Fodring Killinger: Kitten Formula, dåse og tørfoder til katte

Fodring Killinger: Kitten Formula, dåse og tørfoder til katte

Fodring killinger er normalt ikke udfordrende, medmindre de fravænnede. I så fald er det nødvendigt at fastholde en stærk sundhed særlige foranstaltninger, fordi der ikke er en bedste fødevarer, der gælder for alle killinger.

Ernæring kan betyde noget lidt anderledes for hver kat, men nogle generelle regler.

Fodring en fravænnede killing:

 1. For fravænnede killinger, bør en person starter med at fodre kommercielle tørfoder specielt til killinger. Maden skal let fugtet med vand. Frisk vand skal også tilbydes på alle tidspunkter. Den tørre fødevarer bør fugtes indtil dit kæledyr er omkring fem til seks måneder gammel. Du må ikke fugte mad med mælk. Komælk kan give en kat eller killing diarré og er ikke sundt for dem.

  Nogle ejere af kæledyr vil flytte en kat på til dåsemad. Det bør ikke ske, før katten er mindst seks måneder gamle. Dog bør det dåsemad stadig suppleres med killingen chow indtil katten er 12-18 måneder gammel. Killingen chow giver ekstra næringsstoffer, der er afgørende for en sund voksen kat. Desuden bør tørfoder stadig blive tilbudt selvom katten spiser dåsemad.
 2. Ejeren kan bevæge sig fra killing chow til voksen tørfoder ved at blande de to, og gradvist at reducere mængden af ​​killing chow indtil kæledyr ændret sig fuldstændigt til den voksne tørfoder.

Fodring en fravænnede killing:

 1. Fodring en fravænnede killing er en meget anderledes proces. Dette indebærer normalt pleje af nyfødte killinger. Ejeren skal overtage moderens job. Den første ting at gøre, er at tage killingen til en dyrlæge for detaljeret pleje rådgivning. Nogle dyrlæger holder en særlig killing formel på kontoret, og det bør anvendes, hvis de er tilgængelige. Hvis ikke, mange dyrehandlere sælger killing formel. Ejeren bør også få en lille flaske - mærket i kandidatlandene - med en sut specielt til killinger.
 2. Kitten formel bør være ca. stuetemperatur for optimal fodring, og killingen skal have omkring 8 CCS med formlen per ounce kropsvægt pr dag. Dette bør altid bekræftes med en dyrlæge. Den killing skal fodres om hver 2-3 timer, hvis under tre uger gammel. Dette betyder at indstille en alarm midt i natten. Ved den tid, det tre uger gammelt, kan fodringer nedsættes til hver seks til otte timer.
 3. Ejeren kan starte, med en dyrlæge råd, at vænne killingen, når den er omkring otte uger gammel. Det kan tage en uge eller to for at få det helt vænnet, men når dyret spiser fugtet killingefoder, det værste er overstået, og ejeren kan slappe af og nyde at se den vokse op.

Nødvendigt værktøj:

 • For fravænnede killinger: killing formel, flaske, killing brystvorten.
 • For fravænnede killinger: tør killingefoder.

Forsigtig:

 • Tag en fravænnede killing til dyrlægen straks, hvis den nægter at spise eller virker syg.

Tips:

 • Altid konsultere en dyrlæge først, når der beskæftiger sig med en fravænnede killing.
 • Hold fravænnede killinger varme på alle tidspunkter under anvendelse af en varmepude, hvis nødvendigt.