Frankofone Games

Frankofone Games


De frankofone Games, også kaldet Jeux af Fransktalende, er en begivenhed afholdt i et fransktalende land hvert fjerde år. Det er en kombination af sportsbegivenheder og kunstneriske præsentationer for at fejre den kulturelle mangfoldighed og kulturelle skatte blandt de deltagende fransktalende nationer.

De frankofone Games

De frankofone Games begyndte i 1989, selv om der blev afholdt sporadiske begivenheder siden 1970'erne i fransktalende lande. Spillene blev officielt organiseret og lanceret i 1989. Hvert fjerde år, medlemslandene sender deres bedste atleter til at konkurrere i OL-stil begivenheder. Andre fester omfatter kunstneriske præsentationer. Sange og digte samt indfødte danse og andre præsentationer, tilbyder en kunstnerisk kontrapunkt til de spil selv. Spillene 2009 blev afholdt i Beirut, Libanon og blev overvåget af mere end 70 millioner mennesker verden over.

Nogle mener, at de fransktalende Games begyndte som konkurrence med Commonwealth Games. Commonwealth Games fejrer de lande, der tilhører den tidligere britiske imperium. Cirka det samme antal lande deltager i Commonwealth Games som i fransktalende Games, men deres oprindelse er britiske, snarere end fransk.

Det er fascinerende, hvordan de gamle rivaliseringer mellem de to lande er blevet kanaliseret gennem århundreder i sportsbegivenheder. England og Frankrig har længe været rivaler; gennem historien, de to lande kæmpede, og i lang tid var Frankrig sproget for domstolene i England. Med storhed og fald af det britiske imperium fra det 19. gennem det 20. århundrede, rivaliseringen blev venskab ... men de to særskilte kulturer, den franske infused kultur og det britiske imperium kultur, er nu blevet kanaliseret ind i de to store sportsbegivenheder.

Medlemslande

Fifty-fem lande deltager i frankofone Games. Medlemmerne omfatter det indlysende, som Frankrig og Canada (primært Quebec), men andre lande i Europa, Mellemøsten og Afrika sende atleter og kunstnere til at deltage. Fra lande var franske tales af kun dele af befolkningen, som Canada og Belgien, er deltagelse begrænset til sportsfolk fra fransktalende sektioner alene. Deltagelse varierer mellem ca. 1.500 og 3.000 atleter årligt med 2009 Beirut spil indbydende end 3.000 atleter.

Sportsbegivenheder

De frankofone Games omfatter arrangementer populære i fransktalende lande, såsom tennis, bordtennis, og judo. Spor og felt er yderst populære, og er simpelthen kaldes "atletik" af de fransktalende lande. Mænd og kvinder deltager i de fleste af de begivenheder og konkurrerer hver for sig, mænd mod mænd og kvinder mod kvinder. Andre konkurrencer sportslige opbevares på de fransktalende Games omfatter brydning, volleyball, håndbold, boksning, og fodbold (soccer).

Kunstneriske arrangementer

Fordi spil er en fejring af kultur, snarere end atletiske evner alene, mange kunstneriske arrangementer og fester forbedre spillene. Sange og musik er meget populært, med mange kendte fransktalende vokalister og musikere fra hele verden udfører for millioner af fans. Traditionelle folkedanse er også meget populært, og det er ikke ualmindeligt at se resultater af afrikanske dansere efterfulgt af europæiske folkemusik dansere i Lederhosen og dirndl nederdele.

Andre kunstneriske arrangementer omfatter udstillinger af skulpturer og kunst i at deltage fransktalende lande, og fester af traditionelle eventyr, folkeeventyr og poesi. I 2001 blev en gade retfærdig oprettet for at opmuntre besøgende til at nyde de vidunderlige kunstneriske og kultur skatte fra de deltagende nationer.

Hvor at fange spillene

Hvis du er nysgerrig omkring fransktalende Games, kan du lære flere oplysninger fra følgende ressourcer:

  • For mere information om de fransktalende Games, besøge den officielle hjemmeside.
  • Se nogle forestillinger fra Beirut, 2009.