Fordøjelsesenzymer

Fordøjelsesenzymer


Gennem menneskets fordøjelseskanal, fordøjelsesenzymer nedbryde kemiske bestanddele fødevarer og bistå med fordøjelsesprocessen. Når fordøjelsesenzymer mangler, maveproblemer resultere ofte. Nogle ernæringseksperter anbefaler at tage fordøjelsesenzymer til at hjælpe med gas, oppustethed, maveproblemer og irritabel tyktarm (IBS). Du kan også øge dit indtag af enzymer ved at spise mere rå, levende, ubehandlede fødevarer.

En oversigt af fordøjelsesenzymer

Et enzym er et kemisk stof, der fungerer som en katalysator, eller ændrer hastigheden af ​​en kemisk reaktion. I det menneskelige legeme, snesevis af enzymer virker på forskellige måder for at nedbryde fedtstoffer, kulhydrater og proteiner. Enzymer fremstilles og anvendes i munden gennem handlinger spytkirtlerne, i maven, af bugspytkirtlen, og i tarmene. Vi er født med enzymer, vi fremstiller enzymer, og vi får enzymer gennem rå, ubehandlede fødevarer såsom friske frugter og grøntsager.

Fordøjelsen af ​​mad skaber energi. Fordøjelsen bryder store elementer såsom et æble i mindre bestanddele, der kan pendlet ind i cellerne. Tag en bid af et æble. Spytkirtlerne aktivere nedbryde nogle af de kulhydrater, mens tænderne mekanisk bryde æble ned i en slushy blanding, der passerer ind i maven. Enzymer i hele resten af ​​fordøjelsessystemet tage æble og omdanne det til sin base komponenter; fructose, for eksempel bliver simpelt sukker glucose, der kan bruges af hjernen og andre organer til energi. Uden enzymer, ville kroppen ikke kunne transformerer æble grundigt.

Digestive Kosttilskud

Mange ernæringsekspert foreslå fordøjelsesenzymer for kunder, der rapporterer fordøjelsesproblemer, såsom gas, oppustethed, mavesmerter, forstoppelse og diarré. Ud over probiotiske kosttilskud, kan et regime af fordøjelsesfremmende enzym kosttilskud taget med måltider leverer enzymer, der af en eller anden grund kroppen enten ikke producerer eller ikke producerer i tilstrækkelige mængder til effektivt nedbryde food.Examples enzym kosttilskud kan nævnes:

Fordøjelsesenzymer
Papaya Enzyme

  • Papaya kosttilskud: Papaya er en orange farvet tropisk frugt, der er rig på fordøjelsesenzymer. Det kan være svært at finde modne papaya på købmand, og spiser nok papaya med hvert måltid for at forbedre fordøjelsen kan være vanskeligt. Det aktive enzym i papaya er Papain. Papaya-enzymer menes at hjælpe fordøjelsen af ​​kød og animalske produkter. Hvis du får gas, oppustethed eller maveproblemer efter at have spist en kød-baseret måltid, overveje en papaya supplement.
  • Pineapple / Bromelain: findes naturligt i ananas, bromelain hjælper også fordøjelsen. Bromelain er et enzym, der hjælper med fordøjelsen af ​​proteiner, så det er også nyttigt, hvis du har problemer med at fordøje kød eller andre proteinrige fødevarer. Interessant nok, bromelain fungerer også som et anti-inflammatorisk middel, og kosttilskud indeholdende bromelain er ofte anbefales til folk med gigt og andre betændelsestilstande.
  • Blandet fordøjelsesenzymer: Mange tabletter og kosttilskud indeholder en blanding af papain og Bromelain sammen med forskellige andre fordøjelsesenzymer.

Sikkerhed og kontraindikationer

Enzymtilskud er relativt sikkert at bruge. Følg etiketten retninger for eventuelle tillæg. Stop brugen, hvis udslæt eller en allergisk reaktion opstår. Selv om det er usædvanligt at være allergiske over for et enzym, kan kosttilskud indeholder fyldstoffer eller tilsætningsstoffer, der kan forårsage allergiske reaktioner. Altid konsultere din læge med eventuelle sundhedsmæssige spørgsmål.

Argumenter for at spise mere levende fødevarer

Mens du kan tage enzym supplementss til at hjælpe med maveproblemer, er der en nemmere måde. Spis mere rå, levende fødevarer ved hvert måltid. Mens en streng rå, vegansk kost er ikke det rigtige for alle, spise frisk ananas, snacking på frisk frugt, og med et rigt grøn salat med din frokost eller middag sikrer masser af naturlige fordøjelsesenzymer sammen med vitaminer, mineraler og fibre. Hvis du ikke kan lide at spise en masse af frisk frugt eller grøntsager, overveje en smoothie. Så længe det ikke er pakket med tilsat sukker, kan en frugt eller grønt smoothie giver masser af næringsstoffer og enzymer.