Flu Shot og graviditet

Flu Shot og graviditet


Spekulerer om sikkerheden af ​​influenza skudt og graviditet? Hvis du er gravid, og det er influenzasæson, hvad skal du gøre?

Hvad der er i Flu Shot?

Den influenza skud er lavet med det inaktiverede influenzavirus. Den inaktiverede virus er en virus, der er blevet dræbt, så den ikke længere kan forårsage influenza. Kroppen reagerer på skuddet ved at skabe antistoffer, som er specielle proteiner, der kan bekæmpe influenza. Hvis du er udsat for influenza senere, din krop er parat til at bekæmpe virus fra, før det gør dig syg.

Du kan ikke få influenza fra en influenza skud. Kun levende influenza virus kan forårsage influenza.

Graviditet og Flu

At få influenza er aldrig sjovt. Men, når du er gravid, influenza er både ubehageligt og farligt.

Gravide kvinder er mere tilbøjelige end ikke-gravide kvinder til at få så syg af influenza, som de har brug for at blive indlagt. Selv om der ikke er nogen alvorlige komplikationer, symptomerne ofte holder længere hos gravide kvinder.

Den amerikanske Rådgivende Udvalg for Vaccination Practices anbefaler, at gravide kvinder får influenza skud, hvis de vil være gravid under influenzasæsonen fra slutningen af ​​november til marts.

Flu Shot og graviditet Timing

Tre separate undersøgelser af influenza skud og graviditet viste ingen negative virkninger for enten moderen eller fosteret. Nogle læger føler, at det er sikkert at give skud som helst under graviditeten, men andre foretrækker at vente til efter første trimester. Tal med din egen læge for at finde ud af, hvad han eller hun anbefaler.

Thimerosal (Merkur)

De fleste præparater af influenza skudt indeholder et konserveringsmiddel kaldet thiomersal. Thimerosal indeholder små mængder af kviksølv. Nogle mennesker tror, ​​at thiomersal kan forårsage neurologiske problemer hos børn, såsom autisme eller Attention Deficit Disorder (ADD).

Fra begyndelsen af ​​2007, medicinske undersøgelser viste ingen sammenhæng med autisme. En undersøgelse viste en svag forbindelse med ADD, men andre viste ingen forbindelse overhovedet. Men for en sikkerheds skyld, thimerosal er blevet fjernet fra de fleste vacciner til børn.

En stor undersøgelse af gravid kvinde viste ingen bivirkninger på fosteret fra influenza skud, der indeholder thiomersal. Still, hvis du er bekymret, så spørg din læge til at bestille en thiomersal-fri skud for dig.

Du kan læse mere om thiomersal, influenza skudt og graviditet på Thimorosal siden på Centers for Disease Control.

Flu Shot Effektivitet

Hvor godt influenza skudt værker afhænger af to ting:

  • Først dit eget immunsystem har til at reagere på skud og gøre influenza-antistoffer. For de fleste raske, unge, er dette ikke et problem.
  • For det andet, at den stamme af influenza, der kommer rundt har ligne den, der anvendes i influenza skud. Medicinske forskere ser på mønstre af sygdom at afgøre, hvilken belastning vil påvirke de fleste mennesker hvert år. Derefter at årets influenza skud lavet til at matche denne stamme. Nogle år, forskerne er meget nøjagtige. Andre år en anden stamme overtager, og influenza skud er mindre effektiv.

Uanset hvad, skuddet tager en uge eller to til at blive effektiv. Det er muligt at fange influenza før shot "spark i." Det er sandsynligvis, hvorfor nogle mennesker tror, ​​at skuddet kan forårsage influenza.

Andre måder at forhindre influenza

Andre typer af influenza vaccine er ikke gode valg, hvis du er gravid. Influenzavaccine er tilgængelig i en næsespray, men det er en anden formel. Den nasale tåge Vaccinen indeholder svækkede influenza virus, ikke dræbt virus. Det er ikke FDA godkendt til gravide kvinder.

At holde influenza væk fra din familie vil hjælpe med at holde dig sund. Overveje at få influenza skud for alle i husstanden, så de vil være mindre tilbøjelige til at bringe influenzavirus hjem.

Vask dine hænder ofte og sørg for, at familiemedlemmer gør det samme. Undgå tæt kontakt med nogen, der er syg. Opholder sig et par meter væk, kan hjælpe med at beskytte dig mod at fange virus. Vask dine hænder efter berøring noget en person med influenza har rørt.