Føtal Overvågning vs. Labor Induktion

Føtal Overvågning vs. Labor Induktion
En nonstress test

For kvinder, der har bestået deres forfaldsdato (postterm), kan læger drøfte mulighederne for føtal overvågning vs. arbejdskraft induktion.

Indlæg og tidligt fødte Farerne

Dagens forfaldsdato forudsigelser er langt mere præcis end i årtier tidligere. Læger er meget omhyggelig imidlertid til at overvåge tilstanden af ​​moderen og fosteret hele graviditeten for en sund udvikling og eventuelle problemer. Både for tidligt fødte og postterm spædbørn kan støde alvorlige farer, så stræber efter den rette levering vinduet er vigtig.

Hvis babyer er for tidligt ved naturlig eller medicinsk assisteret fødsel (såsom når der opstår nødsituationer, og barnet skal leveres straks), de står over for potentialet for forskellige sundhedsspørgsmål, primært bestemt af antallet af gestationsuge før det punkt levere. Farer omfatter underudviklede lunger, organer og immunforsvar, og meget lav fødselsvægt.

På grund af disse alvorlige risici, læger er meget forsigtig med at foreslå arbejdskraft induktion før de er sikre fosteret er tilstrækkeligt udviklet. Der er også farer forbundet med postterm graviditeter, herunder højere mekonium aspiration (babys første afføring taints fostervandet), fosteret, og nyfødte komplikationer såsom kramper. Da cirka ti procent af kvinderne behandler graviditeter, der varer ud over deres forventede forfaldsdato, er det almindeligt for læger at forberede muligheden for forlænget graviditet.

Afgørelsen for Føtal Overvågning vs. Labor Induktion

Labor induktion er typisk ikke drøftet, indtil en kvinde er betydeligt over hendes forventede forfaldsdato - typisk et til tre uger postterm. På dette tidspunkt, hvis der er få overhængende tegn på arbejdskraft begynder naturligt, vil lægen drøfte en beslutning for føtal overvågning vs. arbejdskraft induktion med moderen.

Om Føtal Overvågning

Beslutningen om at udskyde induceret arbejdskraft kan ske, hvis kvinden føler sig utilpas med induktion, og der ikke er nogen umiddelbar fare for barnet, hvis lægen er bekymret over barnets udvikling, eller hvis der er nogen beviser arbejdskraft kan begynde naturligt, og både læge og mor føler sig trygge ved at fremgangsmåde.

Føtal overvågning betyder, at fosteret vil blive overvåget ved hjælp af forskellige former for medicinske procedurer til at kontrollere for fulde udvikling og signalere eventuelle advarselstegn på angst eller problemer. Føtal overvågning kan udføres som angivet af din læge, som kan være en til to gange om ugen eller mere, indtil levering. Overvågningen kan omfatte:

  • Vurdering føtal bevægelse ('spark tæller «)
  • Nonstress Test (foranstaltninger sammentrækninger og fosterets hjertefrekvens)
  • Ultralyd til at måle fostrets vejrtrækning, bevægelse, niveau af fostervand
  • Andre tests, som bestemmes af din læge

Føtal overvågning er også almindelige i hele graviditeten for højrisiko graviditeter eller hvis moderen har eller er i risiko for visse medicinske tilstande.

Labor Induktion

Hvis du har gået forbi din forfaldsdagen, kan din læge mener at inducere arbejdskraft for at være den bedste mulighed, hvis barnet er fuldt udviklet, og vil være i stand til at trives. Læger kan være særligt bekymret og foreslå induktion hvis moderen har diabetes, højt blodtryk, eller en alvorlig infection.Although nogle kvinder forsøger at fremkalde arbejdskraft naturligt har det været vanskeligt at etablere fra et medicinsk synspunkt, som, hvis nogen, naturlige metoder til arbejdskraft induktion er korrekte. Labor induceret medicinsk kan ske ved:

  • Afisolering membranerne
  • Amnioty eller bryde din 'vand'
  • Prostaglandiner (syntetiske hormoner der anvendes til at forårsage livmoderhalsen for at åbne)
  • Pitocin (et syntetisk hormon designet til at bringe på sammentrækninger)

Risici forbundet med induktion omfatter muligvis stærkere sammentrækninger (med pitocin), øget behov for føtal overvågning, og måske øget risiko for kejsersnit. Disse faktorer kan blive overskygget af behovet for at undgå mere farlige komplikationer for mor og barn. Hvis der er fare for moderen eller fosteret for at fortsætte graviditeten på dette tidspunkt postterm, kan din læge anbefale denne fremgangsmåde.Beslutter mellem risici og fordele ved føtal overvågning vs. induktion kan virke overvældende, men vær ikke bange for at tale med din læge eller praktiserende læge om, hvad der er rigtigt for din situation. Efter alt, uanset hvor den er nået, det ultimative mål for dig, din familie og din sundhedspleje team er en sund mor og et sundt barn.