Freelance Design: tekstforfattere Tips

Tænke som en copywriter

Artisan Talent Tip: Tænker som en tekstforfatter er et vigtigt første skridt i at blive en succes. Start med at være opmærksom på den reklame og overbevisende meddelelser, du læser i dine e-mails, i blade og aviser, på billboards, på internettet. Hvilke der fungerer? Hvilke der ikke gør? Hvorfor?

Din Copywriting Portefølje

Hvis du ikke har revisited din freelance copywriting portefølje i et stykke tid, eller hvis du kompilere en for første gang, skal du huske disse principper:

 • Din portefølje bør arbejde som et godt stykke tekstforfatning. Dit produkt er dine egne evner og hvad de kan gøre for en klient. Din målgruppe er folk, der har copywriting job at tilbyde - agenturer, udgivere, marketing folk.
 • Gør det kort og effektiv - ikke mere end 10 eller 12 udskrevne sider, med ikke mere end to eksempler per side.
 • Gøre den tilgængelig til gennemsyn på dit websted, eller til at downloade og udskrive som en PDF.
 • Når det er muligt, bruge rigtige annoncer, du har skrevet i stedet for falske eller spec stykker.
 • Når du vælger dit bedste arbejde, magert mod mere mainstream stykker - med mindre du målretter en bestemt branche og ønsker at demonstrere ekspertise inden for deres niche.
 • Vise, at du kan integrere store skrivning med visuelle elementer.
 • Vis at du er i stand til at tænke på større skalaer, med eksempler fra kampagner i stedet for bare enkelt stykker.
 • Demonstrere evne til at skrive til en række forskellige mål markeder, med stærke appeller til hver.

To i hjertet, en i hovedet

Writer Eric Graham beskriver en militær uddannelse, der lærte ham, hvordan man dræber en person med en pistol. Rutinen var dette: To skud til hjertet, så en til hovedet. Hjertet skud blev beregnet til at give den nemmeste mål. Hovedet er en hårdere skud, men er en nyttig form for forsikring, hvis målet er iført skudsikre veste.

Graham udvider denne temmelig grusomme beskrivelse at beskrive, hvordan en effektiv annoncetekst fungerer. Denne gang du prøver ikke at ende nogens liv, bare få salget (eller udrette hvad andet mål er sat til din brik).

Appellere til "hjerte" - ved hjælp af følelser til gnist interesse og ønske om dit produkt - er langt nemmere end at bruge "hoved" klager, som logisk adskiller dit produkt fra konkurrenterne.

De fleste mennesker bruger både følelser og logik at retfærdiggøre en købsbeslutning. Men lad os være ærlige over for os selv. En masse gange, er logik bruges til at retfærdiggøre de følelsesmæssige beslutninger, vi allerede har gjort. Brug din skriftligt til at bygge op til det følelsesmæssige beslutning, så væver i de logiske begrundelser - og du har fået et salg.

Skrivning for mennesker

Før du starter en freelance tekstforfatning projekt, du behøver at vide en masse ting om din klient, sit produkt, sine markeder, sine strategier. Når du lægger pen til papir (eller, mere sandsynligt, vælg "Filer> Ny" i Word), er det tid til at lægge alle disse oplysninger på bagsiden af ​​dit sind og fokusere på at skrive til dit publikum.

Det er ikke det samme som at skrive ting, du kan lide. Dit publikum kan være i modsætning til dig på nogle måder, som betyder at gøre nogle forskning. Hvilke blade gør de læser? Læs nogle. Hvilken slags sprog bruger de? Kan du finde dem på internettet? Brug din fantasi til at sætte dig mentalt i stedet for en af ​​de personer i din målgruppe. Tænker som denne person, hvad vil du have mest? Hvad motiverer dig?

Du kan finde dig selv at generere flere ideer til et projekt. Det er fint som udgangspunkt. Når du evaluerer dine resultater, selv om, hver sætning, hvert ord skal opfylde testen af ​​"Er det fremkalde en reaktion fra min målgruppe?"

Content Skrivning

Et indhold forfatter arbejder på web-steder, ved hjælp af god skrivning til at hjælpe en klient opnå forretningsmæssige mål. Dette er en nyttig specialitet for en freelance tekstforfatter fordi arbejdet ofte kan gøres online fra ethvert sted.

En god indhold forfatter forstår, hvordan folk læser på internettet, og giver nyttige oplysninger i let at læse "klumper", så brugerne kan skimme og finde de oplysninger, de har brug for mest. Site ejere ved, at det at have brugbart indhold hjælper drive webtrafik og placerer deres organisationer som eksperter. Indholdet forfatter er et vigtigt bindeled mellem disse organisationer og deres kunder.

Ja, du har brug for en Korrekturlæser

Artisan Talent Tip: Ja, kan du være en god freelance tekstforfatter med masser af erfaring - men du bør stadig ikke sende noget til offentliggørelse uden et andet sæt øjne. Spørg din klient, om dit arbejde vil blive korrekturlæst. I et agentur eller stor organisation svaret skal være "ja". Hvis du arbejder med et mindre selskab, kan du nødt til at finde, at andet sæt øjne selv. Handel favoriserer med en ven, eller ansætte et familiemedlem til at gå over dit arbejde.

Content Skrivning

Artisan Talent Tip: Indhold forfattere bruger deres skrivefærdigheder og viden om Internet brugernes vaner til håndværk ekspert artikler denne stilling et websted som en myndighed om et emne. Således indhold forfattere hjælper trække trafik fra internetbrugere, der er mest interesseret i de produkter webstedet har at sælge.

