Fødevaresikkerhed: Brug en mikrobølgeovn at afrime

Uanset om du er genopvarmning madrester, eller starte med en helt ny måltid, fødevaresikkerhed er vigtigt. I denne artikel beskrives, hvordan man korrekt optø fødevarer ved hjælp af din mikrobølgeovn. Vær sikker på at give dig selv nok tid for at opnå optimale resultater - det kan tage længere tid end du tror!

Indkøbe materialer

Det vigtigste skridt i korrekt brug af en mikrobølgeovn til optøning mad er at bruge materialer, der er rigtige til jobbet. I dette tilfælde, de rigtige materialer kan nævnes:

  • en tunge genlukkelig plasticpose, som dem, der findes på dagligvarer eller byggemarkeder
  • en mikrobølgeovn skål
  • en fødevare vakuum
  • et termometer

Mens en fødevare vakuum er ikke afgørende for fødevaresikkerheden, når afrimning det i mikrobølgeovn, kan det stadig komme i handy. Men en nøjagtigt arbejder mad termometer er afgørende for både sikkerhed og god smag, når afrimning. Test din termometer på en rumtemperatur produkt for at bestemme dets nøjagtighed inden brug med fødevarer, der er blevet optøet.

Forbered Fødevarer til optøning

Sæt de fødevarer, der skal optøs på en af ​​de forseglelige plastikposer. Hvis du har en fødevare vakuum, er du velkommen til at bruge det på dette tidspunkt for at fjerne al luft fra posen - men dette kan også gøres med relativ succes ved at fjerne luften manuelt. Fjerne alle overskydende luft fra posen er meget vigtigt, at den sikrer, at maden tilberedes jævnt, og nogle områder ikke mere gennemstegt end andre. Dernæst fylde mikrobølgeovn skål omtrent halvvejs fyldt med vand, og anbring posen, der holder maden elementet i vandbadet. Undersøg skålen; Vandet skal dække fødeemne fuldstændig på dette punkt. Hvis der ikke er nok vand i skålen til at gøre dette, hæld mere vand i skålen, indtil maden er helt neddykket.

Tilberede maden

Når madlavning, er det vigtigt at huske, at alle frosne elementer vil variere i den tid de har brug for at afrime afhængig af deres størrelse, tæthed niveau, og hvor fuldt frosne de er. Hvis du afrimning en færdigpakning, vil der højst sandsynligt være instruktioner om den pakke, der angiver, hvor længe varen skal koges. Men hvis du genopvarmning et produkt, skal du være ekstra forsigtig og indsigt til at bestemme, hvor lang tid det skal lave mad. Hvis du genopvarmning et element, der starter med en relativt kort tid - f.eks ti minutter. Test elementet efter denne periode er op til at bestemme, hvor meget længere det skal koges.

Test Food

Endelig anvender varen termometer til at teste varen for doneness. Hvis du afrimning en færdigpakning, bør det sige på etiketten, hvad den ideelle indre temperatur i produktet. Men hvis du genopvarmning mad, bruge sin sunde fornuft. Typisk skal kød elementer opvarmes til mindst 150 grader, mens grøntsager og korn kan sikkert spises på 130 grader.