Fordele ved Tai Chi - David-Dorian Ross Interview

Fordele ved Tai Chi - David-Dorian Ross Interview
T'ai Chi mester David-Dorian Ross.

Hvis du har spørgsmål om fordelene ved Tai Chi, lad ekspert David-Dorian Ross være din guide. En syv-tiden US National guldmedaljevinder i Tai Chi og holistisk wellness ekspert, Ross er ejer af Full Circle Fitness i Corona del Mar, Californien. Han er også grundlægger af Full Circle Coaching, en form for liv coaching, der omfatter Tai Chi metodologi.

Ross har udviklet en række multimedie Tai Chi undervisning, herunder tv-serien, "Tai Chi i paradis" og dvd'er som AM og PM T'ai Chi og Tai Chi Begyndelse Practice, blandt andre. Han er også forfatter til bøgerne The T'ai Chi Companion; Power, Frihed og Flow og Udøver sjælen.

LoveToKnow Yoga bad Ross til at give en primer om fordelene ved Tai Chi, deler praksis med livet coaching, og afslører en dekadent skyldig fornøjelse.

Fordele ved T'ai Chi - David-Dorian Ross Interview

LoveToKnow Yoga (LTK): Giv en kort øjebliksbillede af, hvad Tai Chi er, og hvad mange mennesker vinde ved at praktisere det.

David-Dorian Ross (DDR): Tænk på Tai Chi som en kinesisk kampkunst, der praktiseres i en blid stedet streng mode, og som har mange terapeutiske virkninger. Men hvad redder Tai Chi fra blot at være en anden træning, eller en meditation, eller en form for psykoterapi, er, at det er alle tre af disse ting på samme tidspunkt, men med særlige aktiviteter, der skal praktiseres på forskellige tidspunkter.

Faktisk t'ai chi omfatter tre adskilte men separable aktiviteter.

Det kan beskrives som en kinesisk kampkunst, som enhver kan gøre, der kombinerer de grundlæggende elementer i selvforsvar med smukke og kontinuerlig skånsomme rytmisk bevægelse. Resultatet er en omfattende øvelse rutine, der tilpasser sig til den enkelte.

Tai Chi er også en form for ikke-religiøse meditation, som kombinerer specielle vejrtrækning mønstre med generalprøve på visualisering og koncentration. Resultatet er en mental træning, der producerer ikke kun en klarhed i sindet, men også evnen til at bevare, regulere og bevidst lede vitale livsenergi i os alle, der er kendt i kinesisk som "ch'i," ånden ånde, eller livskraft.

Endelig er det et spil, hvor to mennesker bruger deres hænder, arme og torsoer at udføre afslappet og "sonderende" skubber, trækker, grabber, og puf. Dette spil, kaldet Pushing Hands, tests og udfordringer hver spillers følelse af balance, samtidig med at forsøge at forstyrre deres partners. En del af at lære Pushing Hands spillet er at lære at lytte bedre. Resultatet er en øvelse, der lærer de grundlæggende elementer i forholdet færdigheder, og giver mulighed for at øve forbinder med en anden person. Det er en "transpersonlig" oplevelse, som kan gå ud over fysiske og mentale forbindelser.

LTK: Hvad er den største misforståelse af praksis?

DDR: Folk har en tendens til at sætte i bås det. Selv inkarnerede udøvere vil fokusere på et aspekt af denne kunst - det er en kampkunst, vil nogle sige. Nej, det er en form for meditation, siger andre. Jeg møder folk hele tiden, der spørger, "Er det ikke Tai Chi bare en blød form for motion for gamle kinesiske folk i parken?"

En anden misforståelse, at mange mennesker har, er, at praksis er nemt - ikke hård motion overhovedet. Intet kunne være længere fra sandheden. Jeg fortæller begyndere, at praksis er ikke for sarte sjæle. Det er hårdt arbejde, og jeg har trænet virkelig passer atleter, der har sagt, at Tai Chi er en af ​​de sværeste øvelser, de nogensinde har gjort.

LTK: Hvilke tre nøgle punkter begynderen huske?

