Fine Wine

Fine Wine


Udtrykket "fine vin" er afgjort en, der er mere subjektive end objektive og faktisk mere fokuseret på pris end nogen anden faktor.

Fine Wine Defineret

Hvad der præcist gør en vin "fint"? Måske du har smagt nogle vine og den, du bedst kunne lide ikke passer under den fine vin paraply. Hvorfor? Hvem gør op disse regler, alligevel?

Spørgsmål besvaret

Vinen industrien adskiller sig i forskellige "klasser" af vine / vinfremstillingsvirksomheder afhængigt af hvem den tilsigtede forbruger er. Interessant, er det ikke? Man skulle tro, at måske alle gerne deres produkt, der skal betragtes som "god vin", men det er ikke nødvendigvis tilfældet.

For eksempel tage Cooks "Champagne". Vi ved alle, det og måske stikprøven det en gang eller to gange, og uanset hvad du måske tænke på det, du ved, det er ikke "fine vin." Deres målgruppe er dog ikke dem, der dumping $ 20 + på en flaske bobler. Så deres målgruppe er de mennesker, der ønsker boblende, men ikke ønsker at tilbringe en hel masse for at få det af en eller anden grund. Dette, ved den måde, er et stort marked segment! Så hvis de begyndte at gøre deres vin forskelligt og betaling for det, ville de sætte sig ind i et andet målgruppe - i det væsentlige miste deres base klientel. Så du kan se, at du ikke altid behøver at være et godt glas vin til at passe en niche!

Niveauer af Wine

Så hvad definerer et godt glas vin? Det hele handler om pris (ikke alt?). Lige nu er der sandsynligvis disse kategorier af vin:

  1. Jug / masseproducerede
  2. Value vin
  3. Industri gennemsnit
  4. Premium
  5. Ultra-præmie

Det er på ingen måde en endelig, omega alfa af kategorier, men en, der er præcis på dette punkt. Nu kan du tror allerede, at præmie og ultra-premium er heftig prisbillige vine, ikke? Ikke rigtig, de er faktisk mere rimeligt prissat end du tror.

Premium vine normalt defineres som vine overalt fra $ 13-19 og ultra-premium vine er noget $ 20 og derover. Du kan se, at ultra-premium vine har et bredt spil af feltet så at sige. Mange begynder vin-smagsdommere jeg har mødt har tror som regel, at ultra-præmie er $ 50 eller mere. Så vinindustrien generelt mener noget præmie eller ultra-præmie for at være god vin. Det hele kommer tilbage til prisen.

Pris Factor

Hidtil har dette været en temmelig præcis metode, fordi det afspejler det niveau af kvalitet, der anvendes i vinfremstillingen. Antagelsen er, du kan ikke lave en "god vin", der koster mindre end $ 10 eller så da egetræsfade og kvalitet frugt kilder er dyre, lægges til den mere detaljerede vinfremstilling teknikker, der anvendes.

Men (og dette er et stort men), betyder ikke, at andre vine, der falder under denne kategori er ikke god prøvesmagning eller endnu bedre prøvesmagning end nogle "fine" vine. Mange vine til billigere pris punkter blæse deres dyrere kolleger ud af vandet - mange gange. Billig italienske vine, for eksempel en tendens til at være tiltrækkende og afbalanceret ... men de passer ikke "fine" vin definition givet deres pris. Så det er derfor du er nødt til ikke tænke på prisen og smag være på samme bølgelængde. Dette gælder for ultra-dyre vine, også; ikke gør dig selv tror, ​​at alle vine over $ 100 smager fantastisk ... de gør ikke.

Nogle Berømte fine vine

Når vi tænker på fine vine, vi altid gå til cremen af ​​afgrøden-dem vi hører om i film. Hvis du er en fan af James Bond ved du, at han kan lide hans '55 Dom Perignon (og endda revsede nogen til at drikke det for varmt). Hvis du har set nogen musikvideo sidst du, at Cristal er hæftning vin af en masse musik stjerner og som ikke har hørt udtrykket Mouton Rothschild? Du behøver ikke engang virkelig har brug for at smage det at vide det. Disse er alle fine vine, naturligvis. De er alle ganske dyr, også. Det hele kommer tilbage til prisen.

Prisen er ikke alt

Prisen er en enorm overvejelse af mange mennesker, når det kommer til at vælge og smag en vin. I min vin uddannelse klasser gør jeg en øvelse, der er meget øjenåbnende: Klassen er opdelt i to separate og lige store grupper. En gruppe går til en anden klasse, den anden gruppe forbliver. Samme billig vin hældes for begge grupper, og de får at vide alle de oplysninger om vin (sort, vintage, AVA, etc.) med én undtagelse.

Den ene gruppe er fortalt vin omkostninger måde mere, end det egentlig gør, og den anden gruppe er fortalt den reelle pris. Begge grupper smager vinen, vurdere det, og så komme tilbage sammen som en helhed for at drøfte resultaterne. Det er utroligt, hvad resultatet er! Den gruppe, der troede, at vin var betydeligt dyrere gav meget højere karakterer og fablede om hvor god vinen smagte. Den anden gruppe, der troede, at vinen var "billige" gav meget dårlige karakterer.

Når jeg deler, hvad sandheden er med klassen, de er som regel overrasket. Det viser, hvordan omkostningerne opfattelse er en stor overvejelse at tro, at vinen er god. Så uanset om en vin er et godt glas vin eller ikke ligegyldigt virkelig, det virkelig alt går tilbage til personlige smag.

Drik hvad du kan lide

Så som med alle vine du drikker, det går tilbage til at drikke, hvad du kan lide. Udtrykket "fine vin" burde egentlig ikke spille en rolle i, hvad du beslutter dig som i en vin (medmindre du gerne en dyrere vin). En god øvelse at gøre (og en sjov en) er at smage så mange vine, som du kan "blind", hvilket betyder, dække flasken eller har en anden hælde det for dig, så du ikke kan se det. Når du ikke ved, hvad prisen på vinen er du kan kun bedømme det på, hvordan det smager til dig! Fin vin eller ej, kan du kun bedømme en vin på dens smag og lugt. Så næste gang du spekulerer på, om du drikker et godt glas vin eller ej, behandles først, om du kan lide vin før dømme det på det pris. Lad ikke nogen fortælle dig, hvad at drikke, og sætter en ære i at drikke en vin, der gør dig glad - god vin eller ej!