Fordele ved anaerob træning

Fordele ved anaerob træning

Meget presse gives til fordelene ved aerob træning, men hvad er de sundhedsmæssige fordele ved anaerob træning? I denne artikel defineres anaerob motion og beskriver fordelene ved anaerob træning.

Hvad er anaerob motion?

Udtrykket "anaerobe" betyder "i fravær af ilt" eller "uden ilt". Under anaerob træning, din krops behov for ilt er større end den disponible iltforsyning. Mens aerob træning næres af ilt, er anaerob motion næres af energi lagret i dine muskler. Mest anaerob træning er ekstremt høj intensitet, kort varighed øvelse varer fra nogle få sekunder til op til to minutter. Dette er i direkte modsætning til aerob motion, som involverer langvarig aktivitet af moderat intensitet.

Typer af anaerob træning

Anaerob motion er enhver øvelse, der sker på et højt niveau af intensitet. Stort set enhver øvelse, herunder dem, der traditionelt opfattes som aerobic øvelser, kan vendes til anaerob træning. Det centrale er i intensiteten. For eksempel, jogging i moderat tempo er aerob, mens sprint er anaerob. Nogle typer af anaerob motion omfatter:

  • Sprint (ikke bare kører, men alle typer såsom cykel sprints)
  • Klatring
  • Heavy vægtløftning
  • Interval træning
  • Andre hurtige byger af høj intensitet motion

Fordele ved anaerob træning

Hvad er fordelene ved anaerob motion? Der er en række fordele, der kan hjælpe med at forbedre din generelle sundhed.

Forbedret Muscle Strength

Kort, meget intense byger af motion øger mængden af ​​hurtige ryk muskler fiber i din krop. Hurtig spjæt muskelfiber er, hvad din krop opfordrer til at give det pågældende ekstra pift, når du har brug for at udføre nogle intense aktivitet såsom at løfte en tung genstand eller sætte på en byge af hastighed.

Øger muskelmasse

De intense byger af motion, der kræves af kroppen under anaerobe motion årsag microtears i musklerne. Det er kroppens naturlige proces med at reparere disse microtears der forårsager muskler til at blive stærkere, mere tonet og større.

Øget Metabolisme

Muskelvæv er sulten end fedt. Ved at øge din muskelmasse gennem anaerob træning, skal du oprette mere sulten væv. Har mere muskelvæv forårsager et løft i dit stofskifte. Derudover muskler er mere sulten i timerne efter høj intensitet anaerob træning. Din krop vil brænde mere brændstof i flere timer efter en høj intensitet træningspas i modsætning til mængden af ​​brændstof din krop forbrænder i hvile.

Øger din VO2 Max

Hvad er VO2 max? Det er det højeste beløb af ilt din krop er i stand til at forbruge under træning. Når du laver anaerob motion en fast del af din træning rutine, er dette tal boostet. Dette er vigtigt, fordi det giver dig mere ilt ledighed når dit behov for at udføre hurtige byger af aktivitet i dit daglige liv. Øget VO2 max forbedrer også din udholdenhed til andre aktiviteter, herunder aerob aktivitet.

Reducerer Ømhed

Mens det uundgåelige resultat af begynder et program for anaerob motion er post-øvelse ømhed, når anaerob motion bliver en fast del af din træning rutine, er ømhed minimeres. Dette skyldes, at regelmæssig anaerob motion forbedrer kroppens tolerance over for spild biprodukter af motion såsom mælkesyre. Det forbedrer også din krops evne til effektivt at eliminere disse biprodukter af motion.

Forbedrer din energi

Din krop er afhængig af glykogen lagret i dine muskler som energi. Regelmæssig anaerob motion øger kroppens evne til at lagre glykogen, hvilket giver dig mere energi, når du har brug for det.

Øget knoglestyrke og tæthed

Ingen motion øger knogletæthed mere end anaerob motion. Det er godt nyt i kampen mod knogleskørhed, der opstår som din krop aldre.

Forbedrer fælles beskyttelse

Yderligere muskelstyrke og muskelmasse oversætter til fælles beskyttelse i din krop. Dette kan beskytte dig mod skader.

Sænker Deres blodsukker

Alt, hvad du spiser omdannes til sukker, som derefter enten brændes straks eller opbevares i musklerne som glykogen eller opbevares i resten af ​​kroppen som fedt. Hvis du kræver mere glykogen til brændstof, så din krop omdanner mere af din fødeindtagelse til glykogen. Regelmæssig anaerob motion hjælper også til at regulere insulin produktion, som hjælper dig med at undgå spidser i blodsukkeret.

Forbedret evne til at udføre alle de opgaver, der kræves af din hverdag

Hverdagen er lettere, når du er i form. Den forbedrede styrke og kapacitet til byger af intens aktivitet kan gøre dit liv lettere - fra klatring trapper til at gøre tunge løft.

Som du kan se, anaerob træning har store fordele for din generelle sundhed. Inden en øvelse program, er det vigtigt, at du tjekke med din personlige læge.