Ghost Skrivning: En kreativ måde at tjene penge Freelancing

En kreativ måde at tjene penge fra freelance skriftligt er at være en ghost writer. Dette kunne åbne mulighed for at få freelancing fødder våd som en forfatter eller mens du gør en anden type skrive du gerne vil bryde ind. Hvad sker der i et spøgelse skriftligt aftale betyder, at du vil tjene penge til Ghost skrivning, men du vil ikke modtage kredit og hvem beskæftiger du vil ejer alle ophavsrettigheder til det materiale, der produceres.

Ja, du har brug for en Korrekturlæser

Du har været i løbet af hvert ord tre gange. Du har stave-tjekket det, læse det højt, læse den baglæns. Det er godt. Du har stadig brug for en korrekturlæser.

En verden af ​​reklamer er fyldt med skrækhistorier om, hvad der sker, når kopi ikke korrekturlæst inden du går live før offentligheden. Her er blot to eksempler:

 • En kæmpe billboard over en større Boston motorvej informeret bilkøberne med dårlig kredit, "din godkendte!"
 • En annonce i din Prom magasin, instrueret læserne ikke til kundens prom-kjole site, men et barn porn site.

KISS (Keep It Simple, Smartguy)

Gode ​​freelance skribenter forstå, at overbevisende kopi har kun sekunder til at tiltrække en potentiel kunde opmærksomhed. En måde at få større indflydelse er at gøre, hvad britiske tekstforfatter Dave Nolan kalder "tænke som en saksisk" - ved hjælp af korte, punchy ord (hvoraf mange har saksiske rødder) snarere end lange dem. Så "Eliminer" bliver til "End", "efter afslutningen" bliver til ", når din opgave er," osv

Hvorfor? Der er et overraskende antal mennesker, for hvem læsning er en opgave - de ved, hvordan, men de kan ikke nyde det. Selvom læsning kommer nemt til din målgruppe, er de sandsynligvis vil blive presset på for tiden, og jo mere af deres tid, de skal bruge sortering ud dine ideer, jo sværere bliver det for dem at have en følelsesmæssig reaktion på dine klager.

Selv i lange stykker, vil du slå flere læsere til kunder med et enkelt sprog, korte sætninger og afsnit, og en klar opfordring til handling - "gå til vores websted", "spørg din læge i dag", "stemme på november 7 "eller den enkleste af alle" køb nu ".

Overskrifter at Work

Et af de vigtigste kompetencer, en tekstforfatter kan udvikle er overskrift skriftligt. Her er nogle steder, du kan bruge det:

 • Konvolut taglines til direkte-mail-stykker, for at overtale folk til at åbne dem og læse dine fantastiske salgsbreve
 • Titler for websider
 • Om linjer for e-mail-tilbud og e-nyhedsbrevet

Store overskrifter er positive, tilbyder en umiddelbar fordel for kunden, og bede om salget. Medmindre du specifikt rettet mod en sofistikeret, uddannet publikum, holde sig væk fra litterære hentydninger og klog ordspil - din overskrift kan få griner uden at få salget.

Store overskrifter også bruge nutid og konkret sprog når det er muligt, og fungerer godt med de visuelle elementer i stykket.

Uanset hvor din freelance skriftligt karriere tager dig, overskrift skrivning er en færdighed værd at øve og fremhæve i din portefølje.

Tænke som en copywriter

En tekstforfatter opgave er at skrive overbevisende, at bruge ord til at tiltrække opmærksomhed og sælge et produkt, en person, en idé eller en virksomhed.

Kom godt i gang som freelance tekstforfatter ligner starte en freelance karriere i andre områder. Du vil gøre det bedre, hvis du har kontakter i relevante industrier (I dette tilfælde, reklame, public relations og marketing) og en track record for fremragende arbejde.

Har du nogensinde set en annonce, billboard, direct-mail stykke eller e-mail nyhedsbrev og tænkte "Jeg kunne gøre det bedre end at"? Det er et godt sted at starte. Åbn din junk mail, læse den og omskrive det til at gøre det bedre. Kig på kopien i et blad ad og se om du kan finde ud af det budskab, den forsøger at kommunikere. Hvordan ville du sige det?

Næste gang du køber noget, gå tilbage og gennemgå, hvorfor du har købt det. Har du læst emballagen? Hyldeforkanter? Vidste du ser en annonce eller andet sted, eller læst om det online? Har du foretager dit valg baseret på kopi på et websted? Læg mærke til, hvilke former for kopi tiltrække din opmærksomhed som forbruger. Se om du kan regne ud, hvilke redskaber tekstforfatter bruges til at få din opmærksomhed og hjælpe med at gøre salget.

Search Engine Optimization

En nyttig færdighed for en freelance-skribent er evnen til at skrive kopi, der hjælper dit websted stigning i placering på søgemaskinerne. Dette kræver at lære noget om søgemaskineoptimering (SEO), en specialiseret færdighed, der er i konstant forandring som søgemaskinerne forfine deres algoritmer.

Den grundlæggende færdighed for denne form for skrivning er at indarbejde søgeord eller centrale sætninger i dit indhold. Disse sætninger er statistisk udbredt blandt web søgninger, så medtage dem i din kopi vil gøre dine artikler mere "findable" online.

Det er ikke nok bare at smide disse sætninger i, selv om. Din kopi skal være oplysende og engagerende, at holde folk på dit websted, når de har fundet dig. Så du har brug for at omfatte de sætninger yndefuldt, som led i en velskrevet stykke. Kan du fortælle, hvad de søgeord var for dette tip? Hvis du ikke kan, så jeg har gjort et godt stykke arbejde som et indhold forfatter.