DDR: Nå, der er faktisk fire centrale punkter, eller væsentlige egenskaber, at du er nødt til at integrere. Hvis du gør det, vil du opdage ægte magi!

  1. Holde ryggen på linie med kronen punkt på toppen af ​​hovedet i overensstemmelse med roden punkt mellemkødet.
  2. Breath langsomt og dybt i sync med rytmen af ​​kroppens bevægelser. Faktisk bør ånde føre bevægelser af kroppen.
  3. Tag det roligt. Slip alle unødvendige spændinger fra kroppen og sindet.
  4. Praksis visualisering. Den samme del af sindet, der styrer mentale billeder guider også den frivillige strømmen af ​​Qi.

LTK: Hvilken stil er den nemmeste indgang til almindelig praksis?

DDR: The Yang stil, opkaldt efter Yang Lu-Chan, opstod omkring 1799, og er den mest populære stil, og 24 bevægelse Short Form er den mest populære rutine.

Den korte formular er udviklet af National Physical Kultur og Sport Udvalg Kina i 1959, og er blevet undervist i at hundredtusinder af mennesker over hele verden. Det er en standard, og derfor kan man finde masser af lærere, der kender det, og en masse andre studerende til at øve med.

Men jeg plejer ikke lære en rutine med det samme. Jeg starter mine elever med noget mere grundlæggende, såsom grundlæggende T'ai Chi walking. Walking i sidste ende bliver forskellige slags fodarbejde og derefter kombinationer af tekniske detaljer. Efter etableringen af ​​denne fond, den studerende er klar til at lære en rutine.

Fordele ved Tai Chi - David-Dorian Ross Interview
Ross guider eleverne gennem en Tai Chi rutine.

Efter Flow

LTK: Fortæl os om din første oplevelse med Tai Chi.

DDR: Hvilke store spørgsmål! Jeg har skrevet om dette i min bog, så her er et uddrag fra prologen.

Stepping tilbage et tempo, hun langsomt skiftede sin vægt til den bageste fod og trak hendes hænder forbi hendes hofte. "Tag fat i Bird hale," sagde hun.

Én efter én, jeg fulgte hendes fine, bevidste bevægelser, bevæger sig langsomt, blødt, lydløst. Ligesom tåge. Stående i midten af klassen, kunne jeg mærke varmen genereres fra de fyrre-plus andre organer: gamle mænd og unge kvinder, unge universitetsstuderende, nogens ti år gamle datter, europæisk, asiater og sorte, en fodboldspiller og mig. Vi var et hav af bevægelse, vores hænder de konstante bølger.

Uden varsel, varme, sizzled ligesom elektricitet, eller som flush fra at tage for meget niacin, steg gennem min krop. Mine templer begyndte at banke, men ikke smerteligt som en hovedpine, og jeg hørte en høj summende i mine ører. Mørket krøb i omkring kanterne af min vision; næsten øjeblikkeligt den blev erstattet af den opfattelse, at alle detaljer omkring mig blev belyst og fremhævede - læreren, eleverne og den tynde film af grønne mos dækker de røde mursten af gården.

Jeg har læst, at håret af mennesker, der overlever at blive ramt af lynet står på enden for en dag eller to. Da den pludselige lys og lyd langsomt aftaget, kunne jeg mærke kildre af hvert hår stående op ad mine arme og ben og på nakken af min hals. Disse bevægelser, snublende og ufuldkommen, som de var, havde en eller anden måde udløst en af disse magiske tidspunkter, hvor vi skridt foran vores personlige udvikling, et øjeblik, hvor min krop og sind forenet med en vital energi, som havde været i dvale, men altid til stede, indersiden af mig.

LTK: Hvad udløste bevidstheden om, at dette ville være en af mange stier, du ville gå i dit liv?

DDR: Nå, oprindeligt jeg snuble på Tai Chi ved et uheld - jeg var faktisk på udkig efter en anden måde at lære meditation, fordi jeg sugede på mødet. Så jeg faldt i kærlighed med Tai Chi. Og gennem årene har jeg lige lært så meget om selve livet gennem min praksis, at det nu er hjørnestenen i mit arbejde som forfatter, life coach, og master træner.

