Fordele ved vitamin B6

Fordele ved vitamin B6
Nuts er en god kilde til Vitmin B6.

Vitamin B6, også kaldet pyridoxin, er et vigtigt, vandopløseligt vitamin din krop kræver på daglig basis til at fungere ordentligt. Dette vitamin er involveret i enzymreaktioner, protein metabolisme og immunfunktion i din krop.

Hvad er fordelene ved at tage B6?

Du kan få de sundhedsmæssige fordele af vitamin B6 ved at indtage B6-rige fødevarer eller kosttilskud. Men hvis du spiser dette vitamin fra kosttilskud, er det vigtigt først at tale med din læge og forbruge kun anbefales, sikre doser.

Korrigering B6-mangel

Under B6 kosttilskud kan hjælpe med at lindre symptomer forbundet med en mangel. Ifølge kontoret for kosttilskud, kan symptomer på en mangel omfatte:

 • En type anæmi kaldet microcytic anæmi
 • Dermatitis
 • Svækket immunforsvar
 • Forvirring
 • Depression
 • Irritabilitet og anfald hos spædbørn

Ifølge Medline Plus, de fleste voksne kræver 2,5-25 milligram vitamin B6 hver dag for at hjælpe afhjælpe en mangel, og kvinder, der tager p-piller bør indtage 25 til 30 milligram dagligt for at hjælpe afhjælpe en mangel. Tal med din læge, før du tager nogen B6 supplement for at sikre det er sikkert for dig.

Relief af Præmenstruelt syndrom (PMS)

Nogle undersøgelser viser, at tage vitamin B6 kosttilskud kan lindre symptomer forbundet med præmenstruelt syndrom, eller PMS. Medline Plus rapporterer, at doser, der anvendes til behandling af PMS symptomer spænder fra 50 til 100 milligram hver dag. En undersøgelse offentliggjort i en 2009 udgave af Canadian Journal of Clinical Pharmacology fandt, at selv om calcium var mest effektive til at lindre PMS symptomer viste resultater, kosttilskud også kan effektivt behandle præmenstruelt syndrom.

Behandling af anfald

Vitamin B6 anvendes til behandling af anfald forårsaget af en mangel, især hos spædbørn og børn. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i en 2011-udgave af Molekylær Genetik og Metabolisme, effektive doser anvendes til behandling af anfald spænder fra 15 til 30 milligram pr kg legemsvægt til spædbørn og op til 500 mg per dag for voksne. Altid konsultere din læge, før du tager B6 kosttilskud eller give dem til et barn.

Antibody Production

Vitamin B6 er involveret i produktionen af ​​antistoffer i kroppen, som hjælper dig med at bekæmpe sygdomme. Forbrugende tilstrækkelige mængder af dette vitamin dagligt vil bidrage til at styrke dit immunforsvar og holde dig så sunde som muligt. For at opnå maksimal antistofdannelse, forbruge mindst Institute of Medicine mindstekrav daglige krav til din alder og køn gruppe.

Blodsukkerregulering

Ifølge Medline Plus, kan forbrugende tilstrækkelige mængder af vitamin B6 hjælpe kontrol blodsukkeret i kroppen. Dette er især en fordel, hvis du har diabetes, pre-diabetes eller er i risiko for at udvikle diabetes. At hjælpe med at holde dig blodsukker inden for et normalområdet, forbruge mindst Institute of Medicine minimumskrav daglige behov.

Bedste kilder til vitamin B6

Kosttilskud og fødevarer er de bedste kilder. B6-rige fødevarer omfatter:

 • Kød
 • Fisk
 • Fjerkræ
 • Kikærter
 • Nogle berigede morgenmadsprodukter
 • Bananer
 • Nødder
 • Hytteost
 • Kartofler
 • Fuldkorn

Vitamin B6 Krav

Minimumsbeløbet for dette vitamin, som du har brug for på daglig basis, afhænger af dit køn og alder. Institute of Medicine giver minimumskrav daglige behov som følger:

Befolkningsgruppe Alder Daglige behov
Spædbørn 0 til 6 maaneder 0,1 milligram
Spædbørn 6 til 12 måneder 0,3 milligram
Børn 1 til 3 0,5 milligram
Børn 4 til 8 0,6 milligram
Børn 9 til 13 1,0 milligram
Piger 14 til 18 1.2 milligram
Drenge 14 til 18 1.3 milligram
Kvinder 19-50 1.3 milligram
Kvinder Over 50 1,5 milligram
Mænd 19-50 1.3 milligram
Mænd Over 50 1,7 milligram
Gravide kvinder Alle aldre 1.9 milligram
Ammende kvinder Alle aldre 2,0 milligram

Tal med din læge

Tal med din læge, før du tager nogen form for kosttilskud, herunder nogle multivitaminer. Indtagelse af for meget af dette vitamin kan forårsage sundhedsskadelige effekter såsom dårlig koordinering, følelsesløshed, eller sensorisk funktionsnedsættelse. Kosttilskud kan også interagere med visse medikamenter. Ved at spise en velafbalanceret og sund kost, vil du sandsynligvis forbruge tilstrækkelige mængder af vitamin B6 på daglig basis.