Fordele og ulemper ved sociale netværk

Fordele og ulemper ved sociale netværk

Uanset om du er et socialt netværk narkoman, en novice fusker, eller du tænker på at prøve online netværk, har du sandsynligvis har nogle spørgsmål om fordele og ulemper ved sociale netværk. For eksempel kan det virkelig øge ens produktivitet eller er det bare spilde værdifuld tid? Hvor sikkert er det? Før du investerer for meget i online sociale fællesskaber, sørg for at gøre din due diligence, så du er klar over risikoen versus belønning. Her er hvad du behøver at vide for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning.

Fem Fordele ved Social Networking

1. Worldwide Connectivity

Uanset om du søger efter, at den tidligere kollegium værelseskammerat, din første klasse lærer, eller en international ven, er der ingen nemmere eller hurtigere måde at lave en forbindelse end via det sociale netværk. Selvom Facebook, Twitter, LinkedIn og MySpace er nok den mest kendte sociale netværk fællesskaber, der er nye hjemmesider dukker op med jævne mellemrum, der er dedikeret til at tillade folk at forbinde og interagere via internettet. Gennem sådanne steder, enkeltpersoner få nye venner eller forretningsforbindelser eller udvide deres personlige base ved at forbinde og interagere med venners venner og så videre.

Disse forbindelser kan hjælpe en med en række ting, såsom:

  • Finde romance
  • Søger et nyt job
  • Lokalisering bistand
  • Kom og give produkt og service henvisninger
  • Der modtager støtte fra ligesindede
  • Foretage eller modtage rådgivning om karriere eller personlige problemer

På mange måder, sociale fællesskaber er den virtuelle svarer til møde på generalforsamlingen butik eller ved kirkelige socials at udveksle nyheder og bliv opdateret på venner og familier. Snail mail pennevenner er blevet erstattet af virtuelle avatarer og private beskeder sendt via det sociale netværk.

2. interessefællesskab

Når du vælger at deltage i et socialt netværk fællesskab, kan du vælge og vrage de personer, hvis sympatier og antipatier ligner din, og opbygge dit netværk omkring disse fællestræk. For eksempel, hvis du er en skak aficionado eller en bog elsker, kan du finde og interagere med dem, der deler din interesse. Fordi du tilslutter digitalt i stedet for at skulle fysisk deltage i møder, har du den luksus at deltage mange flere grupper og samfund. Du kan mødes med dine venner når som helst du har en internetforbindelse, og når du finde dem online.

3. realtidsinformation Deling

Fordele og ulemper ved sociale netværk

Mange sociale netværkssider indarbejde en instant messaging-funktion, hvilket betyder at du kan udveksle oplysninger i realtid via en chat. Dette er en stor funktion for lærerne at bruge til at lette klassediskussioner. En undersøgelse fra John D. og Catherine T. MacArthur Foundation viser disse netværk kan bruges som effektive køretøjer for studerende at forfølge eget tempo online-læring. Desuden internettet er den ultimative online lærebog. Ikke længere behøver Studerende at tegne seks biblioteksbøger ad gangen. Meget af det, de har brug for at vide, at de kan finde online.

Skolen er ikke den eneste indstilling, hvor denne form for real-time information sharing kan være gavnligt. Sociale netværk kan udgøre et redskab for ledere til at udnytte i teammøder, for konferencearrangører at bruge til at opdatere deltagere og for erhvervsfolk at bruge som et middel til at interagere med kunder eller kundeemner.

4. Gratis Advertising

Uanset om du er non-profit organisation, der har brug for at få ordet ud om din kommende fundraiser eller en virksomhed ejer markedsføre et nyt produkt eller service, er der ingen bedre måde at få dit budskab foran millioner af mennesker 24/7. Den bedste del er det, at du kan sprede ordet via sociale netværk profiler gratis. Du kan fremme et produkt, service eller idé eller mange, fordi du er kun begrænset af den tid, du ønsker at investere i bestræbelserne.

5. Øget Nyheder Cycle Speed

Sociale netværk har revolutioneret hastigheden af ​​nyheder cyklus. Mange nyheder organisationer nu partner med sociale netværkssider som Twitter, YouTube og Facebook for at både indsamle og dele oplysninger. Man kan få en fornemmelse af, hvad der foregår i verden lige ved at se Trendvisning emner fra mange af disse websteder. Det har ført til udviklingen af ​​en nær øjeblikkelig nyheder cyklus som millioner af social networking opdateringer hurtigt sprede nyheder og information.

Fem Ulemper ved online sociale fællesskaber

1. Ansigt til ansigt Connections er udryddelsestruede

Fordele og ulemper ved sociale netværk

En stor fordel ved disse sociale fællesskaber har en bagside effekt, der er også en stor ulempe ved sociale netværk: de reducere eller fjerne face-to-face socialisering. På grund af den autonomi ydes af den virtuelle verden, individer er gratis at oprette en fantasy persona og kan foregive at være en anden.

