Forskellen mellem hele fødevarer og økologiske fødevarer

Hvis du er forvirret over forskellen på hele fødevarer og økologiske fødevarer, læs nedenfor for bedre at forstå disse vilkår. Både hele fødevarer og økologiske fødevarer er til gavn for den menneskelige krop i forhold til fødevarer, der indeholder kemikalier og konserveringsmidler.

Hvad er Whole Foods?

Udtrykket hele fødevare henviser til enhver fødevarer, der er så tæt på sin naturlige tilstand som muligt til forbrug. Det betyder, at fødevaren er uforarbejdede og uraffineret. Hele fødevarer er fri for kemikalier, tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.

Sundhedsmæssige fordele af Whole Foods

Når fødevarer er forarbejdet, vitaminer, mineraler, fibre og vand ofte tabt under processen, hvilket gør fødevaren mindre sunde. Ofte kunstige farvestoffer, konserveringsmidler og smagsstoffer tilsættes til fødevarer under behandlingen. Alle disse ting kan have en negativ indvirkning oneâ € ™ s sundhed. Hele fødevarer er ikke behandlet heller ikke de har nogen af ​​disse usunde tilsætningsstoffer.

Derudover behøver hele fødevarer ikke nogen unødvendige tilsat sukker og salt. Begge disse har links til fedme og forhøjet blodtryk. Det menneskelige legeme kan håndtere bryder naturlige sukkerarter og natrium bedre end disse kunstige tilsætningsstoffer.

Eksempler på Whole Foods

Frugt og grøntsager er et simpelt eksempel på en hel mad. Andre typer af hele fødevarer omfatter nødder, bønner, frø, mælk, æg og visse stykker af kød, fisk og fjerkræ. Hvis der tilsætningsstoffer eller forarbejdning har fundet sted, så en fødevare ikke længere betragtes som en hel mad. Processen med pasteurisering til mælk ikke betragtes som en unaturlig proces og pasteuriseret mælk stadig betragtes som en hel mad.

Hvad er økologiske fødevarer?

Ifølge det amerikanske landbrugsministerium, udtrykket økologiske fødevarer refererer til fjerkræ, kød, mejeriprodukter og æg, der kommer fra dyr, der er fri for antibiotika og væksthormoner. Økologiske frugter og grøntsager er aldrig blevet behandlet med pesticider, ioniserende stråling eller bioteknik.

For at blive certificeret som økologisk certificeret embedsmænd besøger gårde og planter, der vokser og behandler disse fødevarer. Efter inspektion, hvis de steder er op til USDA standarder, så gården eller en plante er certificeret som økologiske.

Etiketter

For at være 100% økologisk, skal en fødevare indeholde alle økologisk dyrkede ingredienser. Skal mærkes som økologiske, skal en fødevare indeholde 95% økologiske ingredienser. Fem procent af disse ingredienser kan være ikke-organisk, men må ikke indeholde sulfitter. Mærkes som â € ~Made med Økologisk Ingredientsâ € ™ maden skal indeholde mindst 70% økologiske ingredienser. De resterende 30% af ingredienser kan være ikke-økologiske, men må ikke indeholde sulfitter.

For animalske fødevarer skal mærkes som økologiske, skal dyret have adgang til udendørs.

Sundhedsmæssige fordele af økologiske fødevarer

Økologiske fødevarer betragtes sundere end ikke-økologiske fødevarer, fordi de ikke indeholder pesticider eller kemikalier. Derudover har visse økologiske fødevarer vist sig at have større mængder af C-vitamin og protein end deres ikke-økologiske modparter. Forskning viser, at økologisk fodrede dyr tendens til at være sundere end dyr, der fodres ikke-økologisk foder.

Miljø

Ud over de menneskelige fordele ved økologiske fødevarer, økologiske fødevarer også gavner miljøet. Økologiske landbrug ikke producerer pesticider eller gødning afstrømning, hvilket ofte kan ende i floder, søer eller vandløb. Disse kemikalier kan inddæmning drikkevand og ødelægge levesteder. Forskning har vist, at visse pesticider er giftige og kan føre til helbredsproblemer som Parkinsons € ™ s sygdom, kræft, reproduktive lidelser og luftvejsproblemer.