Forståelse Metabolisme: Hvordan det påvirker vægtkontrol

Det kan være fristende at skyde skylden dine mislykkede vægttab forsøg eller vægtforøgelse på en langsom metabolisme. Det er dog sjældent, at overdreven vægtstigning fra et medicinsk problem bremser stofskiftet, som i tilfælde af Cushings syndrom eller en underaktiv skjoldbruskkirtlen (hypothyroidisme).

Øvelse til Boost Metabolisme

Selvom nogle af de faktorer, der påvirker dit stofskifte ikke kan ændres, er der måder at maksimere dit stofskifte. Blandt de bedste måder er motion. Dette omfatter aerob træning, til at brænde flere kalorier på kort sigt, og vægttræning til at opbygge muskler, der vil øge dit stofskifte i det lange løb. Da muskler forbrænder flere kalorier end fedt - selv under hvile - jo flere muskler du har, jo højere er din hvile stofskifte. Således betyder, at din krop vil brænde flere kalorier bare for at opretholde dig.

For mere information:
Forståelse Metabolisme: Sådan Boost din med Motion
Forståelse Metabolisme: Hvad Bestemmer din BMR?

Hvordan Ernæring Påvirker Metabolisme

Sammen med motion, kan du følge nogle kostråd til at øge dit stofskifte. For eksempel små, hyppige, måltider hjælper med at holde dit stofskifte i højt gear, og det betyder, at du forbrænder flere kalorier samlet. Når du venter for længe mellem måltiderne, dit stofskifte bremser for at kompensere. Det bedste råd er at spise 3 regelmæssige måltider og et par små snacks hver dag. Spise ofte også hjælper du spiser mindre på regelmæssige måltider.

Spis at maksimere dit stofskifte

Altid spise morgenmad. En sund morgenmad starter din metaboliske ovn. Undersøgelser har vist, at mennesker, der spiser en sund, afbalanceret morgenmad hver dag har betydeligt lavere kropsfedt.

Bo tilstrækkeligt hydreret. Dehydrering kan bidrage til en ineffektiv metabolisme. Din krop temperaturen falder en smule, hvis du er dehydreret forårsager din krop til at lagre fedt som en måde at holde temperaturen. Vand hjælper mobilisere fedtdepoter, mens dehydrering stimulerer fedt at bo.

Fødevarer, der kan bidrage til at øge Metabolisme

Hvad med påstande om, at visse fødevarer øger stofskiftet? Protein kræver mere energi til at fordøje end kulhydrater. Så teoretisk kan et højt proteinindhold måltid accelerere stofskiftet lidt mere end en carb-lastet måltid med det samme antal kalorier. Protein også gør du føler dig mere tilfreds efter et måltid, så dette kunne holde dig fra overspisning. Men husk på, at de fleste af vægttab skyldes et underskud af kalorier og en stigning i øvelse, ikke på grund af ændringer i de procentdele af protein eller kulhydrater i en diæt.

Forståelse Metabolisme: Hvordan det påvirker vægtkontrol
Omega-3 fedtstoffer kan øge stofskiftet, mens mættet fedt forbrug bremser stofskiftet. Uforarbejdede fødevarer, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn tage længere tid at fordøje, fordi kroppen skal arbejde hårdere for at fordøje fibre. Sammenlignet med raffinerede og forarbejdede fødevarer, skal du blot fordøje hele fødevarer forbrænder flere kalorier.

Spicy fødevarer såsom rød peber kan øge stofskiftet i ca 30 minutter efter spist, men undersøgelser har ikke vist, at effekten holder længere. Også var de fleste virkninger, når de krydret fødevarer blev spist med højt fedt fødevarer, som er bedst undgås. Grøn te eller EGCG og koffein også kan øge kalorie-brænding, men det er ikke klart, om dette er nok til at sætte skub i vægttab. Stigningen er stadig ubetydelig i forhold til hvad du har brug for at tabe sig.

Kan kosttilskud eller piller bidrage til at reducere Metabolisme?

Nogle markedsførere af vægttab kosttilskud føre dig til at tro, at deres produkt vil bidrage til at øge stofskiftet og smelte væk fedt. Må ikke narre: der er ingen magiske pille. Som regel kun ingredienser øge stofskiftet lidt og bære risici. Nogle piller har farlige bivirkninger, og "stofskifte styrke" ingredienser som hvid pil, koffein og ma huang overbelastning skjoldbruskkirtlen. Stimulanser som guarana, yerba mate, koffein og bitter appelsin stigning hjertefrekvens og kan forårsage forhøjet blodtryk. Kosttilskud Producenter skal ikke af Food and Drug Administration til at dokumentere, at deres produkter som sikker eller effektiv, så det er klogt at være skeptisk over disse produkter.

At tage en vitamin og mineral supplement giver mening, selv om. En effektiv stofskifte kræver også en smidig afvikling af mange komplekse kroppens processer, der er afhængige af tilstrækkeligt. Utilstrækkelige mængder af B6, B12, folat, thiamin og niacin kan bremse kroppens stofskifte. Magnesium spiller også en rolle i stofskiftet, fordi det anvendes i mere end 300 biokemiske reaktioner i kroppen.

Kalorier og Metabolisme

Selvom dit stofskifte påvirker kroppens basale energibehov, vægtøgning er mest almindeligt et resultat af at spise flere kalorier, end du forbrænder. At tabe sig, så skal du oprette en energi underskud ved at spise færre kalorier, øge antallet af kalorier du forbrænder ved fysisk aktivitet, eller begge dele. Det vindende formel for at bevare din vægt er, at hvad du tager på, bør være lig med de kalorier du forbruge. Så fokusere på de faktorer, du har kontrol over: din kost og livsstilsvaner. Disse kan hjælpe dig med at styre din vægt og eventuelt forbedre dit stofskifte.

Hvis du er bekymret for din vægt, eller du tror, ​​dit stofskifte er for langsom, så tal med din læge. Din læge kan tjekke for medicinske årsager og hjælpe dig en sund livsstil ændringer for at hjælpe dit vægttab.