Førskole aktiviteter for børn med autisme

Førskole aktiviteter for børn med autisme


Førskole er en del af den gyldne vindue af muligheder for at arbejde med børn på autisme spektrum. I de tidlige barndom, er børn vokser og udvikler sig en forbløffende hastighed, og det er det ideelle tidspunkt til at hjælpe dit barn lære at forbinde med andre, regulere sine sanser, forbedre kommunikationen, og dyrke mange andre færdigheder. Uanset om du er forælder til et barn med autisme eller en lærer i en særlig behov klasseværelse, er der aktiviteter, der kan hjælpe.

Børnehave Aktiviteter, Target Autisme Udfordringer

Du kan bruge lektionsplaner for børn med autisme eller oprette dine egne lektioner, der dækker en række væsentlige begreber. Følgende aktiviteter er perfekte til børnehaven klasseværelset eller hjemme indstilling.

Play Foregive

Forsinket, usædvanligt eller fraværende foregive play færdigheder er især almindelig hos børn med autisme spektrum forstyrrelse (ASD), ifølge en undersøgelse fra McMaster University. Arbejder på disse færdigheder under afspilning kan udvide et barns evne til at interagere med andre. Konkret kan du prøve nogle af disse sjove spil:

 • Foregive at være dinosaurer, brølende på hinanden og leder efter mad.
 • Brug en dukkehus og foregive, at dukkerne går gennem deres daglige rutine.
 • Brug blokke for at få bygninger, og køre legetøjsbiler omkring "byen" du har lavet.
 • Byg et tog spor og skabe scenarier, hvor toget skal afhente og aflevere off mennesker og forsyninger.
 • Få et dyrehospital for udstoppede dyr og hjælpe med at løse dem op, når de kommer til skade.
 • Brug legetøj mad og en play køkken til at lave mad og tjene et måltid.
 • Spille skole, med én person tildelt at være lærer og alle andre foregiver at være studerende.

Hvis du kan vælge en benægte play rutine, der passer til barnets særlig interesse, kan det hjælpe at beholde hans eller hendes opmærksomhed. Du kan også belønne deltagelse med klistermærker, slik, små stykker legetøj eller anden lille godbid.

Udforsk med dine sanser

Sensoriske vanskeligheder påvirker et stort flertal af børn med ASF, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Autisme. Børn kan føle, at lyde, proprioceptive følelser, teksturer, visuelle input, smag, og andre sanseoplevelser er for overvældende, eller de kan opsøge endnu stærkere sanseindtryk. Denne type af sanseintegration dysfunktion vil ændre sig over tid, men forsigtigt udsætte børn til forskellige sensoriske stimuli i førskolealderen kan hjælpe med at gøre denne mindre invaliderende.

Prøv nogle af følgende sanseoplevelser:

 • Fyld et stort opbevaringsrum bin med bønner og begrave små legetøj indeni. Tillad børn at spille i bønner med deres hænder.
 • Spred barberskum på en bordplade, og lad børnene smøre det rundt.
 • Opret en vandspejl, hvor børnene kan hælde vand i forskellige beholdere.
 • Opsæt trommer, så børnene kan øve banging på forskellige tempi og lydstyrke.
 • Eksperimentere med forskellige fødevarer, der involverer en række smag og teksturer.
 • Brug en spinning stol til at snurre rundt børnene rundt.
 • Har en lille trampolin til at hoppe sjov.

Husk, kan nogle sanseoplevelse være for meget for nogle børn. Hvis barnet virker særligt bekymrede, må du ikke tvinge spørgsmålet. Ofte kan arbejde med en ergoterapeut hjælpe barnet at overvinde disse vanskeligheder.

Skiftes

På skift er vigtige for den sociale udvikling i børnehaveklasse, og det er også en stor del af sproget. Turn-tage kan være en udfordring for enhver preschooler, men det er ofte særligt hårdt for dem med autisme. Formalisere adfærd og gør det sjovt kan hjælpe det blevet en naturlig del af barnets liv. Prøv disse ideer til aktiviteter:

 • Når barnet med autisme leger med et stykke legetøj, træde til og bede om en tur. Vent ikke for barnet at sige "okay." Du skal blot tage din tur og hånd legetøjet tilbage. Når barnet lærer, at legetøjet vil komme tilbage, han eller hun bliver mindre bekymrede om at give det op.
 • Spil en simpelt brætspil ligesom Candy Land, belønne hvert barn for at tage en tur.
 • Bringe i en ny, meget interessant legetøj, især en med lyde eller lys. Spil med det selv i et par minutter, og derefter tilbyde det til barnet, siger "din tur." Medtag andre børn så godt, passerer legetøjet rundt i klasseværelset.
 • Hvis barnet er verbal, skiftes deler legetøj eller fakta i cirkel tid.

Udveksle erfaringer

"Fælles opmærksomhed" eller evnen til at dele en oplevelse med en anden, er en almindelig svækkelse hos børn med autisme og en vigtig færdighed for fremtidig succes, ifølge en artikel offentliggjort i Philosophical Transactions af Royal Society of Biological Sciences. Heldigvis er der masser af sjove måder at arbejde på at dele erfaringer og opmærksomhed:

 • Opsæt en show-og-fortæl program i klasseværelset, hvor børnene kan bringe i elementer fra hjemmet eller fortælle om oplevelser, de har haft. Umiddelbart efter deling, spørge barnet med autisme til at beskrive, hvad han eller hun så og hørte.
 • Når barnet leger med et stykke legetøj, tage det væk og påpege et specifikt aspekt af legetøjet (ligesom bamsen ører). Vend derefter tilbage legetøjet.
 • Spil som "Jeg Spy", der kræver både mennesker at se på det samme objekt.
 • Medbring et udvalg af små instrumenter eller noisemakers. Brug en til at gøre støj, og derefter bede barnet, "Vil du høre den samme ting, jeg hører?" Tal om, hvad du har hørt.
 • Spørg barnet til at vise dig, hvad han eller hun gør eller tegning. Belønning viser med en særlig behandling. Til sidst, har en anden voksen medvirker til barnets viser dig noget, og belønne denne adfærd.

Tilskynde Imitation

Imitation er en stor del af børns udvikling, og det kan være meget udfordrende for børn med autisme, ifølge University of Washington. For at fremme imitation, kan du prøve nogle af disse sjove aktiviteter:

 • Spil et spil, hvor du tilfældigt foregive at være et andet dyr. Børn skal efterligne dine dyreadfærd og lyde.
 • Efterlign hvad barnet med autisme gør. Fortsæt efterligne indtil bekendtgørelser barnet.
 • Par børn op, og få dem foregive at være et spejl for hinanden. Når et barn bevæger sig, skal den anden flytte på samme måde.
 • Lav et spil for at have barnet efterligne dig, flytte din krop i fjollede måder eller gøre fjollede lyde. For hver efterligning, giver en belønning.

Sjove aktiviteter og masser af belønninger

For mange børn med autisme spektrum forstyrrelse, førskolealderen er en fremragende tid til at interagere med jævnaldrende og udvikle de sociale og kommunikative færdigheder er nødvendige for succes i skolen. Hold aktiviteter lys og sjov og tilbyde hyppige belønninger kan hjælpe med til at holde barnet beskæftiget. Med tiden kan du afvikle belønning eller øge den ønskede adfærd, der kræves for at tjene det.