Forskellen mellem Gelato og is

Forskellen mellem Gelato og is

Mange mennesker, der søger den del af deres lokale købmand fryser kan finde sig selv undrende, "Hvad er forskellen mellem gelato og is?"

Det er et godt spørgsmål. De to frosne behandler ser bemærkelsesværdigt ens, og mange spekulerer på, om forskellen mellem gelato og is er, at man er is, og det andet kun ordet is tales i italiensk. Tro det eller ej, er der en lang række forskelle mellem de to, bortset fra navnene.

Forskellen mellem Gelato og is

Der er faktisk en lang række ting, der illustrerer forskellen mellem gelato og is.

 • Gelato er mere rigt flavored og har typisk en højere koncentration smag end is.
 • Is har en højere fløde til sødmælk ratio end gelato, hvilket resulterer i et højere fedtindhold. Ved lov, is har et minimum på 10% fedt, mens gelato traditionelt har omkring 6% fedt.
 • Gelato har mindre luft pisket ind i den end is, hvilket kan resultere i en tættere dessert. Det har omkring 25% luft, mens is kan være så høj som 50%.
 • Den kærning hastighed gelato er meget langsommere end den for is.
 • Gelato serveres lidt varmere end is, hvilket resulterer i en blødere stof. Der er typisk omkring en 15 graders forskel mellem serveringstemperatur af is og den betjener temperatur gelato. Dette giver gelato en konsistens, der er meget tættere på bløde tjene is.
 • Gelato typisk har flere æggeblommer end de fleste is gør.
 • Gelato smelter hurtigere end is. Der er to grunde til. For det første lavere serveringstemperatur af gelato har den tættere på sin flydende tilstand fra starten. Den anden grund til, at gelato smelter hurtigere end is er, at det har et lavere fedtindhold.
 • Is er lettere at få de perfekte, runde kugler. Dette er i vid udstrækning på grund af mængden af ​​luft, der er pisket ind i frosne behandler under produktionen. Gelato, på den anden side, er tættere og ikke så let at gøre dem perfekt, temmelig afrundet skovlene.
 • Italiensk is anses for at være en form for gelato i Italien. I denne henseende er forskellen bemærkelsesværdig. Italiensk is er vand og frugt baseret snarere end mejeriprodukter baseret, da is er.
 • De ingredienser, der anvendes i aroma is og gelato er ofte forskellige. Gelato tendens til at ske med nødder, chokolade, naturlige aromaer og frugter, mens is ofte er lavet med sirup og kunstige aromaer.
 • Gelato også kan være tilbøjelige til at have mere usædvanlige flavor profiler - ligesom lavendel, avocado og olivenolie flavored gelato.
 • Gelato serveres ofte toppet med frisk frugt, hakkede nødder eller ting som kakaopulver, mens is typisk serveres toppet med sirup - eller ikke toppede overhovedet.
 • Fremkomsten af ​​gelato i en servering container ligner mere flødeskum eller blød tjene is, der er blevet omhyggeligt pipes i beholderen.

Hvorfor er Gelato mere intenst med smag?

Smagen af ​​gelato er mere koncentreret på grund af en kombination af de ovennævnte faktorer. Med mindre fedt at coate tungen, munden er mere modtagelig for smag, hvilket giver illusionen af ​​en mere intens smag. Den omstændighed, at gelato har så meget mindre luft i det end is giver også for intensiteten af ​​varianter til at være koncentreret i gelato.

Realiseringen Gelato at Home

Ligesom hjemmelavet is smager anderledes end kommercielt tilgængelige is, så vil hjemmelavede gelato. Gelato lavet hjemme i en traditionel is fryser typisk ender med mere luft inkorporeret i det end en traditionel kommerciel gelato, så smagen intensitet ender med at være en smule mindre, end du kan opleve med en kommerciel gelato. Der er hjem gelato maskiner til rådighed, at pisk gelato på det rigtige hastighed, så hvis du er på udkig efter en autentisk gelato oplevelse, kan du ønsker at købe et.

Ligheder

Selvfølgelig, is og gelato deler også en række ting til fælles.

 • De er begge mælkebaserede frosne desserter.
 • En traditionel metode til at tjene både er i en kegle.
 • De er begge virkelig lækker frosne godbidder der kan lyse op selv de mørkeste dage.