FitDay Top Ten sundeste fødevarer

Historier om de nyeste trendy "sundhed" fødevarer bliver konstant vist omkring nyheder kredsløb. Det er vigtigt at huske dog, at der ikke er nogen perfekt kost. Der er en overflod af sund mad på denne planet, og der er mange forskelle mellem køkkener i varierende kulturer. Her er ti typer af fødevarer, der skiller sig ud ved deres evne til at give sundhedsmæssige fordele ud over blot at levere din krop med makronæringsstoffer.

 1. Fede fisk
  Fede fisk er rige på omega-3 fedtsyrer, som er vigtige fedtstoffer, hvilket betyder at de er nødvendige for menneskers sundhed, men som ikke produceres af kroppen og skal indhentes gennem fødevarer. Fede fisk er blevet forbundet med lavere depression, hjertesygdomme og cancer. Vi har alle hørt, at laks er godt for os, men der er andre fisk, der giver en generøs dosis af omega-3 fedtsyrer. Hvis du ikke kan lide laks, prøv hvid tun, makrel, sild, regnbueørred, helleflynder eller sardiner. Faktisk fede fisk er så vigtigt for menneskers sundhed, at The American Heart Association anbefaler, at vi spiser det mindst to gange om ugen.
 2. Bær
  Bær er en af ​​de mest potente kilder til sygdomsfremkaldende squelching antioxidanter på planeten. Deres fytokemikalier, herunder anthocyaniner, catechiner, ellagsyre, flavonoider, gallusgarvesyre, quercetin, rutin og C-vitamin kan forhindre visse kræftformer, urinvejsinfektioner, hjertesygdomme og hukommelsestab.
  FitDay Top Ten sundeste fødevarer
 3. Nødder
  Meget af fedt i nødder er enkeltumættet fedt, en hjerte-sundt fedt, der kan bidrage til at reducere cholesterol og risikoen for diabetes og fedme.
 4. Bønner
  Bønner er ganske det næringsstof kraftcenter - they're fyldt med protein, fibre, jern, kalium, magnesium og zink. Forbruget af bønner er blevet forbundet med en lavere risiko for hjertesygdomme og brystkræft.
 5. Cruciferous grøntsager
  Broccoli, blomkål, kål, grønkål, rosenkål og bok choy er alle eksempler på korsblomstrede grøntsager. Ikke alene er de fyldt med vitaminer, mineraler og fibre, kan de også sænke din risiko for kræft. De indeholder også stærke fytokemikalier kaldet sulforaphane, indol 3-carbinol og crambene, som deaktivere kræftfremkaldende stoffer.
  FitDay Top Ten sundeste fødevarer
 6. Te
  Forskning tyder de polyfenoler (antioxidanter) i te kan hjælpe med at forhindre kræft, hjertesygdomme og diabetes. Det er også menes at hjælpe med vægttab gennem øget fedtforbrændingen, og det sænker også kolesterol. Et hurtigt tip: presse lidt citron i din te. Forskning har vist, at citrus hjælper din krop absorbere ca. 80% flere af antioxidanter i te.
 7. Æbler
  Æbler indeholder pektin, som har vist sig at sænke blodsukker og kolesterol niveauer. Æbler giver også vitamin C.
 8. Alliums
  Løg, hvidløg, porrer, skalotteløg, forårsløg, purløg, ramper og fjerskafter hjælp amp op smag i vores retter, men vidste du, at de er stærke sygdoms-krigere også? Undersøgelser har vist, at disse bidende grøntsager kan reducere din risiko for at få brystkræft og tyktarmskræft, takket være deres svovlforbindelser kaldet organosulfides. De er også en god kilde til quercetin og kaempferol, andre sygdomsbekæmpende fytokemikalier. Grøntsager i allium familien menes også at reducere LDL-kolesterol og blodtryk.
  FitDay Top Ten sundeste fødevarer
 9. Bladgrøntsager
  Bladgrøntsager er de mest koncentreret kilde af næringsstoffer, du kan finde. De er rige på vitaminer, mineraler og fibre, og også levere lutein og zeaxanthin, som er vigtige for celle og øjet sundhed. De giver beskyttelse mod hjertesygdomme, diabetes og visse kræftformer.
 10. Fedtfattige mejeriprodukter
  Undersøgelser har vist, at fedtfattige mejeriprodukter kan støtte i vægttab, især fedttab i maveregionen. Derudover fedtfattig mejeri giver calcium, kalium, fosfor, vitamin A, D og B12, niacin og riboflavin.