Fødevaresikkerhed: Forholdet mellem kød og fjerkræ Farve og dens Friskhed

Uanset hvor maden kommer fra, eller hvordan det er forberedt, fødevaresikkerhed er et vigtigt problem for alle mennesker, fra enkeltpersoner hjemme til restauranter og cateringvirksomheder. Et stort spørgsmål, som mange mennesker har om fødevaresikkerhed er forholdet mellem kød eller fjerkræ farve og dens angivelse af friskhed i produktet. Denne artikel vil bidrage til at afklare dette spørgsmål og forklare aspekter af farvning og friskhed i forskellige fødevarer.

Hvad kan ændre farven af ​​kød eller fjerkræ?

Kød tager sin farve fra et naturligt forekommende protein, som kaldes myglobin, som er primært ansvarlig for den rødlige farve af kødet. Ved blanding med ilt, myglobin tager på en lys, kirsebær rød farve, som de fleste forbrugere er vant til at se i udskæringer af kød. Farven på kød påvirkes også af et dyrs alder, art og køn; for eksempel myglobin niveauerne stiger med alderen, derfor et en ældre dyr kan give en mørkere udskæring af kød på grund af en højere koncentration af myglobin. Derudover lyse fluorescerende lys i de fleste købmandsforretninger, samt oxidation på grund af udsættelse for oxygen, kan forårsage fading eller mørkfarvning af kød, mens den er pakket.

Den sædvanlige farve af fjerkræ generelt dækker et større spektrum end det kød, der spænder fra blålig-hvid til gul. Igen farve er afhængig af alder og køn af fuglen; yngre fjerkræ har typisk mindre fedt under huden, hvilket forårsager en blålig støbt, mens gullig hud kan være forårsaget af tilstedeværelsen af ​​morgenfrue blomster i fuglefoder. I modsætning til kød, men fjerkræ farve normalt ikke ændrer farve med lys eller luft eksponering.

Er Color Change Anfør Fordærv?

Mens farveændring lejlighedsvis kan indikere fordærv i kød eller fjerkræ, er det typisk ikke den bedste indikator for et produkts grad af friskhed. Fordi både kød og fjerkræ kan variere så meget i farve, en bedre indikation af fødevaresikkerhed er duften og overfladen af ​​et stykke kød eller fjerkræ. Hvis det også lugter af, er klistret at røre ved eller endda slimet, at produktet er sandsynligvis forkælet. Det er også vigtigt at bemærke, at farveændringer i kød eller fjerkræ, når frosne er almindelige og sjældent påvirker fødevaresikkerheden. Disse farveskift kan undgås ved korrekt indpakning og opbevaring af kød i fryseposer eller papir.

Hvad er en sikker farve for Kogt kød eller fjerkræ?

Åbenbart kan udskæringer af bøf koges meget let og forbliver lyserød eller endda rød i midten. Imidlertid kan hakket oksekød også forbliver svagt lyserøde, selv når fuldt kogte på grund af reaktionen af ​​myglobin for varme. Det kan også være forårsaget af madlavning visse grøntsager med kødet. Det er vigtigt at teste sikkerheden af ​​kød med en fødevare termometer i stedet for at stole på farve. Hakket oksekød skal koges til 160 ° F.

Fuldt kogt fjerkræ kan variere fra rosa til hvid til gulbrun. Ved hjælp af en fødevare termometer er den eneste sikre måde at teste fjerkræ for korrekt madlavning. Alle kød, selv dele, der er forblevet pink, er sikre at indtage, når de har nået en temperatur på 165 ° F.