Forældre-barn relationer

Definition

Forældre-barn-forhold består af en kombination af adfærd, følelser og forventninger, der er unikke for et bestemt forælder og et bestemt barn. Forholdet indebærer det fulde omfang af et barns udvikling.

Beskrivelse

Af de mange forskellige relationer mennesker danner i løbet af levetiden, forholdet mellem forældre og barn er blandt de vigtigste. Kvaliteten af ​​forældre-barn forhold påvirkes af forældrenes alder, erfaring og selvtillid; stabiliteten af ​​forældrenes ægteskab; og de unikke egenskaber ved barnet sammenlignet med virkningerne af moderselskabet.

Karakteristik af moder-

Parental selvtillid er en vigtig indikator for forældrenes kompetence. Mødre, der mener, at de er effektive forældre er mere kompetent end mødre, der føler sig inkompetente. Også mødre, der ser sig selv som effektive også en tendens til at tro deres spædbørn som mindre vanskelig at håndtere. Parental alder og tidligere erfaringer er også vigtige. Ældre mødre tendens til at være mere lydhøre over for deres børn end yngre mødre. Desuden forældre, der har haft tidligere erfaring med børn, enten gennem yngre søskende, karriereforløb eller tidligere børn, er ofte gange bedre stand til at klare forældrerollen.

Karakteristik af børns

Egenskaber, der kan påvirke forældre-barn forhold i en familie indeholde barnets fysiske udseende, køn og temperament. Ved fødslen, kan barnets fysiske fremtoning ikke opfylder moderselskabets forventninger, eller barnet kan ligne en lide relativ. Som et resultat heraf kan den forælder ubevidst afvise barnet. Hvis forældrene ønsker en baby af et bestemt køn, kan de blive skuffet, hvis barnet er det modsatte køn. Hvis forældrene ikke har mulighed for at tale om denne skuffelse, kan de afvise barnet.

Børn, der er elsket trives bedre end dem, der ikke. Enten forælder eller en nonparent omsorgsperson kan tjene som den primære omsorgsperson eller danner den primære forældre-barn kærlighedsforhold. Tab af kærlighed fra en primær omsorgsperson kan forekomme med en forælders død eller afbrydelse af forældrenes kontakt ved længerevarende hospitalsindlæggelser. Skilsmisse kan forstyrre barnets behov for at spise, forbedre, og forhånd. Kulturelle normer i familien påvirker også et barns sandsynlighed for at opnå bestemte udviklingsmæssige milepæle.

Kulturelle virkninger

I nogle lande er børneopdragelse betragtes beskyttende pleje. Børn er ikke skyndte i nye oplevelser, f.eks toilet uddannelse eller være i skole. I andre lande er børn almindeligvis behandles i en barsk, streng måde under anvendelse skam eller korporlig afstraffelse for disciplin. I mellemamerikanske nationer, kan pottetræning begynde så tidligt som når barnet kan sidde oprejst.

Barndom i USA strækker sig over mange år. I andre lande er børn forventes at træde den voksne på arbejdsmarkedet, når de er stadig ganske ung: piger antager indenlandske ansvar og drenge gør uden landbrugsarbejde. Desuden i asiatiske kulturer, forældre forstår et spædbarn personlighed delvist i form af barnets år og tidspunktet for fødslen.

Virkningen af ​​Birth Order

Placeringen af ​​et barn i familien, uanset om en førstefødte, en midterste barn, den yngste, enebarn, eller en i en stor familie, har en vis indflydelse på barnets vækst og udvikling. Enebarn eller det ældste barn i en familie excellerer i sproglig udvikling, fordi samtaler er primært med voksne. Børn lærer ved at se andre børn; Men en førstefødte eller enebarn, der ikke har nogen eksempel at se, kan ikke udmærke sig i andre færdigheder, såsom toilet uddannelse, i en tidlig alder.

Barndom

Da babyer bliver passet af deres forældre, begge parter udvikle forståelser af den anden. Gradvist babyer begynde at forvente, at deres forældre vil tage sig af dem, når de græder. Gradvist forældre reagere på og endda forudse deres barns behov. Denne udveksling og fortrolighed skaber grundlaget for en udvikling af relationer.

