Fødevarer til sund søvn

Diætister anbefaler ikke at spise en masse af højt glykæmisk indeks fødevarer såsom hvidt brød, pasta, hvide ris, da dette kan resultere i fedme og diabetes. Men højt glykæmisk måltid kan fremme en sund søvn, ifølge forskere fra University of Sydney i Australien.

Fødevarer til sund søvn

I forsøget, frivillige, der spiste højt glykæmisk måltid før sengetid faldt i søvn i gennemsnit ni minutter tidligere i forhold til dem, der spiste lavt glykæmisk måltid. Disse resultater er interessante for dem, der har svært at falde i søvn, men det ville være urimeligt at have bare pasta, kartofler og slik til middag, fordi der kan påvirke din talje.

Forskerne fandt, at højt glykæmisk indeks fødevarer steg koncentrationen af tryptophan aminosyre (en forløber for serotonin) i hjernen. Serotonin er et hormon, der lindrer angst og fremmer sund søvn. Tests har vist, at tryptophan niveauer steg Tre timer efter at spise masser af let fordøjelige kulhydrater.

Så forskerne siger, at man skal spise tre timer før sengetid for at sikre en sund søvn.

Du har måske hvide ris eller et par hvide brød toasts til middag. Dette vil øge tryptofan niveauer i hjernen, hvilket resulterer i kortere i søvn latens. Forskere verificerede også en mangeårig vane med at give mælk til børn før sengetid. Mælk indeholder en masse af tryptophan. Blandt tryptophan rige fødevarer er kalkun, ost, nødder og spinat.