Forskellen mellem umættet fedt og transfedtsyrer

For at forstå forskellen mellem umættede fedtstoffer og trans fedt, er det bedst at forstå, hvad der skaber et fedtstof. Fedtstoffer er en gruppe af forbindelser kendt som glycerider. Fedtsyrer tillægger glycerider. Disse fedtsyrer er molekyler, der er sammensat af brint og kulstofatomer. Der er to typer af fedtsyrer - mættede og umættede syrer, der knytter sig til at skabe mættede og umættede fedtstoffer. Fedtstoffer er en vigtig del af menneskets kost og er en af ​​kroppens vigtigste energikilder. Den menneskelige krop er kun i stand til at opnå energi ved at nedbryde fedtstoffer, kulhydrater og proteiner.

Hvad er umættede fedtstoffer?

Der er to typer af umættede fedtstoffer-flerumættede fedtstoffer og enkeltumættet fedt. Disse fedtstoffer typisk kommer fra grøntsager eller fisk kilder. Umættede fedtstoffer er typisk flydende ved stuetemperatur og er i form af olier. De forsyne kroppen med en sund kilde til fedt.

Sundhedsmæssige fordele af umættede fedtstoffer

Ifølge Mayo Clinic, bør du vælge umættede fedtstoffer, fordi disse fedtstoffer har vist sig at sænke din risiko for hjertesygdom ved at reducere din samlede kolesteroltal. En type af umættet fedt, omega-3 fedtsyrer, kan mindske risikoen for koronararteriesygdom og lavere blodtryk niveauer.

Hvilke fødevarer har umættede fedtstoffer?

De mest almindelige kilder til umættede fedtstoffer indbefatter olivenolie, solsikkeolie, vegetabilske olier, jordnøddeolie, avocado, frø og nødder. Omega-3 fedtsyrer, skal du vælge hørfrø eller valnødder samt fede koldtvands fisk som sild, makrel eller laks.

Hvad er transfedtsyrer?

Transfedtsyrer kemisk ændret fedtstoffer, som er menneskeskabte ved fremgangsmåden hydrogenering. Denne proces injicerer hydrogen i vegetabilske fedtstoffer gennem tryk og høj varme. Denne proces udføres typisk vegetabilske olier for at gøre dem mere kemisk stabil. Dette betyder, at de bliver flydende ved stuetemperatur og har en længere holdbarhed.

Sundhedsmæssige virkninger af transfedtsyrer

Transfedtsyrer er de mest skadelige af de fedtstoffer, fordi de sænker gode HDL-kolesterol og samtidig øge dårlige LDL kolesterol. Det øger din risiko for hjertesygdomme. Transfedtsyrer har en mere skadelig virkning på dit kolesteroltal end smør, som er sammensat af en mættet fedt.

Institute of Medicine udgivet en rapport i 2002, at sagde nej mængden af ​​transfedt er sikkert til konsum. Heldigvis i januar 2006, den amerikanske regering, at samtlige fødevarer omfatter transfedtsyrer per servering på deres ernæringsmæssige fakta panel. Desuden har nogle stater forbudt brugen af ​​transfedtsyrer i restauranter og fødevarer leverandører.

Hvilke fødevarer har Transfedtsyrer?

Transfedtsyrer er almindeligt forekommende i kommercielt gjort margarine, shortenings, morgenmadsprodukter, stegt mad, kiks, chips, kager, småkager, donuts, kager og tærter. Vil du ønsker at tjekke etiketten af ​​de fødevarer, du køber for at sikre, at de ikke indeholder skadelige transfedtsyrer.