Forældre-INFANT TILLÆG

Et af de vigtigste aspekter af spædbarn psykosociale udvikling er spædbarnets tilknytning til forældre. Attachment er en følelse af at høre til eller forbindelse med en bestemt anden. Denne betydelige bånd mellem spædbarn og forælder er afgørende for barnets overlevelse og udvikling. Startede umiddelbart efter fødslen, er vedhæftet styrket af gensidigt tilfredsstillende samspil mellem forældrene og barnet gennem de første måneder af livet, kaldet bonding. Ved udgangen af ​​det første år, har de fleste spædbørn dannet en vedhæftet fil forhold, som regel med den primære vicevært.

Hvis forældrene kan tilpasse sig deres babyer, opfylde deres behov, og give nurturance, den vedhæftede fil er sikker. Psykosocial udvikling kan fortsætte baseret på et stærkt fundament af vedhæftet fil. På den anden side, hvis en forælder personlighed og evne til at klare spædbarnets behov for pleje er minimal, at forholdet er i fare, og så er barnets udvikling.

Ved seks til syv måneder stærke følelser af tilknytning sætte barnet at skelne mellem pårørende og fremmede. Barnet viser en indlysende præference for forældre end andre pårørende og andre fremmede mennesker. Angst, demonstreret ved gråd, klamre, og vende sig bort fra den fremmede, bliver afsløret, når adskillelse forekommer. Denne adfærd toppe mellem syv og ni måneder, og igen under toddlerhood, når adskillelse kan være vanskelig. Selvom måske stressende for forældrene, fremmede angst er en normal tegn på sund tilknytning barn og opstår på grund af kognitive udvikling. De fleste børn udvikler en sikker fastgørelse når genforenet med deres pårørende efter en midlertidig fravær. I modsætning hertil nogle børn med en usikker tilknytning ønsker at blive holdt, men de er ikke behageligt; de sparke eller skubbe væk. Andre synes ligeglade med forældrenes afkast og ignorere dem, når de vender tilbage.

Kvaliteten af ​​spædbarnets fastgørelse forudsiger senere udvikling. Unge, der dukker op fra barndom med en sikker fastgørelse en bedre chance for at udvikle glade og sunde relationer med andre. Den vedhæftede fil forhold ikke blot danner følelsesmæssige grundlag for den fortsatte udvikling af forældre-barn-forhold, men kan tjene som grundlag for fremtidige sociale forbindelser. Sikker spædbørn har forældre, der nænsomt læse deres barns signaler og reagerer korrekt på deres behov.

Toddlerhood

Når børn flytter fra barndom til toddlerhood, forældre-barn forholdet begynder at ændre sig. Under vorden, den primære rolle forældre-barn forhold pleje og forudsigelighed, og meget af forholdet kredser om dag-til-dag krav caregiving: fodring, toiletbesøg, badning, og går i seng.

Som unge begynder at tale og blive mere mobile i løbet af andet og tredje år af livet, men forældrene normalt forsøger at forme deres barns sociale adfærd. I det væsentlige, forældre bliver lærere samt nurturers, udbydere af vejledning samt hengivenhed. Socialisering (forberede den unge til at leve som et medlem af en social gruppe) implicit i det meste af de to første år af livet, bliver klart efterhånden som barnet bevæger sig mod sit tredje fødselsdag.

Socialisering er en vigtig del af forældre-barn forhold. Det omfatter forskellige børneopdragelse praksis, f.eks fravænning, toilet træning, og disciplin.

Dimensioner af forældre-barn forhold er knyttet til barnets psykiske udvikling, specielt hvordan reagerer forældrene er, og hvor krævende de er. Responsive forældre er varm og accepterende over for deres børn, nyde dem og forsøger at se tingene fra deres perspektiv. I modsætning hertil nonresponsive forældre er tilknappet, afvise eller kritisk. De viser lidt glæde i deres børn og er ofte ufølsomme over for deres følelsesmæssige behov. Nogle forældre er krævende, mens andre er for tolerant. Børns sund psykologisk udvikling fremmes, når forældrene er både lydhøre og moderat krævende.

Under toddlerhood, ofte børn begynder at hævde deres behov for selvstændighed ved at udfordre deres forældre. Nogle gange kan barnets nyfundne selvsikkerhed i de såkaldte frygtelige toere lægge pres på forældre-barn forhold. Det er vigtigt, at forældre erkende, at dette er normalt for det lille barn, og en sund udvikling af selvstændighed fremmes af et forældre-barn forhold, der giver støtte til barnets udvikling følelse af selvstændighed. I mange henseender, sikkerheden i den første fastgørelse mellem spædbarn og forælder giver barnet med den følelsesmæssige base at begynde at udforske verden uden for forældre-barn forhold.

