Forståelse rhabdomyolyse: Hvad kan der ske, når du trykker for hårdt

Hvis du har gjort selv en lille smule af forskning i CrossFit, har du uden tvivl hørt ordet "rhabdomyolyse" bliver kastet rundt. Det er en lidelse, som mange mennesker forbinder med CrossFit, men det er faktisk et problem, der kan opstå, når du gør enhver form for motion for hårdt.

Men hvad er det?

Forståelse rhabdomyolyse: Hvad kan der ske, når du trykker for hårdt

Hvad er rhabdomyolyse?

Rhabdomyolyse er en lidelse, hvor musklerne nedbryde og frigive indholdet, de har gemt i muskelcellerne. Den myocyt membran muskelcellerne kommer til skade, og den del af de muskler, der er ansvarlig for at producere energi er beskadiget.

Frigivelsen af ​​indholdet i muskelcellerne i blodbanen kan føre til nedsat (nyre) svigt, som nyrerne ikke er i stand til at fjerne alle de affald, der kommer fra muskel opdeling. Det har været kendt for at være fatal, selvom det er let behandles i de fleste tilfælde.

Hvad du behøver at vide om rhabdomyolyse

Rhabdomyolyse er ikke enestående for CrossFit træning, selvom CrossFit er det træningsprogram mest tæt forbundet med sygdommen. Nogle af de mennesker i risiko for at udvikle sygdommen omfatter:

  • Militært personel
  • Atleter uddannelse ud over deres konditionering
  • Sprintere og olympiske vægtløftere
  • Marathon løbere
  • Mennesker med genetiske faktorer øger deres risiko for rabdomyolyse

Væsentlige, er lidelse forårsaget når vævet af dine muskler er beskadiget - normalt ved en stress eller traumer, men nogle gange fra presser dig selv for hårdt i din træning. Din krop er normalt i stand til at tilpasse sig stress af din træning, især når du opholder dig i din krops vægt og intensitet grænser.

Men hvis man presser sig selv for hårdt, kan du ende med at skubbe dine muskler ud over, hvad de er i stand til at gøre. Det betyder ikke noget, hvis du har arbejdet hårdt ud i de sidste 10 år - rhabdomyolyse kan indstilles i efter blot et enkelt træningspas, hvor du skubber ud over, hvad din krop kan gøre.

De fleste tilfælde af rabdomyolyse forekommer hos mennesker, der presser sig selv meget hårdt i træning, som de er nye for - hvilket er en grund til, at det så er tæt forbundet med den høje intensitet CrossFit træning. Enhver klasse eller træning, du laver for første gang, kan imidlertid føre til rabdomyolyse, hvis du skubbe din krop ud over, hvad det er i stand til.

Hvordan man undgår rhabdomyolyse

Det er faktisk meget nemt at undgå rhabdomyolyse: ikke gå alt ud!

Mange undervisere vil fortælle dig at presse dig selv til at mislykkes, og det er fremragende rådgivning. Men hvis du arbejder på 100 procent intensitet hver dag uden hvile, din risiko for at skubbe din krop for hårdt og for langt er stærkt forøget. Du ved aldrig, hvad der vil være, at én ting, der vil skubbe din krop bare for meget.

Undgå dehydrering er en af ​​de bedste måder at undgå rhabdomyolyse. Tørrede muskelfiber er langt mindre elastisk, hvilket betyder at de er mere tilbøjelige til at bryde. Drikke nok vand er nøglen til at holde dine muskler arbejder, og vil mindske din chance for problemet.

Vær på vagt med "negative" øvelser. Den "positive" del af øvelsen er krølle op, pressen op, eller tryk ned. Den "negative" øvelse er udgivelsen tilbage til den oprindelige position - sænkning af armen, anlæggelsen af ​​vægten på brystet, eller hvis frigivelsen af ​​kablet. Det er i disse øvelser, din risiko for rabdomyolyse er større.

Selvfølgelig kan du ikke være bange for at presse dig selv hårdt, men være smart om det. Du ønsker at give din træning alt hvad du har, og det er godt. Men hvis det er en ny træning, tage det let for den første dag. Ikke alene vil det forhindre DOMS (muskelømhed), men det vil bidrage til at reducere din risiko for rabdomyolyse i at skubbe for hårdt.

Forståelse rhabdomyolyse: Hvad kan der ske, når du trykker for hårdt

De skjulte farer af Extreme Exercise Trend