Forskellen mellem Macadamia Nut, olivenolie og vegetabilsk olie

I de senere år har der været en række nye typer af olie tilsat til markedet - herunder macadamianøddeolie, blandt andre. Så hvad er macadamia nøddeolie? Er det virkelig godt for vores helbred? Denne artikel giver en kort baggrund på macadamia nøddeolie, og sammenligner det mod nogle traditionelle madolier. Det kan ændre den måde, du laver mad!

Macadamianøddeolie

Macadamia nøddeolie kommer, som navnet måske antyder, fra macadamia nut. Denne olie er primært sammensat af omega-3 fedtsyrer, som forskning har vist sig at være effektive til behandling og forebyggelse af en række forskellige typer af betingelser, herunder hjerte-kar-sygdom, slagtilfælde, og endda Alzheimers sygdom. Selvom macadamia nøddeolie er hjemmehørende i Australien og var kun én gang fundet i organiske eller specialbutikker købmandsforretninger, kan det nu ses på næsten alle lokale markeder. Hvis bliver en populær tilføjelse til salatdressinger, og kan også anvendes til stegning grund af sin høje varme tolerance.

Olivenolie

Ligesom macadamia nøddeolie, olivenolie indeholder omega-3 fedtsyrer og andre umættede fedtstoffer, hvilket gør det til et af de sundeste olier på markedet i dag. Olivenolie har i årevis blevet kombineret med balsamico eddike til at gøre en simpel vinaigrette, eller serveres som en dypning sauce til brød. Men i modsætning til vegetabilsk eller majsolie, olivenolie har ikke skrevet realm af stegning eller bagning på grund af frygt for, at opvarmning olivenolie kan skade dens kemi og mindske de sundhedsmæssige fordele forbundet med det. Men for nylig har forskning fundet, at olivenolie ikke nedbrydes i integritet, når de udsættes for høje heats og så længe olien holdes under en temperatur tærskel, der forårsager olien at ryge. Det vil have de samme fordele, som når de indtages ved stuetemperatur. Du er velkommen til at bruge olivenolie i stedet for vegetabilsk olie i bagværk for sundere kager, cookies og tærter!

Vegetabilsk olie

Vegetabilsk olie er ved at blive en bandlyst blandt sundhedsbevidste borgere på grund af sin høje mængden af ​​mættet fedt. Mættet fedt findes også i oksekød og mejeriprodukter og er en stor bidragyder til udvikling af hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde, højt kolesteroltal og andre farlige forhold. Vegetabilsk olie er mest almindeligt anvendt til fremstilling af bagværk, som er en af ​​grundene til, bagte varer ofte beskrives som en fødevare, der skal undgås af personer, der er bekymrede for deres helbred. Som beskrevet ovenfor, olivenolie gør et godt alternativ til vegetabilsk olie ved udarbejdelsen bagværk. Et andet godt alternativ til grøntsag er æblemos. Den rigtige form for æblemos kan være meget sundt for dig, da det indeholder store mængder af kostfibre, lidt fedt, og næsten ingen kosten natrium. For de bedste resultater, se efter sorter, som indeholder lidt tilsat sukker og er lav i kalorier. Eller endnu bedre, få æblemos dig selv!