Børnehave

Forskellige forældre stilarter udvikler sig i løbet af førskolealderen. Preschoolers med autoritative forældre er nysgerrig nye erfaringer, fokuseret og dygtig på spil, selvhjulpne, selvkontrollerende, og munter.

Skolealderen

I løbet af de elementære skoleår, barnet bliver mere og mere interesseret i jævnaldrende, men det er ikke et tegn på manglende interesse i forældre-barn forhold. Snarere med den naturlige udvidelse af psykosociale og kognitive evner, barnets sociale verden udvides med flere mennesker og indstillinger uden for hjemmet. Forældre-barn forhold er fortsat den vigtigste indflydelse på barnets udvikling. Børn, hvis forældre er både lydhøre og krævende fortsat trives psykisk og socialt i de midterste barndom år.

I skoleårene fortsætter forældre-barn forhold at blive påvirket af barnet og forældrene. I de fleste familier er der mønstre af interaktion mellem forælder og barn veletableret i folkeskolen år.

Ungdom

Da barnet kommer ind ungdomsårene, biologiske, kognitive og følelsesmæssige forandringer omdanne forældre-barn forhold. Barnets drifter for uafhængighed kan udfordre forældrenes autoritet. Mange forældre finder den tidlige ungdom en vanskelig periode. Unge klarer bedst og deres forældre er lykkeligst, når forældre kan være både opmuntrende og accepterende over for barnets behov for mere psykologisk uafhængighed.

Selv om værdien af ​​peer relationer vokser i løbet af ungdomsårene, forældre-barn forhold er afgørende for barnets psykiske udvikling. Autoritative forældre, der kombinerer varme og fasthed har den mest positive effekt på den unge udvikling. Unge, der er blevet opdrættet autoritativt viser fortsat mere succes i skolen, bedre psykologiske udvikling, og færre adfærdsproblemer.

Ungdomsårene kan være en tid med øget skænderier og formindsket nærhed i forældre-barn forhold, men de fleste uenigheder mellem forældre og unge teenagere er over mindre vigtige spørgsmål, og de fleste teenagere og forældre er enige om det væsentlige. I slutningen af ​​ungdomsårene fleste børn rapport følelse så tæt på deres forældre, som de gjorde under folkeskolen.

Forældre Styles

Forældre har fire stilarter: autoritær, autoritative, eftergivende (overbærende), og fritliggende. Selv om ingen af ​​forældrene er konsistent i alle situationer, behøver forældrene følge nogle generelle tendenser i deres tilgang til børneopdragelse, og det er muligt at beskrive en forældre-barn forhold af de fremherskende stil forældrerollen. Disse beskrivelser giver retningslinjer for både professionelle og forældre interesseret i at forstå, hvordan variationer i forældre-barn forhold påvirke barnets udvikling.

Forældre stil er formet af forælderens udviklingsmæssige historie, uddannelse og personlighed; barnets adfærd; og den umiddelbare og bredere sammenhæng med forældrenes liv. Desuden er forældrenes adfærd påvirkes af forældrenes arbejde, forældrenes ægteskab, familiens økonomi og andre forhold kan påvirke forældrenes adfærd og psykiske velbefindende. Desuden forældre i forskellige kulturer, fra forskellige sociale klasser, og fra forskellige etniske grupper opdrage deres børn forskelligt. Under alle omstændigheder er børns adfærd og psykologiske udvikling knyttet til forældre stil, som de er rejst.

Autoritære forældre

Autoritære forældre er stive i deres regler; de forventer absolut lydighed fra barnet uden afhøring. De forventer også barnet til at acceptere familiens tro og principper uden spørgsmål. Autoritære forældre er strenge disciplinarians, ofte afhængige af fysisk afstraffelse og tilbagetrækning af hengivenhed til at forme deres barns adfærd.

Børn rejst med denne forældrerollen stil er ofte lunefuld, ulykkelig, bange, og irritabel. De har tendens til at være genert, trukket tilbage, og mangler selvtillid. Hvis kærlighed nægtes, at barnet ofte er oprørsk og asocial.

Autoritative Forældre

Autoritative forældre vise respekt for udtalelser fra hver af deres børn ved at lade dem være anderledes. Selv om der er regler i husstanden, forældrene tillader diskussion hvis børnene ikke forstår eller er enig med reglerne. Disse forældre gør det klart for børnene, at selv om de (forældrene) har endelig autoritet, kan nogle forhandlinger og kompromis finde sted. Autoritative forældre er både lydhøre og krævende; de er fast, men de disciplinere med kærlighed og hengivenhed, frem for magt, og de sandsynligvis til at forklare regler og forventninger til deres børn i stedet for blot at hævde dem. Denne stil af forældrerollen resulterer ofte i børn, der har et højt selvværd og er uafhængige, nysgerrig, glad, selvsikker, og interaktiv.