Det er svært at sige nej, være uhøflig, eller ignorere nogen, når du søger dem i øjnene. Det er utroligt nemt og hurtigt at unfriend eller unfollow nogen eller bare blokere deres bestræbelser på at gøre en forbindelse. Blot et enkelt klik på musen og dine problemer er overstået. Desværre er denne funktion i online socialisering snyder folk mulighed for at lære at løse konflikter i verden uden internettet, og det kan forsinke eller lamme ens sociale udvikling færdigheder.

Tweens og teenagere har større risiko, fordi disse år er, når de er ved at lære at interagere med andre eller opbygge og vedligeholde relationer. En rapport fra National School Boards Association viser, at af børnene i disse aldersgrupper, der bruger et socialt netværk, 41 procent bruger deres tid at sende meddelelser. De er ikke at bruge denne gang i ansigt-til-ansigt interaktion med deres jævnaldrende eller andre de er heller ikke udvikle de nødvendige sociale færdigheder for fremtidig succes.

2. cybermobning, forbrydelser mod børn

Brug af sociale netværk kan udsætte enkeltpersoner for chikane eller upassende kontakt fra andre. Medmindre forældre er flittige til at filtrere internetindhold, som deres familier er udsat for, kan børn blive udsat for pornografi eller andet upassende indhold.

The Pew Center, i deres cybermobning 2010 rapporten hedder det, at 93 procent af teenagere i alderen 12 til 17 bruger internettet. Af, at 93 procent, 63 procent af dem bruger internettet dagligt. Sådanne højt forbrug øger risikoen for at de er ofre for cybermobning eller andre cyber forbrydelser.

3. risiko for svig eller identitetstyveri

Uanset om du kan lide det eller ej, de oplysninger du poster på internettet er tilgængelig for næsten alle, der er klog nok til at få adgang til den. De fleste tyve behøver blot et par vitale stykker af personlige oplysninger for at gøre dit liv et mareridt, og hvis de med held stjæle din identitet, kan det koste dig dyrt. En rapport om CNET afslører over 24 millioner amerikanere sætte deres personlige oplysninger i fare ved at sende det på offentlige steder såsom sociale fællesskaber.

4. tidsrøver

En rapport Nielsen forklarer, at sociale netværk kan være et stort spild af tid, der suger 17 procent af vores Internet tid ned den manglende produktivitet afløb. Det er rigtigt, at nogle af den tid sandsynligvis bliver brugt i at gøre og fastholde vigtige forretninger, sociale eller faglige forbindelser, det er også sandt, at det er let at blive distraheret og ender med at bruge værdifuld tid på spil, chats eller andre ikke-relaterede aktiviteter. Dorie Clark af Huffington Post rapporterer Facebook-brugere tilbringer omkring seks timer hver måned på hjemmesiden, mens de sociale netværkere bruger tre gange så meget tid på disse samfund, som de gør på andre online aktiviteter som e-mail.

5. Corporate krænkelse af privatlivets fred

Social networking inviterer store selskaber til at invadere dit privatliv og sælge dine personlige oplysninger. Har du nogensinde lagt en kommentar på Facebook, kun at lægge mærke til en annonce vises med indhold relateret til dit indlæg? Facebook projekter den vil tjene 3800 millioner dollar i 2011. Det er ikke dårligt for en gratis hjemmeside. Hvis Facebook og andre sociale netværkssider ikke opkræver deres medlemmer, men hvordan gør de så mange penge? De gør det ved at sælge evnen til specifikt at målrette reklamer. På sociale netværkssider, hjemmesiden er ikke et produkt Brugerne er generelt. Disse websteder kører algoritmer, søge efter nøgleord, web browsing vaner og andre data, der er lagret på din computer eller social networking profil og give dig reklamer målrettet specifikt til dig. På samme tid, kan du være ved at give webstedet tilladelse til at dele dine oplysninger med eksterne kilder, medmindre du specifikt generere indstillinger, forbyde dem at gøre det. Deltagelse i programmer som Farmville, kan også lade eksterne leverandører adgang til dine private oplysninger.

Er sociale netværk Skadelig for Samfund eller ej?

Fordi netværk på online sociale fællesskaber er stadig en forholdsvis ung online trend, uanset om sociale netværk er skadeligt eller ikke er stadig ukendt. Som enhver anden form for netværk eller social klub, som individer bliver involveret, er det en god ide at gøre dit hjemmearbejde, og sørg for, at du ved, hvad du får ind. Forstå betingelserne for brug, de regler og forskrifter, og være klar på spørgsmål som sikkerhed og privatlivets fred.

Tag ansvar for din egen sikkerhed og integritet og aldrig slutte noget, bare fordi det er trendy eller alle dine venner gør det. Ved vurdering af fordele og ulemper ved sociale netværk, er det bedst at fejle på siden af ​​forsigtighed og information. Efter alt, kan manglen på begge have en ødelæggende virkning.