Ligesom nogle eksotiske dyr, du måske opdage bor dybt i regnskoven, perfekt udviklet og tilpasset med unikke egenskaber af form og funktion, så Tai Chi har udviklet sig gennem generationer til at blive et system, der trin for trin lærer dig at udvikle harmoni i fysiske krop, dine tanker og følelser, jeres vitale livsenergi, og din ånd.

Nye begyndelser ... og chokoladekage

LTK: Du har nævnt i din blog, at du genopbygge din praksis. Hvorfor?

DDR: Kineserne har et ordsprog: "Miss af en tomme i begyndelsen, miss ved en mile i slutningen."

Da jeg først begyndte at studere Tai Chi, jeg var meget ukoordineret - ikke i min krop overhovedet. Faktisk tog det mig mange år at forstå de tekniske mekanik bevægelse. I mellemtiden jeg udviklet lidt måder at overvinde svagheder i mine muskler og kropsholdning - ". Kompensationer" hvad vi teknisk kalder

Over tid, jeg fik så god til at kompensere, at meget få mennesker bemærket, og jeg kunne udføre på et meget højt niveau. Men sidste år, efter at have vundet min syvende nationale guldmedalje, jeg indså, at jeg følte, jeg stadig ikke få alle, at jeg kunne ud af min praksis. Jeg tror, ​​der er et niveau af dyb "magisk" Jeg kunne stadig komme ud af min praksis, hvis jeg kan fjerne alle mine kompensationer, og endelig rette alle mine ubalancer.

LTK: Ud over at eje et fitnesscenter, Full Circle Fitness, du er en certificeret liv coach. Hvordan flette de to sammen for hele wellness?

DDR: Når folk beder mig om at beskrive, hvad et liv coach gør, jeg bruger ofte basketball analogi. En basketball coach hjælper sin spiller lære at overvinde forhindringer og vinde på spillet af basketball.

Et liv coach hjælper sine klienter lærer at overvinde forhindringer og vinde på spillet af livet. Nogle mennesker, der kommer til vores studie er på udkig efter hjælp til at finde svar på dybe spørgsmål: Hvem er jeg? Hvad er meningen med livet? Vil jeg nogensinde finde en soulmate? Hvorfor har jeg ikke alt, hvad jeg ønsker i livet lige nu ... og hvordan kan jeg få det? Med disse kunder har vi fokus på coaching, en dyb og mere strategisk proces.

Men de fleste af vores kunder er bare på udkig efter en følelse af lethed og kommando inden for deres egen krop. Med disse kunder har vi fokus på uddannelse, en mere overflade og taktisk proces.

Min version af livet coaching er en proces jeg udviklet kaldet Full Circle Hero Coaching. Det fusionerer heltens rejse metafor med at lære Tai Chi.

LTK: Sandhedens øjeblik her: dele en skyldig nydelse eller to.

DDR: Wow! Nå, jeg virkelig elsker chokolade kage med chokolade sludder glasur. Og jeg har været kendt for at veg foran Sci-Fi kanal for en hel nat. Hvis du vil have mere end det, godt, er du nødt til at bruge din fantasi.

Fordele ved Tai Chi - David-Dorian Ross Interview

Mere om T'ai Chi

For at hjælpe dig opleve fordelene ved Tai Chi, kan følgende ressourcer hjælpe.

  • Besøg David-Dorian Ross hjemmeside for information om Tai Chi og motiverende workshops, liv coaching seminarer, og for at holde op med sin olympiske træning.
  • Lær mere om Tai Chi og Qigong gennem Institut for Integral Qigong og Tai Chi.
  • Løft Gaiam T'ai Chi Begynder Kit, som har Ross og indeholder en dvd, hæfte, og vægtet bold.

~ Tracey L. Kelley

Forfatteren af denne artikel har modtaget en salgsfremmende skive af "AM / PM T'ai Chi" for at gennemføre dette interview.