French Pea Sauce

French Pea Sauce

Det perfekte supplement til enhver kylling eller hvid kødret, fransk ært sauce er sikker på at bringe ekstra smag og en fløjlsagtig tekstur til ethvert måltid.

Franske Saucer

Franske saucer kan opdeles i fire kategorier kendt som "The mor saucer". Mens hundredvis af forskellige saucer kan fylde disse kategorier, bunden af ​​hver sauce kommer fra en af ​​følgende:

 • Bechamel - en hvid mælkebaseret sauce
 • Espagnole - en brun aktiebaseret sauce
 • Velouté - en fløjlsagtig aktiebaseret sauce, er grundlaget for ært sauce
 • Allemande - en velouté sauce, der er blevet fortykket med æggeblomme og tunge fløde

French Pea Sauce

En kylling velouté er grundlaget for den franske ærter sauce. Med indhold af tunge fløde, ærter, purløg og blot en antydning af sukker, kan ært sauce serveres på en hvid kød til en cremet supplement. Som alle saucer, ært sauce tilføjer fugt, konsistens og smag til måltidet.

Smagen af ​​friske grønne ærter tilføjer en balance til kødet, aften tørre eller vildtagtig ud nedskæringer samtidig med at tilføje dimension til måltidet. Variationer på sauce kan omfatte smagen af ​​mynte, flere slags friske svampe, dild og endda bacon.

Traditionel Pea sauce opskrift

Mens ært sauce kan gøres hurtigt ved at erstatte almindelig hønsefond til velouté, sande ært sauce er enkel og tager tid at lave.

Ingredienser

 • 1 kop kylling velouté
 • 1/4 kop purløg
 • 1 kop frisk, grønne ærter
 • 1/2 kop tunge fløde
 • Pinch af sukker
 • 1/4 kop citronsaft
 • 1/4 kop hakket skalotteløg
 • 1 spsk smør
 • Salt og peber efter smag

Vejledning

 1. Smelt smørret i bunden af ​​en tung kasserolle og tilsæt purløg og skalotteløg.
 2. Sauter purløg og skalotteløg indtil gennemskinnelig.
 3. Tilsæt tunge fløde og grønne ærter og rør indtil reduceret med halvdelen til en tyk, cremet base.
 4. Tilsæt velouté og bringe blandingen i kog.
 5. Reducer varmen til en simre og tilsæt citronsaft, sukker og salt og peber.
 6. Simmer i to til tre minutter, indtil saucen tykner.
 7. Serveres straks.

Serveringsforslag for Pea Sauce

Mens ært sauce indeholder en kylling baseret velouté, er der ingen grund til det ikke kan parres med andre retter. Prøv nogle af disse betjener forslag til at bringe det mest smag i dine måltider.

Laks

Tilføj nogle frisk dild og lidt ekstra citronsaft til din ært sauce til at tjene i løbet af laks. Medtag røde bliss kartofler, dampet og serveret med lidt smør og ekstra dild at afslutte måltidet.

Pork Tenderloin

Butterfly svine mørbrad før madlavning og gnid interiør med lidt olivenolie, nogle salvie og salt og peber. Fyld hulrummet med svampe og binde svinekød lukket. Kog i en ovn opvarmet til 350 grader, indtil svinekød er kogt igennem og server med Ært sauce, og sauterede spinat med hvidløg.

Kylling og Pasta

Snarere end en traditionel rød sauce, bringe nogle dybde til din pasta ved at servere den med ært sauce i stedet. Hurtigt ætse stykker af kylling på komfuret til brun inden de anbringes i ovnen. Smid den pasta med broccoli eller friske ærter og tjene kylling og pasta sammen med en ært sauce hældes på toppen.

Lam med mynte

Tilføj nogle friske mynteblade og spinat skiver til ærten sauce ligesom du reducere varmen til en småkoge. Hæld saucen over lammekoteletter serveret med hvidløg kartoffelmos på siden.

Fransk ært sauce er en alsidig og enkel sauce, kan ledsage næsten ethvert måltid. Tilføj smagen af ​​friske grønne ærter og cremet fløjl tekstur til ethvert hvidt kød baserede eller fiskeret til at skabe et måltid med dybde.