Eftergivende forældre

Tolerante (overbærende) forældre har ringe eller ingen kontrol over adfærd deres børn. Hvis der findes nogen regler i hjemmet, bliver de fulgt inkonsekvent. Underliggende årsager til reglerne gives, men børnene afgøre, om de vil følge reglen, og i hvilket omfang. De lærer, at de kan slippe af sted med enhver adfærd. Overbærende forældre er lydhøre, men ikke særligt krævende. De har nogle forventninger til deres børn, og pålægge lidt eller inkonsekvent disciplin. Der er tomme trusler om straf uden at sætte grænser. Rolle tilbageførslen foretages; børnene optræde mere som forældrene, og forældrene opfører sig som børn.

Børn af eftergivende forældre kan være respektløst, ulydige, aggressiv, uansvarlig, og trodsig. De er usikre, fordi de mangler retningslinjer for at lede deres adfærd. Men disse børn er ofte kreative og spontan. Selv lav i både social ansvarlighed og uafhængighed, de er som regel mere munter end den konfliktramte og irritabel børn af autoritære forældre.

Frakoblet Forældre

Endelig frakobles (villa) forældre hverken lydhør eller krævende. De kan være skødesløs eller uvidende om barnets behov for hengivenhed og disciplin. Børn, hvis forældre er fritliggende har højere antal af psykiske vanskeligheder og adfærdsproblemer end andre unge.

Forældrekontrol Bekymringer

Barnets udvikling er påvirket af familiemæssige forhold såsom skilsmisse, indgåelse af nyt ægteskab, og forældrenes beskæftigelse. Forældre-barn-forhold har en mere vigtig indflydelse på barnets psykiske udvikling end ændringer i sammensætningen af ​​husstanden. Parenting der er lydhør og krævende er relateret til sundere barnets udvikling, uanset forældrenes civilstand eller beskæftigelsesstatus. Såfremt ændringer i forældrenes civilstand eller arbejdsliv forstyrre forældre-barn forhold, kan kortsigtede effekter på barnets adfærd være mærkbar. Et mål af fagfolk, der arbejder med familier under stress er at hjælpe dem genskabe sunde mønstre af interaktion forældre-barn.

Disciplin er også et anliggende for forældrene. Børns adfærd giver udfordringer for selv de mest erfarne og effektive forældre. Den måde, hvorpå forældre reagere på et barns adfærd har en effekt på barnets selvværd og fremtidige interaktioner med andre. Børn lærer at se sig selv på samme måde, den forælder ser dem. Så hvis den forælder, ser barnet som vilde, at barnet begynder at se sig selv på den måde, og snart hans handlinger konsekvent forstærke sit selvbillede. På denne måde, er barnet ikke skuffe moderselskabet. Dette mønster er en selvopfyldende profeti. Mens disciplin i nødvendigt at lære et barn at leve komfortabelt i samfundet, bør det ikke forveksles med straf.

Vigtige vilkår

  • Ungdomsårene-A periode af livet, hvor den biologiske og psykosociale overgang fra barn til voksen forekommer.
  • Coping-i psykologi, et begreb, der refererer til en persons mønstre af reaktion på stress.
  • Kultur-en test, hvor en prøve af kropsvæske anbringes på materialer, der er specielt formuleret til at vokse mikroorganismer. En kultur anvendes til at lære, hvilken type bakterie forårsager infektion.
  • Disciplin-In sundhedspleje, et specifikt område i undervisning eller uddannelse, dvs, socialt arbejde, sygepleje eller ernæring.
  • Familie-To eller flere følelsesmæssigt involveret mennesker, der bor i nærheden af ​​hinanden og har gensidige forpligtelser med en følelse af Almindelighed, omsorgsfulde og engagement.

Ressourcer

Bøger

. Kohn, Alfie Ubetinget Parenting: Flytning fra Belønninger og straf til fornuft og kærlighed Riveside, NJ:. Simon & Schuster, 2005.

Post, B. Bryan, et al For Alle forslag en Sæson:. En Essential Guide til en fredelig Forældre / barn-forhold Mountain View, OK:. M. Brynn Publishing, 2003.

Websteder

"Parenting". MedlinePlus. Tilgængelig online på http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/parenting.html(accessed December 18, 2004).