Forståelse Gold Karats

Forståelse Gold Karats


Forståelse guld karats er vigtigt, når de køber smykker. Den karat af en vare med til at definere dens kvalitet og værdi; Derfor, vel vidende lidt om, hvordan forskellige guldmedaljer dannes kan give et nyttigt indblik, når du planlægger et smykke køb.

Hvad er en Gold Karat?

Mest guld, der anvendes til smykker formål er i virkeligheden en guldlegering. Dette betyder, at rent guld er blandet med andre metaller, såsom kobber, sølv eller palladium.

Rent guld benævnes 24 karat (det er vigtigt at bemærke, at når de køber smykker fra uden for USA eller Canada dette ord er stavet karat), betyder det, at det er 100 procent eller 24 dele guld. De mest almindelige guld karats der anvendes i smykker er:

 • 22 karat (22 dele guld, 2 dele andre metal)
 • 18 karat (18 dele guld, 6 dele andre metal)
 • 14 karat (14 dele guld, 10 dele andre metal)
 • 10 karat (10 dele guld, 14 dele andre metal)

Der er mange andre karats og variationer, med juvelerer i forskellige lande har deres særlige favorit guld karat at arbejde med.

Hvorfor Bland Pure Gold med andre metaller?

Der er to meget vigtige og praktiske grunde til at blande guld med andre metaller. Disse er:

Hårdhed

Rent guld er en yderst blødt metal og vil banke og ridser meget let. Dette gør det upraktisk til daglig slitage. Ved at blande det rene guld med en hårdere metal, bliver guldet langt mere slidstærk og egnet til ringe og andre smykker poster, som er underlagt rigor af hverdagen.

Guld, som er blandet med andre metaller er også langt mindre tilbøjelige til at slides så hurtigt som rent guld. Dette gør det meget mere praktisk valg for alle typer af smykker.

Koste

Ved at blande rent guld med andre, mindre kostbare metaller prisen på råvarerne kommer ned. Dette afspejles i prisen på det færdige emne af smykker. En 10 karat ring, for eksempel, bør koste betydeligt mindre end 18 karat version.

Identifikation Karat

Alle elementer af smykker bør stemples angivelse af, hvad karat guld er blevet brugt, og mærket af maker, skal begge stempler være klart synlig. Dette stempel vil enten angive karat efter antal, for eksempel 14 karat eller 14 k, fra et trecifret tal, som repræsenterer de dele af guld promille eller i procent. Det lyder måske forvirrende, men som nedenstående tabel viser den højere tallet jo større andel af guld inkluderet i metal.

 • 22 karat (916) 91,6%
 • 20 karat (833) 83,3%
 • 18 karat (750) 75%
 • 14 karat (585) 58,5%
 • 10 karat (417) 41,7%
 • 9 karat (375) 37,5%

Det er nyttigt, når de køber smykker til at notere alle tre karat målinger som forskellige guldsmede vil stemple deres smykker på forskellige måder. Dette er især vigtigt, når de køber smykker fra udlandet.

Karat og Farve

Indførelsen af ​​andre metaller til guld introducerer også forskellige farver til den standard guld farve. Typiske farver guld og metallerne, der skaber dem er:

 • Hvidguld - Palladium, sølv, nikkel
 • Rød Guld - Kobber
 • Grøn Guld - Sølv

Valget af Karat

Når du køber smykker, valget af karat er en meget personlig ting. Dette vil i høj grad være dikteret af budgettet, men der er også andre overvejelser. Lavere karat guld definitivt hårdere iført. Det betyder, at de er et glimrende valg for smykker, der vil få en masse slid og ælde. Mange håndværker guldsmede også arbejde i lavere karat guld, derfor nogle gange mere usædvanlige smykker design kan mere almindeligt forekommende ved hjælp af disse guldmedaljer.

Andre vigtige oplysninger om Karat

Det er de andre metaller, der findes i guld, der kan undertiden forårsage en irritation eller forlade et mærke på huden. Nogle mennesker oplever, at de har en allergi over for guld, selv om de i virkeligheden sandsynligvis har en allergi til metallet, der er blevet blandet med guld. Nogen der har en allergi over for lave karat guld vil sikkert finde, at dette forsvinder med højere kvalitet guld. Ligeledes lyset patina, der er tilbage på huden, når iført lav karat guld vil også forsvinde, når iført højere kvalitet guld.At købe smykker, selv en fornøjelse, kan nogle gange være en skræmmende opgave. Forhåbentlig vil dette have givet dig et yderligere indblik i den vidunderlige verden af ​​smykker og give dig nogle ekstra oplysninger til at hjælpe dig med dit næste køb.