Finding Nemo

Finding Nemo


Finding Nemo er en af de mange elskede Disney familie film. I det, en ung klovnfisk erfarer, at hans fars bekymringer for ham forår fra intens kærlighed, mens hans far lærer at være for beskyttende kan køre væk dem, vi ønsker mest at være tæt på.

En New Home

Som Finding Nemo åbnes, Marlin den Klovnfisk (Albert Brooks) og hans kone Coral (Elizabeth Perkins) har købt en dejlig ny anemone på kanten af revet; visningen er ideel, og alt er vidunderligt for det unge par. De lægger deres æg og i gang med at gøre deres nye hus et hjem. Men de sultne barracuda roaming lige revet har skumle hensigter ... og Coral bliver dræbt under forsøget på at beskytte sine æg.

Lone Survivor

Kun ét æg overlever barracuda s hærgen, og Marlin ømt bekymrer sig for det, indtil det luger. Han er dybt elsker sin eneste søn, som han navne Nemo (Alexander Gould). Fordi hans æg blev beskadiget i barracuda angreb. Nemo har en fin, der er lidt mindre end de andre, hvilket gør ham tilbøjelig til svømning off-balance, hvis han ikke er forsigtig. Det handicap gør Marlin noget overbeskyttende af Nemo, og Nemo irriteres under hans fars kvælning pleje.

Første skoledag

På den første skoledag, Nemo er meget glade for, at han endelig vil være i stand med andre unge fisk fra de konstante bekymringer hans far til at udforske, væk. Marlin er ekstremt nervøs og er ikke sikker på, at han er parat til at lade Nemo gå. Off børnene gå dog med deres lærer, Mr. Ray (Bob Peterson), og Marlin falder i snak med de andre forældre. Da han opdager, at børnene er slukket til kanten af ​​revet for at lære om det dybe hav, Marlin panik og jager efter skolen, fast besluttet på at holde Nemo mod overgreb.

På Edge

Nemo, i mellemtiden, er svælgede i sin frihed, og har gjort nye venner. De svæver på kanten af ​​revet, turde hinanden at gå ud i dybere vand i retning af en båd, at de kan se, og Nemo gør undskyldninger om, at hans far ikke ville godkende, når Marlin kommer barreling i råbe på Nemo for at spille så faretruende. Nemo er vred over at blive falsk anklaget, og i et anfald af trodsighed, svømmer væk så hurtigt, som han kan mod båden. Han rører bunden af ​​den med sin fin og så svømmer tilbage mod revet, halvt triumferende over hans dristighed, og halv-rædselsslagen over, hvad han vovede at gøre. Hans far har ikke stoppet skælde ham siden det øjeblik, han kom på kanten af ​​revet. Men som Nemo får inden for et par finstrokes af revet, vises en dykker, tasker ham og bærer ham ud.

Finding Nemo: The Journey

Finding Nemo

Marlin jager Nemo og dykkeren, men kan ikke fange dem. Han formår at læse lidt væk fra bagsiden af ​​båden, og svømmer væk, trøstesløst, når han kørt over af Dory (Ellen DeGeneres), en distræt blå tang. Dory slutter Marlin i hans søgen efter at finde sin søn - meget at Marlin s irritation. Men da de rejser sammen, trodset farerne ved hajer (vegetarisk), surfer skildpadder, brandmand og sultne måger, Marlin begynder at lære, at faren er bedst står og udmanøvreret, ikke skjult. Historien om hans rejse breder hele havet, og han finder mange nyttige skabninger sammen vej, herunder en hval, der lærer ham værdien af ​​at lære at give slip.

Nemos Exile

Nemo er taget til dykkerens tandklinik, hvor han er bestemt til at være en gave til tandlægens neice, en berygtet fisk-killer. Den anden fisk i tandlægens akvarium, nogle af dem meget neurotiske, indlede Nemo i deres "klub", og overtale ham til at hjælpe dem med deres flugt planer. Nemo, med sin Gimpy fin, mislykkes i første forsøg. Så får han at vide det hårde Gill (Willem Dafoe), som også har en beskadiget fin, men der har lært at overvinde sit handicap.

The Great Escape

Marlin ankommer til at finde Nemo i en pose, i hænderne på de grimme niece, spille død, så barnet vil skylle ham (fordi alle rør fører til havet). Forfærdet, Marlin tilbage til havet, næppe bekymre hvad der sker med ham. Han tænder den evigt stigende Dory og forlader hende strandede i Sydney havn. Så Nemo, der har formået at flygte, kommer på tværs Dory, og hun hjælper genforene ham med hans far. I den sidste store fare for filmen, er Dory fanget af et fiskenet, og Nemo styrter i at redde hende, viser sig at hans far, at han er i stand til store ting.

Awards

Blandt mange mindre priser og nomineringer, har Finding Nemo vundet:

  • Academy Award, Bedste Animerede Feature 2004
  • Saturn Award, Bedste Animerede Film, 2004
  • Saturn Award, bedste kvindelige birolle - Ellen DeGeneres 2004
  • Ni Annie Awards, 2004

.