for tu når adressering en fremmed, en person, der er ældre end dig, eller nogen, der er en myndighed (som en officer). Blandt jævnaldrende i uformelle situationer (som at gå ud til en klub natten), tu er acceptabel, selv om som en udlænding skal man vente med at høre den, før du deltager ligeledes i at bruge det. Du vil opdage, at den yngre generation, og det Furth syd du er i Paris, er mindre dette er sandt. Mens kultur i Paris er stadig helt formelle, er Sydfrankrig langt mere laid back.

Brug af titler

Det er også vigtigt at bruge Monseiur, Madame eller Mademoiselle hvis du taler til en person, du ikke kender. Hvis du henvender dig en vigtig person tilføje en titel, sådan Madame Présidente .Remember også, at den franske står tæt på hinanden, når de tale og ikke hæve stemmen. Det ville blive betragtet som yderst uhøfligt at råbe på tværs af et værelse på nogen, eller at råbe for noget, bortset fra i et argument.

Flere oplysninger om franske sociale Speaking Told

For mere information om hilsener og andre talende toldvæsenet i fransk se:

 • Hej på fransk
 • Hvordan til at sige farvel på fransk
 • Tak på fransk

Rystende hænder, kysse og andre formaliteter

Det er sædvanligt i erhvervslivet situationer at ryste hænder på at møde nogen, og når de forlader. Kissing er normalt reserveret til venner og familie eller børn, selvom du ikke skal blive chokeret over at få et kys på kinden på lejlighed. Som udlænding, hvis du ikke er sikker på hvad du skal gøre, er det en god ide at se den person, du bliver introduceret eller møde for første gang:

 • Mænd vil næsten udelukkende ryste hænder med hinanden medmindre denne er knyttet. Nogle gange ældre mænd vil kramme og kysse.
 • En mand kan kysse en kvindes kind.
 • Kvinder vil ofte kysse hinanden på kinden.
 • Hvis en kvinde forventer at blive kysset, kan hun tilbyde hendes kind til en mand.
 • Små børn næsten altid forvente at blive kysset.

Generelt hvis du ser, hvad der foregår omkring dig, og tage signaler fra andre, kan du undgå at fornærme nogen. Men aldrig antage, at enhver fransk person ønsker at blive krammet og kysset. Du bør bemærke, samt at toldformaliteterne for kysse på kinden varierer fra region til region. Du vil opdage, at mens Paris er meget formelle med temmelig strenge sociale skikke, Sydfrankrig er ikke. (Dette er en af ​​grundene til du ser for køer er så vigtigt som en udlænding!)

French Eating Told

En lang fransk tradition for fine køkken betyder, at den franske tage deres mad meget alvorligt, og du kan være sikker på at noget, du spiser, vil være forberedt med omhyggelige opmærksomhed på detaljer. Da kokken utvivlsomt har forberedt maden med sådan pleje, er det klogt at gøre det samme og være meget opmærksomme på manerer ved bordet - uanset om du spisning eller spise på en persons house.

I Restauranter

Begynd altid ved at hilse din tjeneren. Når du har besluttet, hvad du gerne vil spise og er klar til at bestille, skal du lukke din menu og placere den på dit bord. Din tjeneren skulle ankomme kort efter.

Tjener vil ikke svæve, men vil blik langvejs fra for at kontrollere på kunder. De vil altid lade kunderne spise i deres eget tempo. Din tjeneren vil bringe din check, når du beder om det, medmindre du har en kop kaffe på en café, hvor de vil straks sætte l'addition (check) under din kop.

Må ikke bekymre dig om deponering som i Frankrig er det lov at medtage spidsen i regningen. Men det er sædvane at runde op din regning med nogle ændringer. Ikke at gøre dette ville blive betragtet som uhøfligt, medmindre naturligvis, du var meget utilfreds med tjenesten.

Den franske Meal

Traditionelle franske måltider, enten hjemme eller i en restaurant, altid vil indeholde flere kurser:

 • Hors d'oevres - bogstaveligt oversætter til "ud af værker", og er din traditionelle appetitvækker. Dette occassionally serveres med en lille cocktail kaldet en aperitif.
 • Fisk kursus - Du vil ofte finde serveres der fisk mellem forretter og vigtigste måltid. Hvis det serveres, vil den blive serveret med citron eller lime sherbert at rense pallen.
 • Hovedret - Du kan forvente at se kød tjente allerede skåret. Undertiden kogte grøntsager vil være på den side eller serveres umiddelbart efter en lille bane.
 • Der serveres Salat -Salads efter den vigtigste kursus med en simpel vinaigrette.
 • Cheese Plate - Et udvalg af oste bliver serveret sammen med nogle skåret frugt. Dette ville signalere afslutningen på en afslappet måltid.
 • Dessert -. Dessert anses frivillig i Frankrig, men i en formel restaurant, vil du altid blive tilbudt et udvalg af desserter à la carte Desserter er decadently rige og generelt serveret med kaffe.

Brød vil være på bordet i hele måltidet, da det betragtes som en hæfteklamme. Vin er også et dagligt syn, og du vil opdage, at selv børn har lov til at have det til måltiderne. Hvis middag er meget formelle, vil en vin vælges for hvert kursus, selvom generelt kan du forvente at bare se en vin, der supplerer alle kurser.

Spisning At Home

En afslappet familie style måltid i Frankrig er meget mere formel end man kunne forvente. Der vil uden tvivl være flere kurser, vin og friskbagte baguettes. Da franske er så opmærksomme på detaljer i deres måltid forberedelse, er det vigtigt at være lige så opmærksomme på detaljer som gæst.

 • Medbring en lille plante eller chokolade, hvis inviteret til middag, men aldrig udenlandsk vin.
 • Hvis middagen er formel, sende en blomst arrangement morgenen den store begivenhed, så det kan blive vist samme aften.
 • Spise Aldrig før værten siger velbekomme.
 • Hæld aldrig din egen drink.
 • Sørg for altid at sende en tak note i den næste dag eller så efter middagsselskab.


Der er mange flere franske sociale skikke, men at vide det grundlæggende er en meget god start. Hvis du glide op og gøre et faux pas, det er okay at bare undskylde og vise en vilje til at lære. Generelt, vil du opdage, at hvis du viser dig selv at være lærenem, franskmændene er meget elskværdig.