Forståelse Kulhydrat Funktion for bedre sundhed

Forståelse kulhydrat funktion og få solid kendsgerning om dette væsentlige kosten behov kan føre til en bedre samlede fitness og sundhed. Kulhydrater er en vigtig del af en sund, afbalanceret kost, da de har mange roller i vores kroppe.

Forståelse Kulhydrat Funktion for bedre sundhed

Roller af kulhydrater

Kulhydrater:

 • Er kroppens vigtigste kilde til energi
 • Er nødvendige for hjernens funktion
 • Hjælp kroppens muskler til at fungere bedre
 • Forsyne kroppen med vigtige vitaminer og mineraler
 • Forsyne kroppen med fiber

Og på trods af de mange lav til ingen kulhydrat kost på markedet i dag, såsom Atkins Diet, kulhydrater, sammen med protein, er de vigtigste næringsstoffer til at hjælpe dig tabe sig og fedt og for at hjælpe med at opbygge muskler. Kulhydrater indeholder ca. 4 kalorier per gram. Protein indeholder ca. 4 kalorier per gram. Fedt indeholder cirka 9 kalorier per gram.

Typer af kulhydrater

Kulhydrater kan opdeles i 3 grupper:

 1. Complex (stivelse)
 2. Simple (sukker)
 3. Kostfibre

De bedste kulhydratkilder er komplekse kulhydrater og kostfibre. Komplekse kulhydrater findes i kornprodukter, grøntsager, frugt, nødder og frø, mens simple kulhydrater findes i beriget eller raffinerede produkter, som hvidt brød, beriget pasta, slik og slik. Alt, hvad der ikke siger hele hvede, men siger beriget, kan betragtes som en simpel kulhydrat.

Simple kulhydrater

Simple kulhydrater har en høj GI (glykæmisk indeks) og giver hurtig energi, men kan forlade dig sulten inden for en kort periode. Dette vil få dig til at spise for meget. Spiser for mange high-GI fødevarer kan også forårsage betydelige stigninger i blodsukkeret, som kan øge risikoen for sådanne kroniske helbredsproblemer som diabetes og hjertesygdomme. Hvis du valgte at spise høj-GI fødevarer, prøv at spise fiber eller protein med dem. Dette kan nedsætte spidser i blodsukkeret.

Fiber

Kostfibre kan findes i plantsm og det består af forskellige kulhydrat forbindelser, herunder:

 • cellulose
 • hemicellulose
 • pektin
 • tandkød
 • lignin

Kostfibre er ikke en væsentlig kilde til energi, men det hjælper din krop opretholde et sundt fordøjelsessystem.

Kulhydrater og korrekt krop fungerer

Kulhydrater er afgørende for korrekt krop fungerer. Udryddelse kulhydrater kan fremme underernæring. Kulhydrater også bidrage til at reducere risikoen for hjertesygdomme, kræft og diabetes. Hvis du fjerner kulhydrater, du fjerne alle de beskyttende værdi, der kommer med dem. Desuden kulhydrater indeholder store mængder af vitamin B, fibre og antioxidanter. Når kulhydrater elimineres fra kosten, ender du fjerne frugt, korn og grøntsager til fordel for protein. Hvis du ikke forbruge de rigtige proteiner (kylling, fisk, tofu), kan du ende med indtagelse af for meget mættet fedt (ost, tunge fløde, jordnøddesmør, bacon). For meget mættet fedt kan føre til hjertesygdomme, og for meget protein kan beskatte på nyrerne.

Ifølge Dr. Robert Eckel, en formand for American Heart Associations ernæring udvalg, "folk tager på i vægt, fordi de spiser for mange kalorier, ikke kulhydrater." Og Sara A. Boldec, en ernæringsekspert og foredragsholder hedder, at "enhver kost, der fjerner hele fødevaregrupper eller har en frist er dårligt for dig, og enhver kost, der lover hurtige resultater vil næsten altid føre dig tilbage, hvor du startede."