Fordele og ulemper ved leje af en CFO at være en administrerende direktør

Fordele og ulemper ved leje af en CFO at være en administrerende direktør

Hvis du kører en virksomhed, og du har brug for at fremme nogen til administrerende direktør, kan du spekulerer på, hvad er fordele og ulemper ved at ansætte en CFO at være administrerende direktør. En CFO er en forkortelse for økonomidirektør. Som øverste niveau ledere, kan CFO os være en stor kandidat til at drive en virksomhed. Men der er også ulemper til at gøre dette leje beslutning så godt.

Hvad betyder en CEO gøre?

Den administrerende direktør er hovedsagelig ansvarlig for succes og fiasko af virksomheden, fordi den administrerende direktør i sidste ende fører virksomheden og bestemmer dets retning. Den administrerende direktør, sammen med andre medlemmer af øverste ledelse og nogle gange i forbindelse med bestyrelsen, opstiller mål og mål for hele virksomheden. Han kan planlægge en fusion, beslutter at åbne en ny filial, eller bestille nye produkter og ideer fra design team.

Selve omfanget af en CEO ansvar kan variere voldsomt afhængig af størrelse og funktion i selskabet. En administrerende direktør for en start selskab kan eksempelvis gøre alt og har en hånd i enhver beslutning. En administrerende direktør for en enorm multinationalt selskab, på den anden side kan have en stab af ledere, vicepræsidenter, ledere og andre medarbejdere, der arbejder under ham, som han delegerer mange af hans opgaver også. Dette er ikke at antyde, dog, at administrerende direktører for store virksomheder aldrig er hænder on- fx Steve Jobs fra Apple berømmelse er bredt betragtet som en administrerende direktør, som er opmærksom på hver eneste detalje af sine produkter og som er en pernittengryn for detaljer om godkendelse selv de mindste ting.

Hvad betyder en CFO gøre?

En CFO er også en administrerende direktør, men hans arbejde er lidt mere snævert fokuseret. Mens CEO guider ledelse af en virksomhed som helhed, CFO er økonomiafdelingen fyr eller pige. CFO 's generere finansielle data og oplysninger om en virksomhed, der oplyser, at oplysninger til andre ledende medarbejdere eller offentligheden, så alle kan se, hvordan virksomheden klarer sig og foretage de nødvendige forandringer. En CFO kan også fremsætte anbefalinger til budgettering og investere penge i fremtiden.

Opgaver kan omfatte at bestemme, hvor meget af en kontant reserve et selskab bør holde fast, hvor dens penge skal investeres, afgøre, hvilke områder af virksomheden er effektive og bør strømlines, og fremsætte henstillinger om andre måder at forbedre en virksomheder finansielle billede .

Fordele og ulemper ved leje af en CFO at være en administrerende direktør

Så hvis du har til at ansætte en administrerende direktør job, og du har en CFO eller en CFO ansøger om jobbet, hvad er fordele og ulemper ved at ansætte en CFO at være en administrerende direktør? Det virker som om stillingsbeskrivelser for de to er temmelig anderledes ... men i nogle tilfælde, der er tilstrækkelig overlapning til at gøre det mening at leje en CFO at være administrerende direktør.

Pros

Der er flere fordele ved at ansætte en CFO at være administrerende direktør. Især:

  • Hvis du lejer en CFO fra din egen virksomhed, CFO allerede kender virksomheden, og hvordan det fungerer på det udøvende plan. Han kan kende den anden ledende medarbejdere og bestyrelse sine direktører fra hans tid som CFO. Han kan også have en klar forståelse af virksomheder finansielle billede og være i stand til at hjælpe med at gennemføre sine økonomiske anbefalinger fra CEO position bedre end han ville have været i stand til fra CFO position.
  • Uanset hvor du leje CFO fra, bør en god CFO have en forståelse af, hvad det kræver at drive en virksomhed på en omkostningseffektiv måde. Han skal vide, hvordan du kan afgøre, hvad der er rentabelt og ikke rentable. I sidste ende kan disse færdigheder kan bruges til at gøre enhver forretningsmæssig beslutning, og så en CFO kan være i stand til at lede selskabet lige så godt fra den administrerende direktør allerede fra CFO position.
  • Det vigtigste mål for enhver administrerende direktør er at skabe en rentabel virksomhed, og som har den finansielle viden, der kommer fra at være en CFO kan hjælpe en person til at gøre det.

Ulemper

Selv om der er fordele, er det vigtigt at se på både fordele og ulemper ved at ansætte en CFO at være en administrerende direktør inden der træffes afgørelse. Nogle af de ulemper omfatter:

  • CFO kan tage for snæver en visning baseret på hans finansielle overslag, træffe beslutninger, der i sidste ende ikke er omfattet af virksomheden som helhed så meget, fordi han ser kun på tallene og ikke på andre aspekter af virksomhedens vækst
  • En CFO kan have en specialiseret baggrund i økonomi og regnskab i modsætning til en almindelig erhvervsmæssig baggrund med markedsføring eller ledelseserfaring. Denne baggrund har måske ikke givet ham de færdigheder han har brug for at være en effektiv CEO

Hvem skal du Leje?

I sidste ende vil afgørelsen afhænge af den særlige CFO pågældende, og om han har de evner og talenter til at gøre det job, du har brug for ham til at gøre. Det kan bedst bestemmes i et interview, og ved at få at vide CFO du overvejer.